علی مرادخانی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی افزود: امیدوارم سال آینده شرایط به گونهای باشد كه بتوانیم برای چنین جشنوارههایی امكان مالی هم در نظر بگیریم.این جشنواره خیلی خاص است.
معاون وزیر پیش از اهدای تندیس به برگزیدگان این جشنواره كه چهارشنبه شب طی مراسمی در تالار رودكی به انجام رسید سخن می گفت اظهار داشت: این جشنواره را اتفاق مباركی میدانم كه در حال وقوع است. ایده و فكر برگزاری جشنواره بسیار دقیق و حسابشده است، آن قدر كه باید به مسئولان و دستاندركاران آن تبریك گفت.
** تمام مسولان موسیقی كشور نسبت به برگزاری جشنواره متفق القول بودند
دبیر اولین جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی، در ابتدای این مراسم از جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی به عنوان اتفاقی مبارك یاد كرد و گفت: اتفاق خوب برای من به عنوان دبیر جشنواره، این بود كه تمام مسؤولان موسیقی كشور در برگزاری این دوره جشنواره متفق القول بودند.
امیر مردانه كه طرح تفصیلی جشنواره وسیعتر از آنچه اجرا شد بوده است و قصد داشته اند بخش رقابتی نیز برگزار كنند اما به علت كمبود وقت این امر مقدور نشده و به دوره بعد موكول شده است.
مردانه تاكید كرد: امیدوارم حركتی باعث تضعیف موسیقی كشور نشود. موسیقی نیازمند وحدت بین هنرمندان است.
مجری در شروع مراسم گفت كه این جشنواره به محمدرضا شجریان استاد آواز ایران تقدیم می شود و همگان برای سلامتی وی ابراز امیدواری كردند.
** این جشنواره به كمك جشنواره فجر آمده است
فرزاد طالبی، مدیركل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، درباره جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی گفت: جشنواره موسیقی فجر نمیتواند تمام بار موسیقی را بكشد و طبیعی است كه بخشهایی مغفول بماند.
وی افزود: این جشنواره باید سالها پیش در كشور شروع می شد. در این جشنواره به موسیقی هویتی ما ایرانیان پرداخته می شود و باید از آن صیانت كنیم با اقبالی كه مردم در این دوره نشان دادهاند امكان توسعه جشنواره هم وجود دارد.
** پایه موسیقی اصیل ایرانی بر ساز و آواز است
حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی، نیز درباره جشنواره چنین گفته است: پایه و جانمایه موسیقی اصیل ایرانی بر ساز و آواز است كه فعلا كمرنگ شده و برگزاری جشنواره اختصاصی می تواند نگاه ویژه و حمایتی به آن داشته باشد. در بخش گروهنوازی خواننده یا در بخش ساز و آواز باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.
وی افزود: با توجه به این كه نسل جوان، نوازندگان و خوانندگان بسیار بااستعدادی دارد بنابر این باید معرفی شوند تا بستر فعالیت غنیتر شدن پیدا كنند. جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی سرآغاز خوب و بسیار مبارك برای توجه به این بخش از موسیقی شد.
بهرام جمالی، داریوش پیرنیاكان، مظفر شفیعی، امیر شریفی، علی رستمیان، علی بوستان ، مهدی افضلی (مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر) ، علیاكبر صفی پور (مدیرعامل بنیاد رودكی)، فریدون شهبازیان، میلاد كیانی، تقی ضرابی، وصال عرب زاده و هنگامه اخوان ، حسین سروی، ، قاسم رفعتی و علی جهاندار از جمله چهره های سرشناس موسیقی كلاسیك ایرانی بودند كه در این مراسم حضور داشتند.
فراهنگ*1540*1823*خبرنگار: حمید بحرینیان * انتشار دهنده: طاهره نبی اللهی
تهران-ایرنا- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همه سعی می كنیم از جشنواره موسیقی كلاسیك ایرانی به بهترین شكل حمایت كنیم تا به یك برند جدید تبدیل شود.