۱۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۷:۱۱
کد خبر: 82217213
T T
۰ نفر
يك مسئول در خراسان شمالي: مهم ترين دغدغه معتادان بهبود يافته شغل است

بجنورد-ايرنا- دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالي بر ايجاد اشتغال معتادان درمان يافته تاكيد كرد و گفت: هم اكنون تحقق اين مهم براي معتادان به يك دغدغه تبديل شده است.

به گزارش ايرنا ابراهيم قرباني روز شنبه در نشست شوراي مبارزه با مواد مخدر استان اظهار كرد: براي حمايت اين قشر اقداماتي انجام داده ايم و دستگاه هاي مسئول و مربوط نيز افراد درمان شده را براي ارائه تسهيلات به بانك ها معرفي مي كنند اما اين قشر نمي توانند تسهيلات دريافت كنند.
وي افزود: متاسفانه افراد معتاد درمان يافته به علت نداشتن ضامن و ساير شرايط و مدارك مورد نياز نمي توانند از تسهيلات بانكي براي ايجاد اشتغال استفاده كنند زيرا كه هيچ كس ضامن اين قشر آسيب ديده نمي شود.
وي بر ارائه راهكار مناسب براي ارائه تسهيلات بانكي به اين قشر از سوي مسئولان كشوري تاكيد كرد و گفت: بايد اقدام و چاره اي اساسي انديشيده شود تا اين قشر پس از درمان داراي شغل شوند و ديگر برگشت به اعتياد و ساير آسيب هاي اجتماعي نداشته باشيم.
وي گفت: پنج استان كشور به عنوان پايلوت طرح حرفه آموزي معتادان بهبود يافته را اجرا مي كنند كه براي اين منظور 560 ميليون ريال اعتبار مصوب شد كه در سال جاري اختصاص خواهد يافت.
وي افزود: در سال 94 بيش از 600 نفر در كلاس هاي حرفه آموزي زير نظر فني و حرفه اي شركت كردند و با صندوق كار آفريني اميد براي ايجاد اشتغال مكاتباتي انجام شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي نيز در اين نشست گفت: در اين استان 114 مركز ماده 15 و ساير وجود دارد.
ابراهيم گلمكاني افزود: از مجموع اين تعداد 76 مركز در بجنورد، 15 در شيروان، 10 در اسفراين، 6 در مانه و سملقان، سه در فاروج، دو در گرمه و يك مركز در راز و جرگلان ايجاد شده است.
وي اظهار كرد: از مجموع مراكز هفت مركز دولتي و 107 مركز خصوصي است.
وي تعداد معتادان زير پوشش درمان را 14 هزار نفر ذكر كرد و گفت: از مجموع اين تعداد 12 هزار و 488 نفر مرد و دو هزار و 570 نفر زن هستند كه از خدمات مراكز استفاده مي كنند.
وي در خصوص مراكز ماده 15گفت: به مراكزي گفته مي شود كه افراد بالاتر از 18 سال با دارو هاي آگونيست و متادون و ... با هدف درمان و كاهش آسيب هاي اعتياد، تحت درمان قرار مي گيرند.
وي هدف اصلي اين مراكز را كنترل اين افراد و كاهش آسيب هاي اجتماعي عنوان كرد.
وي افزود: مراكز اقامتي ماده 16 نيز افراد معتاد متجاهر و بي خانمان سنين 18 تا 65 سال را به مدت يك تا سه ماه با دستور مقام قضايي و تشخيص و تاييد پزشك غربالگر به صورت رايگان زير پوشش و درمان قرار مي گيرد.
وي تعداد تخت هاي اين مركز را 50 تخت عنوان كرد و گفت: ظرفيت پذيرش اين مراكز ماهانه 150 نفر است اما 270 نفر پذيرش داشته ايم.

***مراكز ماده 16 امكانات و شرايط استاندارد لازم را ندارند
گلمكاني با بيان اينكه مراكز ماده 16 اين استان امكانات و شرايط لازم براي يك مركز استاندارد را ندارد افزود: اين مراكز بايد به بخش خصوصي واگذار شود تا شرايط بهتري به افراد ارائه شود.
وي اظهار كرد: اين مراكز با اين وضعيت جوابگوي نياز افراد پذيرش شده نيست و بايد اقدماتي در اين راستا فراهم كنيم.
استان 936 هزار نفري در شمالشرق كشور واقع است اما هنوز آماري از تعداد دقيق معتادان ارائه نشده است.
3007/ 6042