۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۴۳
کد خبر: 82247386
T T
۰ نفر

افزايش تنش در روابط سودان و سودان جنوبي

۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۴۳
کد خبر: 82247386
افزايش تنش در روابط سودان و سودان جنوبي

تهران - ايرنا - تنش در روابط سودان و سودان جنوبي به رغم تاكيد وزارت امور خارجه سودان مبني بر نبود ميزباني دائمي از سوي خارطوم براي «ريك ماچار» رهبر شورشيان سودان جنوبي و تشديد تنش هاي سياسي و مسلحانه، افزايش يافته است.

به گزارش روز چهار شنبه ايرنا و به نقل از روزنامه 'سودان تريبون'، «ابراهيم غندور» وزير امور خارجه سودان تاكيد كرد: حضور ماچار موقتي و تنها با هدف انجام درمان هاي پزشكي اوست.
غندور تصريح كرده است: هيچگاه به دنبال پناه دادن به گروه مخالف كشور همسايه خود نبوده و نيستيم و در اين راستا در مجموعه دولت اراده سياسي وجود دارد.
اين در حالي است كه ناظران سياسي بر اين باورند كه يكي از عوامل تشديد تنش هاي سياسي و مسلحانه در سودان جنوبي، حمايت پنهان خارطوم از شورشيان جوبا است.
بر اساس گزارش هاي منتشر شده، فضاي ناآرام و پرتنش سياسي با سخنان اخير «ريك ماچار» رهبر شورشيان سودان جنوبي و معاون پيشين رئيس جمهوري اين كشور مبني بر مقابله نظامي با دولت «سالوا كر» رئيس جمهوري كنوني اين كشور، تشديد شده است.
ريك ماچاررهبر شورشيان سودان جنوبي و معاون پيشين رئيس جمهوري اين كشورپس از وقوع درگيري هاي مسلحانه خشونت بار ميان نيروهاي وي و طرفداران سالوا كر به جمهوري دموكراتيك كنگو پناهنده شد و پس از آن براي انجام برخي آزمايشات و درمان هاي پزشكي روانه خارطوم شد.
ماچار در بيانيه اي از مجامع جهاني خواسته است به دليل اقدامات غير قانوني دولت كنوني سودان جنوبي، اين دولت را به عنوان يك ' دولت گستاخ و بي قانون' به رسميت نشناسند.
در مقابل، دولت سودان جنوبي از تجميع نيروهاي منطقه اي براي مقابله با تهديدات احتمالي خبر داد و تاكيد كرده است كه اجراي صلح و ثبات در جوبا مهم ترين هدف دولت در ماه هاي پيش رو است.
براساس اعلام ناظران سياسي، اظهارات اخير «ريك ماچار» رهبر شورشيان سودان جنوبي و معاون پيشين رئيس جمهوري اين كشور موجي از ناآرامي و ناامني در ميان هواداران دو گروه عمده سياسي در اين كشور را به همراه خواهد داشت.
شوراي امنيت سازمان ملل از دولت سودان جنوبي خواسته است زمينه اعزام و استقرار نيروهاي منطقه اي در اين كشور را در اسرع وقت فراهم كنند.
'جرالد ون بوهمن' نماينده دائم نيوزيلند و رييس دوره اي شوراي امنيت سازمان ملل از دولت سودان جنوبي خواست زمينه اعزام و استقرار نيروهاي منطقه اي درچارچوب قوانين اين سازمان و با هدف پايان دادن به درگيري هاي مسلحانه در اين كشور را فراهم كنند.
پيشتر بان كي مون دبير كل سازمان ملل اعلام كرده بود كه اين سازمان از كشورهاي خارج شرق آفريقا مي خواهد نيرو و بالگرد لازم در اختيار ارتش منطقه اي جديدي كه قرار است در سودان جنوبي مستقر شود، قرار دهند.
سودان جنوبي كه پس از دو دهه جنگ داخلي در سال 2011 از سودان جدا شد، با رد اين اتهام ها، متقابلا خارطوم را به تسليح گروه هاي مسلح در خاك خود متهم كرده است.
سودان جنوبي كشوري در شمال شرق آفريقا است؛ جمعيت اين كشور مستقل آفريقايي 12ميليون و 400 هزار نفر برآورد مي شود.
خاورم**9377** گزارش: حميد اوضح -**انتشاردهنده:عليرضا فرجي
۰ نفر