به گزارش ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين محمد محمديان سه شنبه شب در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه معارف اسلامي با اشاره به اهميت و جايگاه معارف اسلامي در هدايت جامعه به ويژه جوانان و دانشجويان، بر ضرورت شناخت اولويت ها در اين حوزه تأكيد كرد و گفت: متأسفانه تاكنون در شناخت مخاطبان توفيق زيادي نداشتيم و كمتر وارد اين عرصه شده ايم.
وي با بيان اينكه اگر دانشگاه را مبداء تحول بدانيم، بايد شرايط و لوازم آن را نيز فراهم بياوريم، اظهار كرد: دانشگاهها هنگامي انسان ساز و تعالي بخش خواهد بود كه اساتيد و دانشجويان تكليف و اولويت ها را بخوبي شناخته و همه تلاش و استعداد خود را روي آن متمركز كنند؛ زيرا در غير اين صورت منابع مالي و انساني كشورمان به هدر مي رود.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها با بيان اينكه براي شناخت اولويت ها بايد ابتدا ملاك ها و معيارها را بدرستي بشناسيم، خاطرنشان كرد: امروز بسياري از پايان نامه ها در مقاطع مختلف تحصيلات عالي نگاشته مي شود اما هيچ دردي از جامعه دوا نمي كند و ساعت ها زمان و ميلياردها ريال هزينه بيهوده هدر مي رود كه از مسؤولان مي خواهيم براي رفع اين معضل جدي تدبيري انديشيده شود.
وي با بيان اينكه گسست ميان نسل ها كه هميشه وجود داشته است، كار را براي شناخت مخاطب سخت كرده و همزباني را تحت تأثير قرار مي دهد، خاطرنشان كرد: از مهمترين كارها در دانشگاه معارف اسلامي، شناخت مخاطبان در عرصه هاي گوناگون است و امروز بايد دغدغه هاي اعتقادي جوانان و نقاط ضعف و قوت اخلاقي آنها را بشناسيم.
محمديان ادامه داد: پس از شناخت خوب و دقيق مخاطبان، بايد قالب ارايه مطالب را نيز بخوبي شناخته و متناسب با مخاطبان، قالبي را براي بيان محتوا انتخاب كنيم كه قابل درك و فهم بوده و به آساني براي قشر جوان، باورپذير و تأثيرگذار باشد.
وي، يكي از سخت ترين دروس براي ارايه به دانشجويان را ريشه هاي انقلاب اسلامي عنوان كرد و گفت: در حالي كه متأسفانه برخي فسادهاي اقتصادي و بداخلاقي ها در جامعه رخ مي دهد، بايد بتوانيم بخوبي كارآمدي و دستاوردهاي نظام اسلامي را براي دانشجويي كه با مشكلات بسياري مواجه است بيان كنيم.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها با اشاره به وجهه اصلي 16 آذرماه در مبارزه با آمريكا، خاطرنشان كرد: امروز دانشجويي كه در معرض انواع رسانه ها قرار گرفته و زرق و برق غرب را مشاهده مي كند، نمي توان لزوم مبارزه با استكبار جهاني را فقط با شعار به آنها بيان كنيم، بلكه سياست جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با استكبار را بايد با منطق و اقناعي ارايه دهيم.
وي، لزوم تقسيم بندي مخاطبان بر اساس ميزان آگاهي آنها نسبت به معارف اسلامي را مورد توجه قرار داد و گفت: محتواي آموزشي معارف اسلامي بايد متناسب با سطح علم و آگاهي دانشجويان ارايه شود تا مفيد و مؤثر واقع شود.
محمديان نوع رفتار و گفتار و نگاه اساتيد به دانشجويان را از بهترين استدلال ها و بيان ها در تدريس معارف اسلامي، مهمتر و مؤثرتر دانست و گفت: اساتيد بايد نسبت به دانشجويان دلسوز باشند و بتوانند با بيان شيوا و رفتار و گفتار مناسب آنها را نسبت به اين درس مهم جذب كنند.
در پايان اين مراسم از دانشجويان برتر علمي و فرهنگي با اهداي لوح تقدير و جوايزي تجليل به عمل آمد و مسؤولان انجمن هاي علمي دانشجويي دانشگاه معارف اسلامي به بيان ديدگاهها و نظرات خود در ارتباط با عرصه هاي مختلف پرداختند.
16 آذرماه به عنوان روز دانشجو نامگذاري شده است. در اين روز سه دانشجو به نام هاي مصطفي بزرگ نيا، احمد قندچي و مهدي شريعت رضوي هنگام اعتراض به ديدار ريچارد نيكسون با محمدرضا شاه پهلوي در سال 1332 به دست رژيم سفاك پهلوي در دانشگاه تهران كشته شدند.
شبد**8146**6133**1504**خبرنگار: سيد محمدرضا بهشتي پور**انتشار دهنده: علي پاينده
رئيس نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاهها:
دغدغه هاي امروز جوانان با گذشته بسيار متفاوت است/ بسياري از پايان نامه هاي دانشجويي دردي از جامعه دوا نمي كند
۱۶ آذر ۱۳۹۵، ۲۳:۴۲
کد خبر:
82335817
قم- ايرنا- رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، گفت: بسيار ضروري است كه دغدغه ها و نيازهاي امروز جوانان را كه نسبت به دهه هاي گذشته بسيار متفاوت شده است، بخوبي بشناسيم.