به گزارش ايرنا، روابط عمومي و امور بين الملل استانداري روز سه شنبه به نقل از رضا رحيمي در جلسه كارگروه فرش استان كه در سرسراي جلسات استانداري برگزار شد، افزود: با اشاره به تاريخچه و قدمت گليم در استان ضرورت دارد كه اين كارگروه را به عنوان كارگروه فرش و گليم استان بناميم.
وي اظهار داشت: بافندگان فرش و گليم در استان كرمانشاه صاحب سبك هستند و از گذشته دور در اين زمينه داراي مهارت بوده اند بطوريكه فرش سنقر ثبت جهاني شده و فرش هرسين هم به سمت ثبت ملي شدن پيش مي رود.
** استاندار كرمانشاه بر روند توسعه صنعت فرش استان نظارت كامل دارد
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمانشاه با اشاره به پيگيري هاي مستمر دكتر رازاني براي توسعه صنعت فرش استان گفت: در جلسه كارگروه اشتغال استاندار همواره از مسوولان ذيربط خواستار ارايه گزارش در خصوص اقدام هاي انجام شده در زمينه توسعه اين صنعت هستند و با جديت پيگير اين موضوع با توجه به ظرفيت هاي ويژه صنعت فرش و گليم در استان مي باشند.
** تسهيلات ويژه اي براي بافندگان فرش و گليم تخصيص يافته است
رحيمي در ادامه به تخصيص تسهيلات با بهره كم به بافندگان صنعت فرش و گليم در استان گفت: خوشبختانه در سفر رييس جمهوري به استان موفق شديم كه تسهيلات مناسبي براي افراد غيرمددجو در حوزه اشتغال تخصيص پيدا كند لذا به همين منظور مقرر شده كه از تسهيلات در نظر گرفته شده براي كميته امداد به هزار نفر از بافندگان فرش و گليم نيز كه از افراد غيرمددجو هستند، اين تسهيلات اختصاص پيدا كند.
وي مجموعه اين اقدام ها را زمينه ساز تحول و توسعه صنعت فرش در استان عنوان كرد و گفت: بدون شك اين اقدام ها باعث توسعه صنعت فرش در استان خواهد شد لذا وظيفه مسوولان ذيربط است كه با توجه به فراهم شدن بسترهاي لازم نهايت تلاش خود را براي شكوفايي بيش از پيش اين صنعت بكار گيرند.
** از نظرات صاحب نظران در حوزه فرش استفاده شود
رييس كارگروه فرش و گليم استان كرمانشاه استفاده از نظرات و پيشنهادهاي صاحب نظران در عرصه فرش و گليم را مورد تاكيد قرار داد و بيان داشت: مسوولان بايد به استفاده از اين پيشنهادها و نكته نظرات براي تسريع در روند توسعه اين صنعت توجه كنند و هرگز از زمينه هاي مناسب براي توسعه آن غافل نباشند.
** استان كرمانشاه ظرفيت هاي خوبي براي توسعه صنعت فرش و گليم دارد
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمانشاه در ادامه با اشاره به ظرفيت ها و پتانسيل هاي مناسب در حوزه صنعت فرش استان خاطرنشان ساخت: بايد بخش خصوصي را به سرمايه گذاري در بخش صنعت فرش و گليم هدايت كنيم زيرا اين استان ظرفيت هاي بزرگي براي تحول در اين بخش دارد.
رحيمي ادامه داد: مايه تاسف است كه اگر اقدامي براي سوق دادن هنرمندان، كارآفرينان و طراحان بخش صنعت فرش در استان صورت نگيرد زيرا كرمانشاه در اين زمينه داراي قدمت و پيشينه كهني است اما مي بينيم بعضي از استان ها نيز در اين زمينه كه اصلاً داراي مهارت نبوده اند به پيشرفت هاي خوبي رسيده اند.
** اقدام هاي اين دولت براي تحول صنعت فرش استان كرمانشاه با گذشته قابل قياس نيست
وي همچنين با بيان اينكه اقدام هاي صورت گرفته توسط دولت يازدهم براي تحول بخش صنعت فرش استان با گذشته قابل مقايسه نيست، تصريح كرد: به لطف خدا در ابتداي اين دولت حركت ها و اقدام هاي بسيار خوبي در زمينه توسعه اين بخش انجام شده كه قابل مقايسه با گذشته نيست اما بايد همچنان با جديت براي تحول بيش از پيش آن تلاش هاي ويژه اي صورت گيرد و با برنامه مدوني به سمت افزايش تعداد و كميت و همچنين ارتقا كيفيت صنعت فرش و گليم حركت كنيم.
** براي صادرات فرش و گليم استان برنامه هاي لازم تدوين شود
رحيمي تاكيد كرد: بايد به دنبال افزايش ميزان صادرات صنعت فرش و گليم در استان باشيم زيرا اين مهم علاوه بر اشتغالزايي منجر به رونق و شكوفايي اقتصادي استان مي شود بنابراين با توجه به فرصت هاي موجود همه دستگاه هاي ذيربط به خصوص اتحاديه فرش استان بايد برنامه هاي تحول اين بخش را با نگاه ويژه اي دنبال كنند و هرگز به وضع موجود راضي نباشند.
رييس كارگروه فرش و گليم استان همچنين بر استفاده از ظرفيت ها و امكانات موجود در دفتر روستايي استانداري براي بهره گيري از همه مزيت هاي موجود به منظور تحقق تحول صنعت فرش در استان تاكيد كرد.
** تلاش هاي لازم براي تشكيل كنسرسيوم فرش تا پايان سال در استان انجام شود
اين مقام ارشد اقتصادي استان در ادامه بر تشكيل كنسرسيوم صنعت فرش در استان تا پايان سالجاري تاكيد كرد و گفت: از مسوولان ذيربط مي خواهيم كه اين موضوع را با جديت مورد پيگيري قرار دهند زيرا ايجاد چنين موضوعي منجر به توسعه بازار صنعت فرش و گليم در استان خواهد شد.
وي همچنين تاكيد كرد: همچنان كه استان در صنعت گليم همانند صنعت فرش داراي قدمت مي باشد ضرورت دارد كه برنامه ريزي لازم براي آموزش هزار نفر كارآموز در رشته گليم نيز صورت گيرد و ما اين برنامه را از متوليان موضوع مورد پيگيري قرار خواهيم داد زيرا هم توسعه فرش و هم گليم براي ما اهميت دارد.
** تمامي دستگاه ها براي ايجاد اشتغال جوانان مسوول هستند
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمانشاه در پايان سخنان خود با بيان اينكه همه دستگاه هاي اجرايي استان در ايجاد شغل براي جوانان مسوول هستند، گفت: براي ايجاد شغل و افزايش درآمد مردم بايد از فرصت هاي موجود استفاده كنيم و زمينه اي را ايجاد كنيم كه صنعت فرش و گليم در استان به حد عالي خودش همچنان كه مستحق اين استان است، برسد.
8066 انتشار دهنده:علي مولوي
معاون استاندار كرمانشاه: در دولت يازدهم توجه ويژه اي به توسعه صنعت فرش شده است
۲ آذر ۱۳۹۵، ۱۸:۲۶
کد خبر:
82318384
كرمانشاه- ايرنا- معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمانشاه گفت: در دولت يازدهم توجه ويژه اي به توسعه صنعت فرش استان شده و خوشبختانه اين صنعت طي چند سال گذشته با اقدام هاي اثربخشي رو به تحول بوده است.