۱۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۸:۰۸
کد خبر: 82217293
T T
۰ نفر
حكومت عربستان لیاقت مدیریت مناسك حج را ندارد

بیرجند - ایرنا- فرزند یكی از شهدای فاجعه منا از خراسان جنوبی در مناسك حج تمتع سال 94 گفت: مناسك حج باید توسط سازمان همكاری اسلامی و یا نهادی فراملی اداره شود، چون عربستان لیاقت اداره این مراسم را ندارد.

عماد رضاپور فرزند شهید محمد مهدی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این حادثه موجب ناراحتی و اندوه فراوان خانواده حجاج شد، عربستان به دلیل این بی كفایتی در مدیریت حج باید توسط مجامع بین المللی محكوم شود.
وی اظهار كرد : وقتی كسی در جبهه به مقام شهادت می رسد تا حدودی این امر برای اطرافیان قابل درك است، اما وقتی كسی به حج می رود و اطرافیان منتظر بازگشت وی و برپایی جشن برای او هستند، این اتفاق برای خانواده بسیار دردناك است.
وی ادامه داد: تا لحظه آخر مرحوم پدرم با تماس های پیاپی تلفنی از من می خواست همه اقوام و دوستان را برای مراسم استقبالش دعوت كنم، همه ما فرزندان به دنبال برپایی مراسم جشن برای او بودیم كه با این حادثه تلخ مواجه شدیم.
وی یادآور شد: عربستان نشان داد كه نمی تواند حتی از میهمانش پذیرایی معمولی كند، تامین امنیت در یك مسیر كوچك كار آنچنان سختی نیست، حكومت این كشور نشان داد كه در تامین امنیت در كوچك ترین مسائل هم ناتوان است.
وی اضافه كرد: عربستان به گونه ای تبلیغ می كند كه میزبانی حجاج خانه خدا كار بسیار سختی است در صورتی كه اگر كشورهای اسلامی مثل ایران مدیریت این مناسك را به عهده گیرند، قطعا مدیریت این مناسك بهتر و با كیفیت تر خواهد بود.
رضاپور در ادامه بیان كرد: به نظر می رسد سال گذشته برخورد ماموران عربستانی نسبت به ایرانی ها بدتر از قبل بود، مادرم كه سال قبل به همراه پدرم در مكه بود، برای انجام اعمال حج از صندلی چرخ دار استفاده می كرده، مامور عربستانی به محض اینكه متوجه می شود وی ایرانی است صندلیش را با كمال بی احترامی از بالا به پایین پرت می كند.
وی افزود: متاسفانه در حادثه منا هیچ یك از كشورهای اسلامی با ایران همكاری نكرد، اگر ایران بتواند جامعه جهانی و افكار عمومی جهان را در خصوص لزوم محكومیت عربستان با خود همراه كند آنوقت می توان به احقاق حق حجاج خوش بین باشیم.
وی اظهار كرد: چند روز پیش از دادگستری نامه ای برای شكایت از عربستان از طریق سازمان حج و زیارت دریافت كردبم،اما بعید است این شكایت به زودی منجر به نتیجه شود.
وی یادآور شد: اگر دولت بتواند پیگیر دیه شهیدان باشد خوب است، روزی كه این اتفاق افتاد از طرف بیمه ایران مبلغ 550 میلیون ریال به عنوان بیمه خسارت به ما پرداخت شد، از طرف ریاست جمهوری هم مبلغ 100 میلیون ریال داده شد، اما بیمه باید به گونه ای باشد كه اگر برای كسی اتفاقی در خارج كشور و بویژه در عربستان رخ دهد دیه آن را خود ایران پرداخت كند.
وی اضافه كرد: این شهیدان هم باید به مثابه دیگر شهیدان باشند و همان حقی كه برای دیگر شهیدان وجود دارد برای شهیدان منا هم در نظر گرفته شود.
رضاپور گفت: در حال حاضر هیچ مزایا و یا حقوقی برای خانواده شهیدان منا از طرف بنیاد شهید و امور ایثارگران در نظر گرفته نشده، صرفا از لحاظ درمانی مزایایی لحاظ شده است.
وی افزود: اگر قرار است خانواده شهیدان منا زیر مجموعه خانواده شهیدان باشند باید همان مزایا هم برای این خانواده ها در نظر گرفته شود.
وی اظهار كرد: از رسیدگی بنیاد شهید و سازمان حج وزیارت رضایت كامل داریم، همراهی این عزیزان با خانواده شهدای منا خوب و دلگرم كننده است.
همچنین فرزند شهید محمد چوبدار شهید دیگر حادثه منا گفت: عربستان از نظر مالی كشوری ثروتمند است و تامین امنیت مناسك حج كار سختی در این كشور نیست، و بروز چنین حادثه ای نشان از بی كفایتی مسئولان عربستان سعودی دارد.
مجتبی چوبدار افزود: به نظر می رسد عربستان بر این باور است، چون انجام فریضه حج برای مسلمانان واجب است، اگر هر نوع سهل انگاری و بی كفایتی در این خصوص داشته باشد حجاج حق اعتراض ندارند.
وی اظهار كرد: یك نوع بی حرمتی به حجاج بویژه حجاج ایرانی توسط عربستان سعودی مشهود است، این اقدام عربستان باید توسط مجامع جهانی محكوم شود.
وی یادآور شد: هرچند از طرف ایران شكایتی تنظیم شده، اما به نظر می رسد روند این دادخواهی بسیار طولانی شود، بهتر است خود ایران اقدامی در تامین دیه كه حق مسلم خانواده این شهیدان است انجام دهد.
وی اضافه كرد: بسیاری از شهیدان سرپرست خانواده بودند، پیگیری دیه این شهدا می تواند التیامی بر زخم آنها باشد.
وی تصریح كرد: اگر امكان مدیریت مناسك حج توسط كشورهایی اسلامی صورت گیرد قطعا از مدیریت فعلی توسط عربستان بهتر خواهد بود.
سال گذشته پنج نفر از خراسان جنوبی در حادثه منا و یك نفر نیز در اثر سقوط چرثقیل در مكه به شهادت رسیدند.
2047/7559/