به گزارش ایرنا، این نمایشگاه با سخنرانی «ولی الله افخمی» و «خان جان الكوزی» معاونان وزارت خانه های معادن، صنعت و تجارت ایران وافغانستان افتتاح شد و 46 شركت ایرانی و افغان برای 3 مدت روز دركابل ماشین آلات و صنایع كوچك دو طرف را به نمایش می گذارند.
ولی الله افخمی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت:4 ماه قبل نشستی را وزیرتجارت و صنایع افغانستان با حضور طرف ایران در كابل برگزار كرد، در آن نشست مجوز فعالیت این كمیته گرفته وتصمیم بر آن شد تانمایشگاه ماشین آلات صنعتی در كابل برگزار شود و این اولین نمایشگاهی است كه جمهوری اسلامی ایران در كشورهای همسایه خود برگزار می كند.
وی گفت: امروز این نمایشگاه با تفاوت های ویژه برگزار شده و در این نمایشگاه ماشین آلات، خط تولید و تمركز آن روی واحد تولید در كشور افغانستان است.
افخمی ازصاحبان صنایع ایرانی و طرف افغان خواست كه به این كار به عنوان كار درازمدت نگاه كنند و صداقت را در كار خود در نظر داشته باشند تا رابطه تنگاتنگ بین دو طرف ایجاد كند.
وی تاكید كرد: افغانستان منابع خوب معدنی و كشاورزی بالایی دارد و تامین امنیت بهترین زمینه را برای سرمایه گذاری در پی خواهد داشت.
خان جان الكوزی معاون اول اتاق تجارت افغانستان نیز در این مراسم گفت: اولین نمایشگاه تولیدی وصنایع كوچك كشور دوست جمهوری اسلامی ایران در كابل برگزار شده است.
وی افزود: دراین نمایشگاه تولیدات داخلی افغانستان با صنایع جمهوری اسلامی ایران یكجا به نمایش گذاشته می شود،دوستی افغانستان و ایران تاریخ طولانی دارد و جمهوری اسلامی ایران طی سالهای طولانی در كنار مردم افغانستان بوده اند و با ما همكاری كرده اند كه از این همكاری صادقانه آنها قدر دانی می كنیم.
وی ادامه داد: با رهبری خردمندانه «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در ایران بوجود آمده و ما از آن استقبال می كنیم و با گذشت هر روز سطح تجارت بین دو كشور رو به افزایش است.
الكوزی اظهار داشت: در 16 سال گذشته وضعیت در افغانستان فوق العاده بود و این كشور متكی به كمك های خارجی بود و ظرفیت تولید داخلی در وضعیت خوبی قرار نداشت، ما با مشكلات زیاد مواجه بودیم و جمهوری اسلامی ایران یگانه كشور بود كه در این شرایط مواد غذایی و مصرفی به افغانستان كمك می كرد.
وی گفت: ما از تولیدات ایرانی استقبال می كنیم و از علم و تخصص فنی آنان نیز استفاده می كردیم كه در «پارك های» صنعتی با ما كمك می كردند.
معاون اتاق تجارت افغانستان گفت كه امروز كار مشترك سه جانبه در بندر «چابهار» آغاز شده و مشكلات جدی ترانزیتی افغانستان با فعال شدن این بندر كه در 60 سال گذشته با آن مواجه بودیم در حال حل شدن است و بازرگانان افغان سالانه تا 700 میلیون دلار در بنادر پاكستان جریمه پرداخت می كردند.
وی اضافه كرد؛ اما امروز كالاهای بازرگانی افغان ها از طریق ایران با سهولت زیاد و مصرف كم وارد این كشور و یا هم صادر می شود و بندر چابهار برای كشورهای منطقه، آسیای جنوبی و مركزی سهولت خوبی ایجاد خواهد كرد.
وی از ایران، هندوستان و افغانستان خواست تا قرار داد امضا شده بندر چابهار روی كاغذ باقی نمانده و هر سه كشور آنرا اجرایی كنند.
الكوزی گفت كه افغانستان با ایران سالانه 2 میلیارد دلار تبادل كالا دارد و این رقم با گذشت هر سال رو به افزایش است و در تلاش هستیم تا تجارت افغانستان در صادرات و واردات در یك سطح مساوی قرار گیرد.
وی از كیفیت كالاهای ایرانی و ایجاد سهولت های ترانزیتی از طرف جمهوری اسلامی قدر دانی كرد و گفت كه این گونه نمایشگاه ها در آینده نیز برگزار خواهد شد.
الكوزی تاكید كرد كه ده ها بازرگان در اتاق تجارت این كشور ثبت نام كرده اند تا در منطقه آزاد چابهار سرمایه گذاری كنند.
نخستین نشست كمیته مشترك بازرگانی افغانستان و ایران نیز صبح امروز (شنبه) پیش از افتتاح این نمایشگاه با حضور معاونان وزارت تجارت و صنعت دو كشور برگزار شد.
در این نشست افخمی و عبدالباری رحمان بر گسترش روابط اقتصادی تاكید و رفع موانع همكاری های مشترك و ارتقای سطح روابط سرمایه گذاری و تجاری را مورد برسی قرار دادند.
توسعه صنایع كوچك و متوسط در افغانستان، بهره مندی از منطقه آزاد «چابهار»، تقویت فعالیت گمركات مرزی و اعطای تسهیلات به منظور توسعه روابط تجاری نیز مورد بحث قرار گرفت.
آساق*291*1590
كابل - ایرنا - نمایشگاه صنایع كوچك وماشین آلات جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار با حضور معاونان وزارت خانه های معادن، صنعت و تجارت دو كشور در كابل برگزار و با استقبال گرم مردم افغانستان مواجه شد.