۱۶ دی ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 8236648
T T
۰ نفر
ناتو با سیاست انگلیس در افغانستان مخالف است # لندن، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/10/85 خارجی.نظامی.انگلیس.افغانستان.ناتو. روزنامه "دیلی تلگراف" چاپ لندن روز شنبه نوشت: آمریکا و دیگر اعضای "سازمان پیمان آتلانتیک شمالی" (ناتو) سیاست نظامیان انگلیس در توافق با قبائل جنوب افغانستان را ضربه ای به سیاست مقابله با طالبان می بینند. این گزارش حاکی است، تعدادی از مسوولان آمریکایی و کشورهای اروپایی عضو ناتو به نشریه مذکور گلایه کرده اند که سیاست انگلیس کاملا در تضاد با متحدان آن در ناتو بوده و آماده سازی نیروهای بیگانه برای تدارک حمله ای گسترده به نیروهای طالبان در ماه آینده را تهدید می کند. اساسی ترین مخالفت اعضای ناتو با انگلیس توافق نیروهای این کشور با اهالی بومی برای خروج از مناطقی مانند "موسی قلعه" در ولایت هلمند در ازای جلوگیری ساکنان محلی از بازگشت طالبان به این مناطق است. موسی قلعه یکی از چهار بخش ولایت هلمند در جنوب افغانستان است که نیروهای انگلیسی از ابتدای سالجاری کنترل آن را پس از خروج نظامیان آمریکایی برعهده گرفته اند. اگرچه فرماندهان ارتش انگلیس طرف مقابل خود در امضای این توافقنامه ها را ساکنان بومی معرفی کرده اند، اما دیگر اعضای ناتو معتقدند این توافقها در نهایت با شبه نظامیان طالبان که کنترل منطقه را در دست دارند، منعقد شده است. دیلی تلگراف نوشت: مخالفت با توافقهای انگلیس با اهالی بومی منطقه موسی قلعه در حالی صورت می گیرد که گفته می شود این توافق با ورود تعداد زیادی از اعضای مسلح طالبان به موسی قلعه نقض شده است. با این وجود به گفته مقامات آمریکایی و اروپایی، نظامیان انگلیس همچنان در صدد انعقاد توافق های مشابهی در دیگر مناطق تحت استقرار خود هستند. بر اساس این گزارش، اختلاف میان انگلیس و دیگر اعضای ناتو تا حدی است که با جانشینی ژنرال "دان مک نیل" آمریکایی به جای ژنرال "دیوید ریچاردز" انگلیسی به سمت فرمانده 32 هزار نیروی ناتو در افغانستان تا ماه آینده، احتمالا تمام توافق های سابق انگلیس با اهالی محلی افغانستان لغو خواهد شد.
دیلی تلگراف همچنین حمایت دولت انگلیس از پاکستان و خودداری این کشور از فشار به حکومت ارتشبد "پرویز مشرف" رییس جمهوری این کشور برای پایان دادن به حمایت برخی از اعضای سرویس های اطلاعاتی پاکستان از اعضای طالبان را از دیگر موارد تضاد سیاست انگلیس با متحدان آن در ناتو اعلام کرده است.
"آمریکا و اعضای اروپایی ناتو می گویند تعدادی از اعضای دستگاههای اطلاعاتی پاکستان به بعضی از رهبران طالبان در خاک این کشور پناه داده اند اما "تونی بلر" نخست وزیر انگلیس در سفر اخیر خود به پاکستان به جای اعمال فشار بر این کشور به حمایت و تحسین مشرف پرداخت." نشریه انگلیسی افزود: به گفته این مقامات ناتو، انگلیس به دلیل متکی بودن به سرویس های اطلاعاتی پاکستان برای مقابله با تروریست های انگلیسی پاکستانی تبار از اعمال فشار بر این کشور خودداری می کند. یک سیاستمدار اروپایی در این رابطه به دیلی تلگراف گفت: با وجود آنکه نیروهای انگلیسی مستقر در هلمند توسط نیروهای طالبان مستقر در پاکستان هدف حمله قرار می گیرند اما دولت انگلیس آماده است این مساله را قربانی همکاری خود با سرویس های اطلاعاتی پاکستان برای مقابله با تروریستهای پاکستانی مقیم انگلیس کند. انگلیس پس از حمله نظامی و اشغال خاک افغانستان حدود 6 هزار نظامی در خاک این کشور مستقر کرده که بیش از 4 هزار نفر آنان در ولایت هلمند هستند.
تلفات این نیروها پس از تقویت تعداد آنان از اردیبهشت سالجاری افزایش چشمگیری یافته و از نه نفر در سه سال گذشته به بیش از 40 نفر در نه ماه اخیر افزایش یافته است. ماموریت نظامیان انگلیسی که جایگزین نیروهای آمریکایی در هلمند شده اند، ابتدا کمک به بازسازی، آموزش نیروهای بومی و مبارزه با کشت خشخاش اعلام شده بود، اما ارتش انگلیس درگیر مبارزه مسلحانه با نیروهای طالبان شده است. اروپام 2225/345
۰ نفر