به گزارش خبرنگار ايرنا، كامبيز عباسي روز سه شنبه در جلسه جلسه ستاد برداشت مكانيزه برنج كشور در رشت افزود: توسعه كشت برنج در دو استان گيلان و مازندران مورد تاييد است و به دليل رويكرد كاهش سطح اراضي برنج ، مكانيزاسيون كشت برنج در ساير استان ها در دستور كار قرار ندارد.
وي اظهار داشت: امسال 12 هزار ميليارد ريال تسهيلات مكانيزاسيون به بخش كشاورزي اختصاص يافته كه به ترتيب به بخش هاي زراعت و باغباني پرداخت مي شود و اين تسهيلات بيشتر در زمينه هاي دام ، طيور و شيلات صرف خواهدشد.
عباسي سهم هر كدام از استان هاي گيلان و مازندران از اين تسهيلات را 500 ميليارد ريال عنوان و خاطرنشان كرد: وزارت جهاد كشاورزي، رويكرد توسعه كشت برنج در اين دو استان را در دستور كار قرار داده و اين مهم، به دليل محدودسازي سطح كشت اراضي در استان هاي ديگر و در نهايت با هدف توقف كاشت برنج در ديگر نقاط كشور است.
وي با اشاره با اينكه تلاش بر اين است كه از تقاضاي آب در بخش كشاورزي كاسته شود، اظهار داشت: گفته شده كه بخش كشاورزي، بيشترين مصرف آب كشور را دارد و در تلاش هستيم تا اين موضوع را اصلاح كنيم.
رئيس مركز توسعه مكانيزاسيون وزارت جهاد كشاورزي گفت: بايد شاخص بهره وري در محصول برنج را در كشور افزايش دهيم و به همين منظور، بايد از روش هاي نوين استفاده شود و كشت نشائي محصولاتي نظير گندم و جو مورد حمايت وزارت جهاد كشاورزي است.
عباسي افزود: بطور جدي در تلاش هستيم بجز دو استان گيلان و مازندران، در ساير استان ها توليد برنج محدود شود و سياست بر توقف توليد برنج در اين استان هاست.
وي توليد برنج در ساير استان ها را به دليل مصرف بالاي آب مقرون به صرفه ندانست و ادامه داد: شاخص توليد برنج در استان هايي مانند اصفهان و فارس، شكننده است و در استان اصفهان به ازاي هر مترمربع، 150 تا 200 گرم برنج توليد مي شود.
جلسه ستاد برداشت مكانيزه برنج كشور امروز (سه شنبه) با حضور رئيس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي، رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان و شركت كنندگاني از استان هاي مازندران، گلستان، اصفهان، فارس، خوزستان در رشت برگزار شد.
در اين جلسه نظارت بر برداشت، نرخ محصول برداشت شده، جابجايي كمباين ها بين استان ها و ساير موارد مرتبط بررسي شد.
استان گيلان 238 هزار هكتار شاليزار دارد و سالانه يك ميليون و يكصد تن شلتوك از اين اراضي برداشت مي شود كه از اين ميزان شلتوك، حدود 700 هزار تن برنج سفيد به دست مي آيد.
6029 / 2007
تسهيلات مكانيزاسيون برنج فقط به گيلان و مازندران پرداخت مي شود
۱۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۴۰
کد خبر:
82172888
رشت - ايرنا - رئيس مركز توسعه مكانيزاسيون وزارت جهاد كشاورزي گفت: با سياست محدودسازي كشت برنج در ساير استان ها ، تسهيلات توسعه مكانيزاسيون برنج فقط به دو استان گيلان و مازندران پرداخت مي شود.