۲۸ دی ۱۳۹۵، ۱۵:۰۷
کد خبر: 82390761
T T
۰ نفر
شرایط پسابرجام نویدبخش توانمندی حوزه زنان و خانواده در كشور است

تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: شرایط پسابرجام می تواند نویدبخش توانمندی زنان و خانواده و پایداری ، سلامت و بالندگی آن در كشور باشد.

شهیندخت مولاوردی روز سه شنبه به مناسبت اولین سالگرد اجرای توافق برجام در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان افزود: برجام اولین گام در مسیر تغییر شرایطی است كه نتیجه بیش از چند دهه تحریم های مختلف و چندلایه ای است كه بر كشور ما اعمال شده است.
وی تصریح كرد: به طور قطع آثار آن، نه تنها در یك بعد كه در ابعاد مختلف جامعه ما در آینده نمود خواهد یافت.
مولاوردی خاطرنشان كرد: بخش زیادی از این آثار نمود عینی به عنوان ماحصل مستقیم برجام ندارد ولی طی یكسال گذشته در بعد داخلی، كنترل تورم و مهار نقدینگی و ایجاد ثبات در اقتصاد، در بعد بین المللی نیز تعامل و توسعه روابط با كشورهای مختلف، حضور هیات های بلندپایه و تجاری در كشور، نوید پایداری بیشتری را در شرایط داخلی و خارجی نشان داده است.
وی اضافه كرد: تجربه ثبات در ابعاد اقتصادی و سیاست خارجی این فرصت و امید را در این حوزه فراهم كرده است تا سرمایه گذاری بیشتری روی طرح ها و برنامه های دارای بار مالی، انجام شود.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه درباره آثار برجام و مشكلات ناشی از تحریم ها گفت: بررسی آثار برجام باید در مقایسه بین شرایط قبل و بعد از آن مورد ملاحظه قرار گیرد، به عبارت دیگر از منظر اینكه اگر برجام نبود شرایط به كدام سو حركت می كرد و ادامه روند تحریم ها تا چه اندازه هزینه های ملی را بالا می برد؟
وی خاطرنشان كرد: نگاهی به شرایط قبل از برجام می تواند چشم انداز روشنی از آثار آن را نشان دهد.
مولاوردی اظهار كرد: بدون شك حوزه زنان و خانواده نیز مشابه سایر حوزه ها از شرایط ناشی از تحریم های ظالمانه و غیر انسانی و زورمدارانه به شدت متاثر بود و آسیب‌ های زیادی از وضع تحریم ‌ها تجربه كرد؛در حالی كه خانواده به عنوان یكی از محوری ‌ترین نهادهای اجتماعی و به عنوان كوچك ترین سلول جامعه نقش مهمی در انسجام و همبستگی جامعه دارد و وابستگی زیادی نیز به تحولات و تغییرات در دیگر نهادهای جامعه دارد.
مولاوردی تاكید كرد: البته نهاد آموزش، دین، سلامت و نهاد اقتصاد در یك ارتباط متعامل بر پایداری خانواده تاثیر دارند و اشكالات و آسیب های حاصل در هر یك از این نهادها، در نهاد خانواده به صورت مضاعف هویدا خواهد شد.
وی ادامه داد: یكی از مهم ترین مسائلی كه طی دهه گذشته در قالب تحریم های یك جانبه بر ساختار اجتماعی و اقتصادی كشور تحمیل شد، منجر به ناپایداری اقتصادی و تورم مهار گسیخته و در نتیجه ناپایداری در خانواده، كاهش كیفیت زندگی و شكاف طبقاتی، افزایش جمعیت دو دهك اول شد.
مولاوردی اضافه كرد: بدون شك، بحران در اقتصاد خانواده اولین تاثیر خود را بر كودكان و زنان كه آسیب پذیری بیشتری دارند می گذارد و همین امر در یك بازه زمانی طولانی منجر به كاهش سلامت روانی خانواده و در طولانی مدت كیفیت زندگی و رفاه خانواده و سرانجام بالا رفتن ریسك انحلال خانواده را در پی دارد.
معاون اموز زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: این وضعیت از منظر دیگری نیز تاثیرات جدی بر حوزه زنان و خانواده داشته است؛ محدودیت های اعمال شده ناشی از تحریم ها تا اندازه زیادی فعالیت های تجار و بازرگانان زن دارای نقش مهم در سرمایه گذاری برای اشتغال و توانمندسازی این قشر را محدود كرد.
وی اظهار كرد:اعمال این محدودیت و تحریم های اقتصادی در بسیاری از موارد حتی منجر به تضعیف بنگاه ها، شركت ها و فرصت های موجود در اقتصاد خرد شده است.
مولاوردی تاكید كرد: حوزه كارآفرینی از مهم ترین بخش هایی است كه تسهیل گر مشاركت و نقش آفرینی اقتصادی زنان در جامعه تلقی می شود و ما در طول مدت تحریم ها شاهد از بین رفتن بسیاری از این فرصت ها بودیم.
وی اضافه كرد: یكی دیگر از تاثیرات تحریم ها كاهش بودجه كشور و در نتیجه كاهش سرمایه گذاری در بخش های بنیادی و خدماتی و رفاهی خانواده و زنان بود، البته آنچه اشاره شد تنها قطعه كوچكی از پازل پیچیده ای بود كه در آن زمان در این حوزه پدید آمده بود.
27 دی ماه اولین سالگرد اجرای توافق جامع و نهایی هسته ای وین با عنوان شناخته شده و رسمی «برنامه جامع اقدام مشترك» یا برجام است.
این توافق در تاریخ 14 جولای 2015 ( 23 تیر 1394 ) میان ایران و كشورهای گروه 1+5 (آمریكا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) در شهر وین صورت گرفت.
اجتمام**7268**1776
مصاحبه كننده: مهناز بیرانوند** انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده
۰ نفر