اين روزنامه با انتشار عنوان چوب به دستان كودتا، آورد: شعبان جعفري (معروف به شعبان بيمخ) يكي از دوستداران خاندان پهلوي بهويژه محمدرضا بود كه بعد از حادثه ٢٨ مرداد بيشتر شناخته شد. شعبان يكبار توسط «عزت شاهي» تا آستانه مرگ پيش رفت؛ اما توانست جان سالم به در برد. او بعد از انقلاب از ايران گريخت و تا پايان عمر در شهر لسآنجلس آمريكا زندگي ميكرد. براساس اسناد ساواك در جلسهاي به تاريخ ١/٧/٤٤ آمده است: «علي اميني از شعبان جعفري تعريف كرده و افزوده اين مرد نمونه شاهدوستي و وطنپرستي است و نوحهداني خطاب به دكتر اميني اظهار داشته شعبان بيمخ را ميفرماييد و اميني پاسخ داده از همه بامختر است و خدمتي كه او به مملكت ميكند من و شما نميكنيم، وجود اين قبيل اشخاص براي مملكت لازم ميباشد». يكي از ويژگيهاي حكومتداري خاندان پهلوي، اتكاي آنها به جمعيت اراذلواوباش و بهاصطلاح لمپنها بود.
روزنامه شرق با انتخاب عنوان هيچكس حق ندارد براي خود سياست تعيين كند، نوشت: رسول منتجبنيا قائم مقام حزب اعتماد ملي در گفتوگو با سايت تابناك با اشاره به تخريبهايي كه عليه دولت صورت ميگيرد، گفت: شما ببينيد يكمرتبه تريبونهاي نماز جمعه بسيج ميشوند عليه رئيسجمهور و وزير و مسئولان و شروع ميكنند به تخريبكردن؛ با چه مجوزي؟ آنها مجوز شرعي و قانوني ندارند. ضمن اينكه من بارها گفتهام در تريبونهاي مقدس بايد حرفهاي مقدس و الهي و مردمي زده شود. وقتي خطيب جمعه دو خطبه ميخواند، اين دو خطبه به جاي دو ركعت نماز است. معلوم است كه توهين و تخريب و هتاكيكردن نماز را باطل ميكند؛ اما ما ميبينيم بعضي از اين آقايان با جرئت و جسارت اين كار را انجام ميدهند. تريبونهاي ديگر هم همينطور، مجلس و روزنامه و سايت و هر تريبوني كه فرد در اختيار دارد، بايد حرمت تريبون و جامعه را حفظ كند. منتجبنيا اضافه كرد: وانگهي يك امام جمعه كه حق ندارد اينگونه براي خودش سياست طرح و اعمال كند و حالا چون توانايي دارد و قدرت زيادي در آن استان پيدا كرده است، هرچه ميخواهد اعلام و اعمال كند.
اين روزنامه با درج عنوان الگوي حقوق بشري كارآمدتر است، آورد: عمادالدين باقي، فعال حقوقبشر و از بنيانگذاران كانون صلحجويان ايران در گفت و گويي اظهار داشت: درحالحاضر در ميان الگوهاي فكري موجود، الگوي حقوقبشر به چند دليل بهترين و كارآمدترين است. يكي اينكه اتفاقا برعكس آنچه شما گفتيد آنچه مدنظر حقوقبشر است، Human است. ديگر اينكه غيرايدئولوژيك است و اصلا به همين خاطر است كه جهاني شده؛ چون به محض اينكه ايدئولوژيك ميشد، پذيرش جهانياش را از دست ميداد و در چنبره ستيزهها و اختلافات آييني قرباني ميشد. ايدئولوژي براي همه چيز از تاريخ، اقتصاد و سياست تا شئون زندگي فردي، نسخه ميپيچد؛ اما حقوقبشر حداقلگراست و كف حقوق انساني را بيان ميكند نه سقف آن را. حقوقبشر وقتي از انسان حرف ميزند، ميگويد انسان بايد حداقلهايي را كه براي زيست انسانياش نياز است مثل شغل، مسكن، اوقات فراغت، حق انتخاب و... داشته باشد. با اينحال همانطور كه گفتم نياز است پارادايم حقوقبشر به جنبههاي فرهنگي بيشتر بپردازد.
روزنامه شرق همچنين در نيم صفحه نخست به نشر عنوان هاي «اخطار قانون اساسي؛ پاسخ لاريجاني»، «رئيس دادگاه بدوي سازمان نظام پزشكي: چندين دادستان و قاضي روي پرونده كيارستمي كار مي كنند»، «حمايت ستاره ها از بهداد» و «مديرعامل «فارس»: قبول ندارم فروش نفت ما به صفر مي رسيد/ مدير مسئول «شرق»: زنجاني محصول فضاي پيش از برجام است» پرداخت.
*گروه اطلاع رساني
پژوهشم**9165**9128**1755
تهران- ايرنا- روزنامه شرق در شماره پنجشنبه 28 مرداد در تشريح تيتر يك، نوشت: علي مطهري روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاري ايلنا، به بيان نكاتي جديد درباره موضوع حصر پرداخت و در واكنش به سخنان اخير باهنر كه گفته بود محصوران درصورت رفع حصر ايجاد مشكل ميكنند و بهترين وضعيت ادامه حصر است، از ردوبدلشدن پيامهايي بين خود و ميرحسين موسوي خبر داد. مطهري همچنين گفت كه پايان حصر به نفع ايجاد وحدت ملي است.