۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۴:۵۷
کد خبر: 82326630
T T
۰ نفر

نهاد فرهنگ و هنر و راهبردهاي پيش رو

۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۴:۵۷
کد خبر: 82326630
نهاد فرهنگ و هنر و راهبردهاي پيش رو

ساري - ايرنا - احد جاوداني ، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران ، راهبردهاي فرهنگي اعتدالي را با استناد به سخنان سيدرضا صالحي اميري وزير جديد فرهنگ و ارشاد اسلامي كه در جمع مديران اين وزارتخانه و سازمان ها و دستگاههاي زيرمجموعه ايراد شد ، در يادداشتي تشريح كرده است .

وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي در اولين نشست خود با مديران ارشد اين وزارتخانه ، ضمن تبيين شاخصه هاي فرهنگي ، به تشريح راهبردهاي اساسي در نهاد حساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پرداخت ؛ نكات مهمي كه مي تواند سيادت فرهنگ را در هدايت جامعه به سوي كمال ، ياريگر باشد ، كه به اختصار به اهم آنها اشاره مي شود :
1 - توجه جدي حوزه فرهنگ و هنر و متوليان اين عرصه به منويات ، فرامين و دستورات مقام معظم رهبري اولين نكته اي بود كه بدان اشاره شد . از آنجائي كه معظم له همواره دغدغه هاي فرهنگي خود را با توجه به چالش هاي جهاني و ملي تحت عناوين تهاجم فرهنگي ، شبيخون فرهنگي ، رخنه فرهنگي و ... بيان مي فرمايند ، ضروريست دست اندركاران اين عرصه دقت لازم را در برنامه ريزي هاي خود داشته باشند و مباحث حساس و كليدي را كه رهبري به آنها اشاره داشته اند ، سرلوحه برنامه هايشان قرار دهند.
2 - اتخاذ تدابير لازم در ايجاد ارتباط وثيق با مراجع عظام تقليد و علماي گرانسنگ حوزه هاي علميه كه همواره دغدغه دين و اجراي حدود الهي را دارند . اين ارتباط مي تواند به غناي برنامه هاي فرهنگي - ديني بيفزايد و قطار فرهنگ و هنر را بدون لغزش و لرزش به سر منزل مقصود برساند . به ياد داشته باشيم كه حوزه هاي علميه در همه دوران ظهور خود مشعل هدايت و كشتي نجات مردم در مواجهه با سيلاب هاي گوناگون بودند.
3 - پرهيز از سياسي شدن نهاد ارزشمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ضرورت عدم ورود فعاليت هاي سياسي در عرصه فرهنگ و هنر و اين در حالي است كه وزير محترم به استفاده از ظرفيت تمامي نيروهاي توانمند با گرايشات مختلف در بدنه وزارتخانه تاكيد داشتند . نگاه آقاي دكتر صالحي اميري ناظر بر اولويت فرهنگ نسبت به سياست است و سيادتي كه عرصه فرهنگ از آن برخوردار است و بايد تلاش شود تا اين عرصه تحت الشعاع سياست و سياسيون قرار نگيرد. در همين رابطه بيان زيبائي نيز مقام معظم رهبري دارند كه : ' تصور نشود فرهنگ ذيل سياست و اقتصاد است ، بلكه اين سياست و اقتصاد است كه ذيل فرهنگ تعريف مي شوند . '
4 - ضرورت حركت جمعي و خيزش اجتماعي براي ترميم اخلاق ؛ اين موضوع از آنجا اهميت بيشتري پيدا مي كند كه كثيري از نخبگان جامعه از حوزه و دانشگاه و فعالين اجتماعي نسبت به آسيب هايي كه اخلاق عمومي را تهديد مي كند و نهادهاي اجتماعي را با چالش هاي زياد رو به رو كرده است ، هشدار جدي داده اند . برنامه ريزي و اجراي برنامه هاي فرهنگي و هنري بايد روح اجتماعي را از زشتي و پلشتي صيقل داده و مكارم اخلاقي را در جامعه اسلامي حاكم سازد .
5- از موضوعات مهم ديگري كه در بيانات وزير محترم به آن پرداخته شد ، نكته بسيار زيبا و مبتني بر تفكر آينده نگري بود كه در افق توسعه دراز مدت به دنبال احياء تمدن اسلامي مي باشد و آن ضرورت انجام گفت و گوي فرهنگي در سطح كشور است . طرح اين موضوع را مي توان در راستاي بيانات اخير مقام معظم رهبري در هفته بسيج برشمرد كه به ضرورت راه اندازي و فعال سازي گروههاي انديشه ورز تاكيد داشتند . به يقين انجام گفت و گوهاي فرهنگي مي تواند به بالندگي و پويايي جامعه بيفزايد و سرعت توسعه كشور را براي ساختن ايران آباد به عنوان كشوري اسلامي ، پيشرو و الگو تسريع كند .
6 - رعايت مرزهاي اعتدال گرائي در تدوين برنامه ها و اجراي آن ها در گسترده جغرافياي ايران اسلامي از ديگر نكات مهمي بود كه جناب آقاي صالحي اميري به آن اشاره داشتند . اتخاذ راهبر اعتدال و تبديل آن به گفتمان غالب در كشور با بهره گيري از تدبير و عقلانيت ، سعادت و ظفرمندي را براي عزير كشورمان به همراه خواهد داشت .
7 - آخرين نكته كه در كلام وزير محترم بدان پرداخته شد ' حفظ آرامش در عرصه فرهنگ ' بود . آفت بزرگ در حوزه هاي مختلف فرهنگي ، اجتماعي ، سياسي و ... كه همواره جامعه ما را تهديد مي كند ، خطر افراطي گري و تفريط گرايي است . به تعبير يكي از دوستان كه ما عموما يا چهل ستون مي سازيم يا بي ستون و به حد وسطي قائل نيستيم ، همين عاملي مي شود كه نتوانيم فضاي آرامي براي كار و تلاش فراهم نمائيم . تاكيد وزير محترم به حفظ آرامش در عرصه حساس و ظريف فرهنگ ، نكته مهمي است كه بايد همه فعالين فرهنگي و مديران اين عرصه و مخاطبين فرهنگ و هنر در خلق و صيانت از آن كوشا باشند.

احد جاوداني
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران