به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی روز پنجشنبه در همایش «نقش ائمه جماعات مساجد در كاهش ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی» در سالن اجتماعات مدرسه علمیه دارشفاء قم اظهار داشت: فرار از قانون تا آنجا به یك رویه عادی در كشور تبدیل شده كه گاهی از آن به افتخار یاد می شود و به آن كمك هم می شود و در حقیت قباحت و زشتی آن از بین رفته است.
وی با اشاره به سرپیچی از قوانین مقررات راهنمایی و رانندگی و هم چنین تخلف در قانون كپی رایت و حفظ حقوق مولف به عنوان بارزترین مصادیق بی قانونی در كشور، تصریح كرد: علت اصلی این كه كشور ما در زمینه تولید نرم افزار مانند كشورهای دیگر پیشرفت نمی كند، بی توجهی به این قانون است.
وی با تبیین برخی از علل و عوامل گرایش افراد جامعه به سمت بی قانونی، گفت: گاهی پیچیدگی و تراكم قوانین باعث می شود كه مردم چیزهای لازم در مورد قانون را یاد نگیرند.
معاون قوه قضاییه مطابقت نداشتن قانون با واقعیت های روز جامعه را از دیگر عوامل پایبند نبودن جامعه به قانون ذكر كرد و افزود: برخی از قوانین مانند قوانینی كه برای راهنمایی رانندگی وضع شده، برای 50 سال پیش است و این قوانین كهنه شده و مردم نیز به همین خاطر حاضر به عمل به این قوانین نیستند.
وی سوء استفاده و كثرت مراجعه ها به دستگاه های مختلف و همچنین نقض قانون از سوی مجریان قانون را نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار درزیر پا گذاشتن قانون در جامعه بر شمرد و اضافه كرد: بروكراسی های اداری نیز در بی توجهی به قانون چندان بی تاثیر نیست، چراكه اگر كسی بخواهد به قانون عمل كند، دست و پای او در پیچ و خم های قوانین اداری شكسته خواهد شد.
صادقی از كم بودن هزینه قانون گریزی به عنوان دیگر عامل رواج این معضل اجتماعی در جامعه یاد كرد و اذعان داشت: در برخی موارد آن چیزی كه متخلفان را وادار به تخلف از قانون نمی كند نه برخورد قهری و پلیسی بلكه به صرفه نبودن عمل نكردن به قانون است، از این رو باید جریمه تخلف از قانون را بالا ببریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با حساس خواندن وظیفه روحانیت در بحث نهادینه كردن فرهنگ احترام به قانون در جامعه افزود: از آنجا كه قم همواره به لحاظ دینی و انقلابی رتبه نخست كشور را داشته است، امروز از نظر اجتماعی باید وضعیت سزاوارتری را از آن شرایطی كه هم اكنون دارد، داشته باشد، چون كسانی وارد قم می شوند چهره ای از این شهر می بینند كه شایسته آن نیست.
وی اضافه كرد: به طور حتم بهبود ساخت اجتماعی قم نمی تواند حاصل شود جز اینكه مهمترین ركن كار یعنی قانون گرایی و حرمت دادن به قانون و انضباط داشتن حول محور قانون را در خودمان و پیرامونمان ایجاد كنیم.
همایش نقش ائمه جماعات و مبلغین دركاهش ناهنجاری اجتماعی و فرهنگی با همكاری دادگستری كل استان قم، معاونت تبلیغ و آموزش های كاربردی حوزه علمیه قم و فرماندهی انتظامی این استان برگزار شد.
7403/613/ خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار دهنده:جعفرمسلمی
قم - ایرنا - معاون فرهنگی قوه قضاییه با تاكید بر نقش مهم روحانیت برای فرهنگ سازی درجامعه در خصوص احترام به قانون گفت: بزرگترین ناهنجاری امروز كشور قانون ستیزی یا قانون گریزی است.