به گزارش روز شنبه ايرنا، در جلسه 23 بهمن ماه شوراي عالي برنامه ريزي آموزش عالي كه با حضور وزير علوم،تحقيقات و فناوري، معاونان آموزشي و پژوهش و فناوري وزير علوم و ساير اعضاي اين شورا تشكيل شد، برنامه دوره دكتري مهندسي سوانح به پيشنهاد دانشگاه تهران مطرح و به تصويب رسيد.
در جلسه امروز اين شورا، برنامه دوره كارشناسي ارشد رشته علوم اقتصادي با گرايش اقتصاد دفاعي به پيشنهاد ستاد كل نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران مطرح و براي اجرا در دانشگاه هاي نظامي و انتظامي مورد تصويب قرار كرفت.
براساس اين گزارش، در اين جلسه شوراي عالي برنامه ريزي آموزشي، برنامه درسي دوره كارشناسي ارشد رشته تحصيلي مديريت كسب و كار گرايش انرژي به پيشنهاد دانشگاه صنعتي شريف تصويب شد.
** اميد: ارزش دادن به مقوله علم از بركات نظام مقدس جمهوري اسلامي است
سرپرست معاونت اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم گفت: يكي از بركات نظام مقدس جمهوري اسلامي و بركات اسلام، ارزش دادن به مقوله علم است.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، محمد حسين اميد در ادامه اظهار داشت: جمعيت دانشجويي كشورمان در سال 57 از كمتر از 200 هزار به جمعيت فعلي بيش از چهار ميليون و 500 هزار دانشجو در سال 95 رسيده و مهم تر از اين ارتقاي كيفيت تحصيلات دانشجويان است كه قابل مقياس با دوران قبل از انقلاب نيست.
وي در ادامه به مقايسه تعداد دانشجويان مقطع دكتري در دوران قبل از انقلاب و اكنون پرداخت و گفت: قبل از انقلاب در كشورمان تعداد دانشجوي دكتري شايد كمتر از يكهزار بود ولي اكنون در سطح كشور در تمامي رشته ها، تمامي مقاطع فعال بوده و دانشجويان به تحصيل مي پردازند كه اينها همه از بركات انقلاب اسلامي است.
اميد در بخش ديگري درخصوص رسيدگي به كيفيت علم گفت: امروز ديگر وقت آن است كه بيش از پيش به كيفيت بپردازيم زيرا تحصيلات تكميلي به اندازه كافي توسعه كمي داشته و متقاضيان پشت كنكوركاهش يافته اند.
وي ادامه داد: زمان آن است كه دانشگاه ها با صنايع همدل شوند و دانشجويان مهارت بياموزند و منتظر ايجاد شغل توسط دولت نباشند و خودشان ايجاد شغل كنند تا چرخ توليد و چرخ صنعت كشور بيش از پيش بچرخد.
وي اشاره اي به فعاليت خيرين آموزش عالي كرد و گفت: وقتي تاريخچه بسياري از دانشگاه هاي معتبر جهان را مطالعه مي كنيم مي بينيم كه بخش زيادي از بودجه اين دانشگاه ها توسط خيرين تامين مي شود حتي دانشگاه هايي وجود دارد كه بيش از 40 درصد بودجه آن توسط خيرين تامين مي شود، كشورهايي كه حتي معني وقف را نمي دانند و از موهبت وقف در اسلام هيچ اطلاعي ندارند.
سرپرست معاونت اداري مالي و مديريت منابع ادامه داد: بديهي است كشوري كه مهد تمدن است و قدمت بيشتري از كشورهاي غربي چه از لحاظ فرهنگي و چه از لحاظ علمي دارد، در استفاده از ظرفيت وقف و خيرين فعال تر شود.
وي افزود: حدود 700 سال پيش ربع رشيدي در تبريز وجود داشت كه از سراسر دنيا جهت تحصيل به اينجا مي آمدند و هزينه هاي آن نيز توسط موقوفات مردم تامين مي شد.
اميد در ادامه ابراز اميدواري كرد: همانگونه كه خيرين مدرسه ساز در كشور بسيار فعال هستند و بسياري از مدارس كشورمان توسط اين خيرين ساخته و اداره مي شود؛ دانشگاه هاي كشور هم بيش از پيشاز حمايت خيرين بهره مند شدند.
فراهنگ**9187**1027**خبرنگار: حميدرضا بازگشا**انتشار دهنده: جواد دهقاني
تهران-ايرنا- برنامه دوره دكتري مهندسي سوانح در شوراي عالي برنامه ريزي آموزش عالي تصويب شد.