دولت يازدهم تامين سلامت را جزء مهمترين وظايف حكومت در كنار امنيت دانسته و خدمات گسترده اي را در اين زمينه با طرح تحول سلامت ارائه كرده است.
طرح ايجاد پرونده الكترونيكي سلامت به منظور يكپارچه سازي اطلاعات سلامت شهروندان در سطح كشور توسط مركز مديريت آمار و فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تعريف شده و مسئوليت اجراي آن را معاونت تحقيق و توسعه اين مركز بر عهده دارد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت كه با تشكيل 50 ميليون پرونده الكترونيك در حوزه بهداشت و سلامت كشور، پايگاه هاي بهداشتي در روستاها، شهرها و حاشيه شهرها توسعه يافته است.
سيد حسن قاضي زاده هاشمي افزود: حدود 14هزار تخت بيمارستاني تحويل مراكز درماني سراسر كشور شده و قرار است اين تعداد تا 21هزار تخت بيمارستاني افزايش يابد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار داشت: اين اقدامات در كنار خدماتي است كه در قالب بيمه و غيره انجام شده و خدمات اورژانس، زايمان طبيعي و توجه به اعتبار بخشي بيمارستان ها ، پيگيري حقوق شهروندان از ديگر موضوعاتي است كه به آن پرداخته شده است.
بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، پيش بيني مي شود تا پايان سال 1395 بخش اعظم جمعيت كشور داراي پرونده الكترونيك سلامت شوند.
يكپارچه سازي اطلاعات سلامت امكان ارائه خدمات بهتر بهداشتي - درماني و مديريت بهتر نظام سلامت كشور را فراهم مي سازد. اين طرح تدبيري كارگشا براي ايجاد بستر لازم به منظور ارائه خدمات پيشرفته سلامت الكترونيكي به مردم و نظارت بر كيفيت ارائه اينگونه خدمات محسوب مي شود.
اين طرح داراي ابعاد گوناگوني است كه توسعه در هر بعد نيازمند برنامهريزي دقيق و هماهنگي با ساير ابعاد است. ابعاد سخت افزاري، نرم افزاري، زيرساخت شبكه ارتباطي، استانداردها، قوانين و مقررات، آموزش، فرهنگ سازي، تحقيقات بنيادين، توسعهاي و كاربردي و توسعه مراكز انفورماتيك پزشكي و زيستي براي اين طرح در نظر گرفته شده است.
اين طرح با اولويت ويژهاي در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به عنوان بزرگترين طرح فناوري اطلاعات حوزه سلامت در كشور پيگيري ميشود.
اجراي كامل اين طرح مي تواند موقعيت قابل رقابت جهاني در زمينه تسهيل ارايه خدمات سلامت با كيفيت برتر، مديريت بهينه نظام سلامت كشور و ايجاد زيرساخت مستحكم براي توليد دانش پزشكي و زيستي ايجاد كند.
طرح پرونده الكترونيكي سلامت علاوه بر توزيع عادلانه منابع سلامت به افزايش سرعت و كيفيت توليد دانش پزشكي و زيستي در كشور منجر شده و دستاوردهايي نظير صيانت از حقوق شهروندي، عدالت محوري در عرصه سلامت و حفظ امنيت اطلاعات درماني مردم را به دنبال دارد.
از سوئي بهينه سازي مصرف منابع سلامت و اصلاح مديريت نظام سلامت كشور برپايه اطلاعات به روز، صحيح و قابل دسترسي شكل مي گيرد و اجراي اين طرح زمينه ساز دستيابي به اطلاعات دقيق از سلامت مردم و توسعه پزشكي مبتني بر شواهد و اسناد مستدل است.
كاهش عوارض ناشي از اشتباهات پرسنل پزشكي، كاهش هزينه هاي خدمات بهداشتي درماني، افزايش امنيت اطلاعات سلامت، تقويت نقش نظارت در نظام سلامت
بهبود كيفيت آموزش پزشكي، ارائه خدمات نوين الكترونيكي و بهينه سازي كسب و كار نظام سلامت كشور از جمله مزاياي اجراي اين طرح عنوان شده است.
رئيس بيمارستان خصوصي مريم در كرج با اشاره به اثربخش بودن ايجاد پرونده الكترونيكي سلامت براي مردم در سراسر كشور، گفت: طرح تحول سلامت رنج هزينه هاي مالي درمان را از بين برد.
دكتر صلاح الدين دلشاد به خبرنگار ايرنا گفت: طرح تحول سلامت يكي از طرح هاي پر افتخار براي ايران اسلامي است كه دراين طرح مردم از پرداخت پول هاي هنگفت درمان رها شدند و ايجاد پرونده الكترونيكي سلامت نيز مي تواند اطلاعات دقيقي از بيماران را جمع آوري و در دسترس قرار دهد و از اين طريق توزيع امكانات سلامت نيز تسهيل خواهد شد.
وي ادامه داد: امروز در نتيجه اين طرح با پرداخت 7درصد هزينه ها براي بيماران شهري و سه درصد براي بيماران روستايي ديگر مردم رنج هزينه هاي درمان را ندارند.
دلشاد گفت: دراين طرح علاوه بر درمان ،تجهيزات و داروهاي مورد نياز بيمار به عهده مراكز درمان گذاشته و مشكلاتي كه براي بيماران قبل از پياده شدن طرح براي تهيه دارو بود از بين رفت.
وي اضافه كرد: طرح سبب اين آسايش براي مردم شده اگرچه نقص عدم هماهنگي بيمه ها را درآن شاهد هستيم كه در صورت تامين بودجه لازم براي سازمان هي بيمه گر قابل رفع است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري البرز نيز با اشاره به اجراي طرح پرونده الكترونيك سلامت در استان البرز گفت كه ايجاد پرونده الكترونيك سلامت براي مردم شاهكار طرح تحول سلامت است.
عبادالله كامكار به خبرنگار ايرنا گفت كه سامانه سيب (سامانه يكپارچه بهداشت) سلامت مردم را تضمين ميكند.
وي افزود: سامانه سيب يك ابزار مديريتي است تا بتواند سلامت مردم را ضمانت كند.
كامكار از ايجاد پرونده الكترونيك سلامت براي شهروندان كه در قالب سامانه سيب اجرايي ميشود به عنوان شاهكار طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبير و اميد ياد كرد و افزود: پس از گذشت دو سال از اجراي طرح تحول نظام سلامت با اجراي اين سامانه هر شهروند در مراجعات درماني به هريك از شهرهاي كشورمان از طريق اين سامانه اطلاعات لازم را بدست مي آورد.
وي افزود: اين بايد با توجه به ثبت مراجعه كنندگان اين منطقه بيشتر در معرض كدام يك امراض و ناشي از چه عواملي است و به صورت گروه هاي سني اين موضوع طبقه بندي شود.
كامكار گفت: از آنجايي كه در خانه هاي بهداشت با سامانه سيب تمام اطلاعات مربوط به خانوارها، انواع خدمات بهداشتي درماني مورد نياز در مراكز و پايگاههاي سلامت جامعه در اين سامانه وارد و ثبت ميشود و تمامي پوشههاي خانوار و دفاتر مربوط به خدمات و برنامههاي بهداشتي درماني در اين سامانه جمع اوري مي شود.
1535/6155خبرنگار:مژگان السادات سجادي**انتشار دهنده:داريوش غفاري
ايجاد پرونده الكترونيك تدبيري كارگشا براي ارائه خدمات پيشرفته سلامت
۲۳ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۲۶
کد خبر:
82426051
كرج - ايرنا - اجراي طرح تحول سلامت در دولت يازدهم تحولات اساسي در نظام سلامت كشور ايجاد كرده كه نتيجه آن براساس نظرسنجي ها رضايت مردم از خدمات درماني بوده است كه ايجاد پرونده الكترونيكي سلامت نيز به عنوان بخشي ازاين طرح تدبيري كارگشا براي ارائه خدمات پيشرفته سلامت محسوب مي شود.