نخستين طرح بهبود وضعيت استان هاي ناامن غذايي در چابهار اجرايي مي شود

زاهدان - ايرنا - مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه هفت استان كشور در رديف استان هاي ناامن غذايي قرار دارند، گفت: نخستين طرح مداخله اي بهبود وضعيت امنيت غذايي استان هاي ناامن غذايي كشور تا 2 هفته آينده در چابهار اجرايي مي شود.

به گزارش ايرنا دكتر زهرا عبدالهي روز پنجشنبه در همايش بزرگداشت روز جهاني غذا و مقابله با گرسنگي در زاهدان اظهار داشت: از سال گذشته بهبود وضعيت هفت استان ناامن غذايي كشور شامل سيستان و بلوچستان، كهكيلويه بوير احمد، خوزستان، ايلام، كرمان، هرمزگان و بوشهر در اولويت برنامه هاي اين وزارتخانه قرار گرفته است.
وي افزود: مرحله نخست طرح مداخله اي بهبود وضعيت امنيت غذايي با برنامه ريزي هاي صورت گرفته تا 2 هفته آينده در چابهار اجرايي مي شود كه قالب اين طرح كه به مدت يك سال به طول مي انجامد توانمند سازي خانواده ها و جوامع محلي از نظر اقتصادي و غيره با همكاري دستگاههاي متولي و سازمان هاي مردم نهاد است.
وي تصريح كرد: دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت بعد از اجراي اين طرح، مد نظر دارد تجارب آن را به ديگر استان هاي نا امن غذايي كشور تعميم دهد.
مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به سند ملي تغذيه و امنيت غذايي گفت: كليات اين سند بعد از تصويب به همه استان هاي كشور ابلاغ شد و در قالب آن با مسئوليت استانداري وظايف، انتظارات و تكاليف هر بخش مشخص شده است.
عبدالهي تاكيد كرد: اين نهاد براي تحقق اين سند در صورت فعاليت هماهنگ بخش هاي مختلف در استان ها، آماده هرگونه همكاري است.
وي كار با صنايع غذايي براي توليد موادغذايي سلامت محور را يكي از برنامه هاي اصلي وزارت بهداشت ذكر كرد و گفت: اين نهاد علاوه بر تاكيد بر توليد محصولات غذايي كه قند، نمك و چربي كمتري دارند برنامه غني سازي آرد با اسيد فوليك را اجرايي كرده است.
وي تصريح كرد: همچنين غني سازي نان و آرد با ويتامين D و توزيع شير داراي ويتامين D در مدارس نيز از جمله برنامه هاي در دستور كار است.
وي با تاكيد بر اهميت تغذيه مناسب گفت: افزايش مرگ و مير مادران باردار، تولد نوزادان كم وزن، افزايش خطر مرگ كودكان، افزايش ابتلاء به بيماري هاي عفوني، كاهش بهره هوشي در كودكان و افت تحصيلي از جمله پيامدهاي كمبود ريز مغذي ها در افراد است.
معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشكي كشور نيز در اين همايش گفت: در زمينه مقابله با فقر و گرسنگي از ابتداي انقلاب تاكنون نهادها و انجمن هاي متعددي در كشور شكل گرفته كه هركدام از آنها داراي پيام هايي هستند.
مسعود هاشم زاده ادامه داد: وجود فقر و گرسنگي در جامعه زنگ خطري براي مسئولان است تا به فكر باشند.
وي با بيان اينكه سيستان و بلوچستان استاني فقير از نظر منابع نيست گفت: چابهار به عنوان يكي از ارزشمند ترين مناطق كشور و حتي جهان زمينه فراواني براي توليد پروتئين به عنوان يكي از منابع اصلي تغذيه دارد.
وي تصريح كرد: توليد 600 تن ميگو با نظارت دامپزشكي در چابهار گامي ارزشمند در زمينه توليد مواد غذايي به حساب مي آيد.
مولوي عبدالحميد اسماعيل زهي امام جمعه مسجد مكي اهل سنت زاهدان نيز در اين همايش با تاكيد بر جلوگيري از اسراف و رعايت اعتدال در مصرف گفت: بهترين راه مقابله با تهديدات امنيت غذايي برنامه ريزي است و ضرورت دارد در اين مسير مردم و نهادهاي متولي با فعال عمل كردن زمينه ساز رفع مشكلات در جامعه شوند.
حجت الاسلام احمد راهداري امام جمعه موقت زاهدان نيز در اين همايش گفت: مردم و دولت بايد دست به دست هم دهند تا فقر و گرسنگي كه زيبنده جامعه اسلامي نيست ريشه كن شود.
همايش بزرگداشت روز جهاني غذا و مقابله با گرسنگي با حضور شماري از مسئولان كشوري و استاني در زاهدان برگزار شد.
7316**3042 خبرنگار: عصمت جهاني **انتشاردهنده: محدثه حيدري گرجي
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan