به گزارش روز جمعه خبرنگار فرهنگی ایرنا، در حالی كه از صبح روز پنجشنبه همه اخبار پیرامون حادثه شوك آور آتش سوزی و ریزش ساختمان پلاسكو مبادله می شد؛ آخرین روز از سی و دومین دوره جشنواره موسیقی فجر نیز تحت تاثیر این حادثه قرار گرفت. جشنواره ای كه از ابتدا به دلیل رخداد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی با دو روز تاخیر و لغو بعضی اجراها آغاز شده بود.
پنجشنبه شب یكی از مهم ترین اجراها یعنی اجرای اركستر سمفونیك تهران با ایتالیا به رهبری شهرداد روحانی و پائولو اولمی رهبر فستیوال پوچینی ایتالیا برنامه ریزی در ساعت 21:30 تالار وحدت شده بود.
این اجرا كه میزبان شمار قابل توجهی از مقامات سفارت ایتالیا بود، با حضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد كه با لباس عزا در مراسم حاضر بود.
در ابتدای برنامه شهرداد روحانی به زبان های فارسی و انگلیسی گفت: این اجرا را به حادثه دیدگان ساختمان پلاسكو و زلزله دیروز ایتالیا تقدیم می كنیم.
در ابتدای این برنامه ابتدا سرودهای ملی دو كشور نواخته شد؛ سپس روحانی و اعضای اركستر اثر ویلیام تل اوورتو از جاكومو روسینی (آهنگساز شهیر ایتالیایی قرن 18) را به گوش حضار رساندند.
قطعه بعدی باغ ایرانی از ساخته های خود روحانی بود كه وی پیش از اجرای آن به پشت صحنه رفت و نسیم سعد سولیست این قطعه را روی سن آورد؛ حضور این نوازنده زن ایرانی به عنوان نوازنده سلو در اجرای كنسرت تهران و ایتالیا حضار را به تشویق دوچندان واداشت.
روحانی پس از اجرای باغ ایرانی گفت: تبادل فرهنگی كه با اجرای مشترك اركستر تهران و ایتالیا انجام شد، نشان می دهد همه ما وجوه مشترك زیادی داریم و دنیا زیباتر می شد اگر روی این وجوه بیشتر تاكید می كردیم.
آخرین قطعه ای كه اركستر یاد شده به رهبری روحانی نواخت، قطعه كاپریس ایتالیایی از پیتر چایكوفسكی (آهنگساز برجسته روس) بود.
در پایان این قطعه وی گفت: یك سورپرایز برای شما دارم؛ معمولا كنسرت یك مایستر دارد ولی ما امشب نه یك یا دو بلكه سه مایستر داریم.
رهبر اركستر سمفونیك تهران سپس آلبرتو ورونیس را به روی سن دعوت كرد. ورونیسبا ابراز خوشحالی از اجرا در این جشنواره گفت: ما قطعه ای بسیار كوتاه از جاكومو پوچینی را می نوازیم كه از قطعه های بسیار مشهور اوست.
بعد از این قطعه و استراحت كوتاه اركستر روحانی در میان حضار آمد و به تماشای اجرای قطعه سمفونی 5 اثر بتهوون نشست كه به رهبری پائولو اولمی رهبر اركستر پوچینی اجرا شد.
سمفونی 5 بتهوون از میان 9 سمفونی ساخته شده توسط او معروف ترین سمفونی است.
موسیقی در هیچ موردی مبهم نیست و از ابتدا تا انتها پرالهام و گویاست.
در حالی كه روحانی پیش از ترك صحنه خطاب به حضار گفت میان موومان های سمفونی تشویق نكنند تا اجرای قطعه بدون وقفه ادامه یابد؛ علاقمندان به وجد آمده و در پایان هر سه موومان گروه را تشویق كردند.
موومان سوم كه موثرترین قسمت این سمفونی است طولانی ترین موومان با همان تم موومان اول است و اجرای آن از لحاط قسمت هایی كه برای ویولنسل تنظیم شده به مهارت زیادی نیاز دارد.
در پایان این بخش حضار بارها گروه را تشویق كردند؛ طوری كه اولمی سه بار صحنه را ترك كرد و باز به روی سن برگشت و از نوازنده ها خواست از جای خود برخیزند، اما او به خواسته درونی علاقمندان از این تشویق ها برای اجرای قطعه ای دیگر توجه نكرد و پایان كار اركستر سمفونیك ایتالیا همینجا رقم خورد و اولمی بدون كلامی خطاب به حضار، رفت.
به گفته روحانی مهمانان ایتالیایی جشنواره موسیقی فجر بعد از اجرا در تالار وحدت راهی فرودگاه شدند تا بقیه برنامه های شان را اجرا كنند.
وی همچنین از مراودات فرهنگی با دیگر اركسترهای سمفونیك از زمان پذیرش مسئولیت رهبری اركستر سمفونیك تهران خبر داده بود.
سی و دومین دوره جشنواره موسیقی فجر از 24 دی تا اول بهمن در شش تالار وحدت، رودكی، سالن میلاد نمایشگاه بین المللی، برج آزادی، مركز همایش های برج میلاد و فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
این جشنواره بین المللی عصر جمعه با معرفی برگزیدگان در شاخه های مختلف موسیقایی در تالار وحدت به كار خود خاتمه می دهد.
فراهنگ**9157**خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشار: زهره محتشمی پور
كنسرتی با سه مایستر
اجرای اركستر سمفونیك تهران و ایتالیا به حادثه دیدگان پلاسكو و زلزله آن كشور تقدیم شد
۱ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۰۵
کد خبر:
82394116
تهران- ایرنا- اركستر سمفونیك تهران و ایتالیا برنامه پنجشنبه شب را با سه مایستر (یكی از دستیاران رهبر اركستر) اجرا و آن را به حادثه دیدگان ساختمان پلاسكو و زلزله اخیر آن كشور تقدیم كرد.