به گزارش ایرنا، غلامرضا تجدد روز دوشنبه در همایش حقوقی و زیست محیطی بررسی چالش ها و معضل های تالاب ها كه به مناسبت روز جهانی تالاب ها با حضور مدیركل حفاظت محیط زیست استان و جمعی از نمایندگان این اداره كل در كانون وكلای دادگستری استان قزوین برگزار شد،افزود: در كشور ما تالاب ها و محیط زیست آنطور كه باید هنوز مورد توجه قرار نگرفته اند و این در حالی است كه ایران خود یكی از پایه گذاران اصلی در كنوانسیون تالاب ها بوده است.
وی اضافه كرد: در حوزه مسایل زیست محیطی قوانین پراكنده ای در سطح كشور وجود دارد اما نقطه ضعف اینجا است كه سیاست جامع و مشخصی در این حوزه وجود ندارد.
تجدد ادامه داد: معتقدیم كانون های وكلای دادگستری به عنوان یكی از نهادهای حقوقی فعال در جامعه در حفظ و تبیین حقوق محیط زیست نقش مهمی دارند و از ظرفیت های موثری در ارایه راهكار برای تصمیم گیری در حوزه زیست محیطی برخوردار می باشند.
وی گفت: اهمیت حفظ تالاب ها ایجاب می كند كانون وكلای دادگستری همچون سایر نهادها و گروه های مردم در راستای این حق بزرگ شهروندی كه یكی از شاخص های حقوق بشر است دست به كار شده و آمادگی خود را در زمینه ارایه راهكارهای حقوقی و تشكیل كمیته های مختلف در این زمینه اعلام كند.
تجدد با اشاره به وجود اسناد بالادستی در زمینه حفظ محیط زیست ، اصل پنجم قانون اساسی را در توجه به محیط زیست سالم از جمله این اسناد خواند و ادامه داد:در میان كنوانسیون های بین المللی نیز سند 2030 سازمان ملل مصوب دو سال گذشته یك سند بالادستی دیگر در زمینه حفظ تالاب ها، رودخانه ها و دریاچه ها به شمار می رود.
وی در ادامه منشور حقوق شهروندی مطرح شده از سوی رییس جمهوری را نیز از دیگر اسناد بالادستی و تصریحی دیگر برای حفظ تالاب ها و حقوق محیط زیست عنوان كرد و گفت:بر خلاف نظر عده ای كه این منشور را فاقد ضمانت اجرا می دانند ، هر120اصل منشور حقوق شهروندی در مقررات قانون اساسی ما جای دارد كه 4ماده از آن نیز به محیط زیست و تالاب ها پرداخته است.
تجدد خاطرنشان كرد:یكی از مهم ترین مشكلات ما در مسایل زیست محیطی نداشتن باور عمومی به این مساله است كه در این میان باید هم مردم و هم حاكمیت رویكرد و نگاه خود را به این حوزه تغییر بدهند.
رییس كانون وكلای دادگستری استان قزوین ، دستگاه های دولتی از جمله سازمان جنگل ها، امور آب و جهاد كشاورزی را از جمله نهادهای حاكمیتی موثر در این حوزه ذكر كرد و افزود: ما به عنوان یكی از نهادهای مدنی وظیفه داریم این حس مهم را در حاكمیت و نهادهای دولتی برای حل مشكلات حفاظ زیستی از جمله در امور تالاب ها تحریك كنیم تا در سایه تعامل و همكاری به نتیجه ای مثبت برای حفظ محیط زیست دست یابیم.
دبیر كمیته محیط زیست كانون وكلای دادگستری استان قزوین نیز در ادامه این همایش گفت:كنوانسیون های بین المللی كه مطابق ماده ۹ قانون مدنی در حكم قانون هستند، كمتر در محاكم رعایت می شوند تا جایی كه آرای نادر مستند به این كنوانسیون ها مورد توجه كاربرهای فضای مجازی از جمله تلگرام قرار گرفته است.
علی كمالی با بیان اینكه بی توجهی به كنوانسیون های بین المللی موجب تضییع حقوق محیط زیست شده است، افزود:توجه كانون وكلای قزوین در برگزاری نشست های متعدد و شركت در نشست های زیست محیطی در بین كانون های كشور بی نظیر است.
وی در پایان گفت:تعامل كانون وكلا با سازمان حفاظت محیط زیست و سمن های زیست محیطی می تواند درباره تنقیح و پیشنهاد قوانین به منظور بهبود وضع حفاظت از محیط زیست موثر باشد.
روز جهانی تالاب ها 14بهمن برابر 2فوریه در سال جاری با شعار تالاب ها برای كاهش خطر بلایای طبیعی نام گذاری شده است.
استان قزوین دارای 5تالاب است.
7388/ 3013
خبرنگار:پریسا نوروزی*انتشاردهنده: رضااولادی
رئیس كانون وكلای دادگستری استان قزوین:
قانون جامعی برای حفظ تالاب ها نداریم
۱۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۲۹
کد خبر:
82418403
قزوین-ایرنا-رییس كانون وكلای دادگستری استان قزوین با اشاره به فقدان سیاست های جامع زیست محیطی در كشور گفت: در همین رابطه، سیاست و قانون جامع و مشخصی در قبال حفظ تالاب ها در كشور وجود ندارد.