آيت قيصربيگي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا فرا رسيدن اين روز را به صاحبان قلم و اصحاب رسانه تبريك گفت و قلم را عصاي معجزه گر نويسندگان زبر دست دانست.
وي اظهار كرد: در واقع هيچ سمفوني اي در جهان ديدني تر و شنيدني تر از اين نيست كه چنان حقيقت واژها را به نظم درآوريد كه گويي نيرويي نامريي معماري باشكوهي از رنگين كمان كلمات ساخته تا پرتوهاي آن روشني بخش ذهن ها شود.
قيصربيگي قلم به دستان عرصه هاي نوشتاري را انسان هاي بزرگ و توانمندي دانست و افزود: مديريت كردن واژه ها شايد از برخي جهات سخت تر از مديريت كردن افراد در حوزه نيروي انساني يك سازمان يا نهاد باشد چرا كه نويسنده بايد چنان واژه ها را در هم بكوبد و در كنار هم قرار دهد ضمن اينكه از قدرت تاثيرگذاري بالايي برخوردار باشند طوري مديريت شوند كه بي اختيار عليه شخص يا گروه خاصي بكار نروند و در عين حال به هدف مورد نظر نيز اصابت كند.
اين فعال مطبوعاتي استان ايلام به نقش مهم رسانه در عصر ارتباطات پرداخت و گفت: واضح است كه نقش رسانه در آگاه سازي جامعه، بسيار مهم و تعيين كننده است بطوريكه از آن بعنوان ركن چهارم دموكراسي ياد مي كنند.
قيصربيگي با انتقاد از برخي نگاه ها به عالم نويسندگي گفت: برخي رسالت خبرنگاران را در فضايي محدود و بيشتر در حوزه نقد و پيدا كردن عيب ها و نقايص دولت ها و جامعه تعبير مي كنند در حاليكه آن روي ديگر سكه دنياي خبرنگاري مي تواند ديدن و رصد كردن خوبي ها در آنچه كه پيش روي شان اتفاق مي افتد، باشد.
وي ادامه داد: درست است كه مي گويند خبرنگاران چشمان باز و گوش هاي شنواي جامعه هستند اما اين رسالت علاوه بر ديدن كمي و كاستي ها براي ديدن دستاوردها و خوبي ها نيز بايد مورد استفاده قرار گيرد.
قيصربيگي با اشاره به اينكه همانقدر نقدها مي توانند سازنده و موثر باشند اعتراف به توانايي ها و پيشرفت هاي موجود نيز مي تواند كارساز و راهگشا باشد، اظهار كرد: گاهي اوقات دفاع از واقعيت ها نسبت به رويه غالب انتقادي شهامت بيشتري را مي طلبد و در اين وادي منحصر كردن نويسندگان تنها به يك نگاه نقادانه و انتقادي صرف شايد اجحافي بزرگ در حق نويسندگان با وجدان و با انصاف باشد.
وي هنر يك نويسنده را در ديدن نقات قوت و ضعف توام باهم مي بيند و معتقد است: گاهي اگر بشود نيمه پر ليوان را در قضاياي پيش رو ديد همان خود، روزنه اي از اميد در برون رفت از چالش هاي احتمالي پيش رو مي شود.
قيصربيگي تاكيد كرد: ملت ما مردمي قدرشناس هستند و اين رويه مثبت انساني را مي شود در عالم نويسندگي البته به روش منطقي آن بكار بست تا به نحوي فرهنگ ايراني اسلامي خويش را در اين حوزه تاثيرگذار پاس داشته باشيم كما اينكه در آموزه هاي ديني ما نيز اول امر به معروف و بعد نهي از منكر آمده است.
اين فعال مطبوعاتي با اشاره به اينكه نويسنده بايد هميشه جانب انصاف را نگه دارد، يادآور شد: گاهي اوقات ممكن است يك نويسنده واقعيت مثبتي در گروه و جريان رقيب خود ببيند و اين تنها شهامت، انصاف و وجدان بيدار اوست كه بايد بتواند آن حقايق را بازتاب دهد و البته برعكس اين مورد نيز ممكن است اتفاق بيافتد.
اين فعال رسانه اي و سياسي از دولت تدبير و اميد بعنوان محملي براي قلم فرسايي در حدود اعتدال ياد كرد و گفت: امروز به يمن رويه اعتدالگرايي در فضاي سياسي و اجتماعي كشور، راستگويي و واقع بيني يك اصل و ضرورت انكار نشدني در اين گفتمان اسلام پسند بشمار مي رود.
وي ادامه داد: در وادي اعتدال شايد اگر خبرنگاران يك جامعه بتوانند گاهي بجاي چالش ها بر فرصت ها، بجاي مشكل ها بر راه حل ها، بجاي قفل ها بر كليدها متمركز شوند نتايج به مراتب بهتر و روشن تري نسبت به مواقعي كه تنها ميخ انتقاد خود را بر سر راه دولت ها تيز مي كنند، بدست آورند.
وي اضافه كرد: قلم زدن در فضاي اعتدال، بهار نويسندگي را رقم مي زند تا نه با نيش افراط بر تن كسي زخم زنيم و نه با تفريط در انفعال و فراموشي، لوح سپيد جامعه را دلگير سازيم!
قيصربيگي گفت: رعايت اعتدال در يك خبرنگار همان رعايت انصاف در روايت حقايق است تا خبرنگار چراغ بدست راه پر پيچ و خم چالش ها و مشكلات پيش رو را بشكافد و جاده اي هموار براي با تدبير نمودن گام ها فراهم سازد.
وي گفت: خبرنگار نه آنقدر نسبت به مسائل پيش رو بي تفاوت است كه مواضعي انفعالي در پيش گيرد و نه آنقدر عينك بدبيني اش را بزرگ مي نمايد كه حقيقت را از چشم ها پنهان سازد!
اين فعال رسانه اي اوج هنر يك نويسنده را قلم زدن در دامنه اعتدال دانست و افزود: نويسندگان مي توانند در عين بي طرفي و در هر شرايطي جانب اعتدال را نگه دارد تا بتوانند با شهامت واقعيات جامعه را انعكاس دهند.
قيصربيگي انتقاد منصفانه را لازمه توسعه و پيشرفت در هر نهاد و ارگاني دانست و اظهار كرد: البته مرز باريكي ميان نقد و تخريب وجود دارد و اگر خبرنگار مواظب نباشد ممكن است دچار لغزش شود تا جايي كه خدايي نكرده خارج از اعتدال وقايع را روايتگري نمايد.
وي با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در باب انتقاد گفت: از نگاه معظم له علامت دلسوزانه بودن انتقاد اين است كه وقتي انسان انتقاد را بيان مي كند، نقطه قوت را هم بگويد تا معلوم شود كه بناي نظر شخصي، بناي انتقام گيري و بناي اذيت كردن ندارد.
قيصربيكي ضمن تقدير از خبرنگاران بي ادعاي استان ايلام، نگه داشتن جانب اعتدال در گفتار و نوشتار خبرنگار كه لازمه موفقيت آنان است، افزود: اگر خبرنگاران بتوانند خارج از افراط و تفريط و در دامنه اعتدال و بدون لحاظ كردن نگاه سياسي خاص واقعيت هاي پيش روي خود را انعكاس و بازتاب دهند به يقين مي توان بيشتر شاهد نقش آفريني تحسين برانگيز آنان در توسعه و آگاهي بخشي جامعه بود.
7176/9002
روز خبرنگار روز به اهتزاز درآوردن نسيم آگاهي در كشتزار انديشه هاست
۱۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۵۱
کد خبر:
82178601
ايلام - ايرنا - فعال رسانه ايي استان ايلام با تبريك فرا رسيدن 17 مرداد گفت: روز خبرنگار روز به اهتزاز در آوردن نسيم آگاهي در كشتزار انديشه ها و فرصتي براي تكريم انسان هاي شريف و بي ادعايي است كه جوهر آگاهي ارمغان قلم هايشان است.