استفاده از جوش شيرين در نان هاي بربري و سنگك رشت به صفر رسيد

رشت - ايرنا - مديرعامل شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه هفت گفت: بررسي هاي آزمايشگاهي طي شش ماه گذشته، نشاندهنده نبود جوش شيرين در نان هاي سنگك و بربري توليدشده در واحدهاي نانوايي شهر رشت است.

رمضان كامران پي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه 80 درصد نان هاي توليدي شهر رشت، بربري و سنگك هستند، افزود: طي نظارت هاي انجام شده با همكاري سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، افزودني هاي غيرمجاز بويژه جوش شيرين در فرآيند پخت نان در واحدهاي نانوايي بربري و سنگك را در شهر رشت به صفر رسانده ايم.
وي با بيان اينكه حدود 80 درصد واحدهاي نانوايي لواش رشت نيز در اين بررسي ها از جوش شيرين استفاده نمي كردند، اظهار كرد: بين 20 تا 25 درصد واحدهاي نانوايي لواش رشت، براساس نمونه آزمايش هاي انجام شده از افزودني هاي غير مجاز و به طور مشخص از جوش شيرين در پخت نان لواش استفاده مي كنند.
كامران پي اضافه كرد: درعين حال، بررسي هاي آزمايشگاهي انجام شده بر روي نان هاي توليدي شهر رشت طي شش ماه گذشته، نشاندهنده استفاده بيش از 80 درصد واحدهاي نانوايي تافتون از افزودني هاي غيرمجاز بويژه جوش شيرين است.
به گفته كامران پي، بين يك تا دو درصد از واحدهاي نانوايي رشت مربوط به پخت تافتون است.
وي به مطرح شدن موضوع استفاده از جوش شيرين در نان هاي تافتون در كارگروه آرد و نان اشاره و تصريح كرد: پيشنهاد دانشگاه علوم پزشكي گيلان بر تغيير پخت واحدهاي نانوايي تافتون به نان هاي ديگر است و قرار شد تا پايان امسال به واحدهاي نانوايي رشت براي تغيير پخت آن ها فرصت داده شود.
نزديك به سه هزار و 750 واحد نانوايي در گيلان فعاليت مي كند كه 70 درصد آنها نان بربري، 12 درصد نان سنگك، 15 درصد لواش، بين يك تا دو درصد تافتون و بقيه نان هايي همچون نان هاي حجمي پخت مي كنند.
از تعداد واحدهاي نانوايي فعال در استان گيلان، حدود يك هزار واحد در شهرستان رشت فعال هستند.
خبرنگار: مريم سليماني ** انتشاردهنده: اميرحسين كبيري
7296 / 2007

سرخط اخبار استان‌ها