به گزارش خبرنگار ایرنا، انوشیروان محسنی بندپی در خطبه های پیش از نمازجمعه تهران به مناسب روز بهزیستی و تامین اجتماعی افزود: طلاق دومین آسیب اجتماعی به شمار می رود؛ اصلی ترین و بنیادی ترین نهاد جامعه، خانواده است و اگر دلایلی موجب بروز اختلال در اصل خانواده شود موجب ناپایداری جامعه خواهد شد؛ طلاق موجب بروز اختلال در فرآیند فرزندپروری شده و شمار زنان سرپرست خانوار را افزایش می دهد.
وی خاطرنشان كرد: برای كنترل و كاهش آمار طلاق ، اقدامات و برنامه های اولویت داری از سوی سازمان بهزیستی انجام شده است كه از جمله این برنامه ها می توان به برنامه آموزش پیش از ازدواج ، آموزش مرتبط با زندگی خانواده و مهارت های زندگی و آموزش فرزندپروری اشاره كرد.
محسنی بندپی ادامه داد: یكهزار و 600 مركز مشاوره، 400 خانه سلامت روان محلی ، 450 پایگاه سلامت اجتماعی و سه هزار و 900 مدرس آموزش دیده برای كنترل و مهار طلاق در سراسر كشور با سازمان بهزیستی در حال همكاری هستند.
به گفته رئیس سازمان بهزیستی كشور، بكار گیری این تیم ها و انجام این اقدامات ، شرایطی فراهم كرد كه براساس آمار رسمی سازمان ثبت احوال كشور در سال 93 به ازای هر یك ساعت، 19 طلاق داشتیم و این آمار در سال 94 به 18 طلاق در هر یك ساعت كاهش یافت و توانستیم شیب افزایش طلاق را مهار كنیم.
**انجام 1300 سقط درمانی
رئیس سازمان بهزیستی گفت: برنامه جلوگیری از معلول زایی نیز یكی دو سال است كه انجام می شود. با ورود به عرصه بررسی اختلالات ژنتیكی و با بهره گیری از توان علمی كشور از جمله توان 240 مركز ژنتیك با حدود 2600 پزشك آموزش دیده و 245 غربالگر ، شرایطی فراهم كرده ایم تا اختلالات ژنتیكی – كه موجب معلول زایی در كشور هست- را شناسایی كنیم و اقدام به موقع داشته باشیم.
محسنی بندپی افزود: طی دو سال اخیر از تولد یكهزار و 300 نوزاد –كه می خواستند با معلولیت شدید متولد شوند- بر اساس قانون و احكام شرعی، جلوگیری كردیم و برای آنان سقط درمانی انجام دادیم.
**تاكید رهبر معظم انقلاب بر مهار آسیب های اجتماعی
رئیس سازمان بهزیستی كشور با بیان این كه این سازمان، چهار هدف كلی را در دست اقدام دارد، گفت: این اقدامات شامل پیشگیری از بروز و شیوع آسیب های اجتماعی و معلولیت ها ، توانبخشی ، اجرای مداخلات اجتماعی و توسعه خیر جمعی و استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد است.
محسنی بندپی افزود: اولین هدف سازمان بهزیستی پیشگیری از بروز و شیوع آسیب های اجتماعی و معلولیت ها است.
وی ادامه داد: به دلیل تحولات محیط و زندگی صنعتی و دگرگونی فرهنگ جوامع، شاهد افزایش روز بروز آسیب های اجتماعی در جهان از جمله ایران هستیم.
رئیس سازمان بهزیستی یادآور شد: این مساله یكی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب طی یك سال گذشته بود بطوری كه دو بار در یك سال گذشته، مسئولان را خواستند و آنان را نسبت به كنترل، مهار و كاهش آسیب های اجتماعی مكلف كردند.
**60 درصد جرائم خرد به علت اعتیاد است
محسنی بندپی، اعتیاد را نخستین آسیب اجتماعی خانمان برانداز نامید و گفت: اعتیاد موجب از دست رفتن نیروی كار، عدم پیشرفت تحصیلی و فروپاشی خانواده می شود.
وی افزود: بیش از 40 درصد طلاق ها و 60 درصد جرائم خرد به اعتیاد ارتباط پیدا می كند.
**راه اندازی خط ملی 09628 برای مقابله با اعتیاد
محسنی بندپی اظهار داشت: نخستین اقدام سازمان بهزیستی كشور به عنوان تخصصی ترین نهاد حاكمیتی در بحث پیشگیری از شیوع اعتیاد ارتقا بخشیدن آگاهی های جامعه نسبت به این پدیده شوم است.
وی خاطرنشان كرد: همچنین كارزارهای استانی در مقابله با اعتیاد در همه استان ها و شهرستان و خط ملی اعتیاد با شماره 09628 درسراسر كشور برای دریافت مشاوره تخصصی اعتیاد راه اندازی شده است.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح كرد: علاوه بر این، پنج هزار و 100 تیم اجتماع محور را در پنج هزار و 100 محله دارای خطر بالا برای پیشگیری از اعتیاد مستقر كرده ایم.
**پیشگیری از ناشنوایی 966 هزار كودك
رئیس سازمان بهزیستی كشور درباره اقدامات این سازمان در جهت پیشگیری از معلولیت ها نیز گفت: غربالگری شنوایی سنجی برای كودكان زیر یك سال در نظام برنامه های بهزیستی استقرار یافته و در سال 93، 63 درصد كودكان زیر یك سال و در سال 94، 966 هزار كودك از یك میلیون و 500 هزار كودك متولد شده، تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و از ناشنوایی آنان جلوگیری شد.
محسنی بندپی خاطرنشان كرد: برای سال 95 تعهد كردیم كه بیش از 90 درصد كودكان كمتر از یك سال تحت پوشش این آزمایش های غربالگری قرار بگیرند.
**امسال پوشش غربالگری تنبلی چشم به 85 درصد می رسد
رئیس سازمان بهزیستی كشور یادآور شد: برنامه غربالگری بینایی سنجی و تنبلی چشم -كه یكی از مهم ترین علل نابینایی و كم بینایی افراد كمتر از 20 سال است - برای سه میلیون كودك 3 تا 6 سال در سال 94 انجام دادیم كه 75 درصد كودكان را شامل شده است.
محسنی بندپی اظهار داشت: در سال 95 تعهد كردیم كه پوشش جمعیتی این طرح را به بیش از 85 درصد برسانیم. در همین راستا 100 هزار كودك را در سال گذشته شناسایی كردیم كه آنان را برای دریافت خدمات تكمیلی در خصوص بینایی سنجی به مراكز تخصصی ارجاع دادیم.
**رشد دو و نیم برابری توزیع تجهیزات توانبخشی
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: هدف بعدی ما در سازمان بهزیستی، توانمندسازی و توانبخشی برای كسانی است كه نتوانستیم برنامه های پیشگیری را برای آنان انجام دهیم.
محسنی بندپی افزود: ارائه خدمات استاندارد براساس آخرین دستاوردهای علم روز دنیا از استراتژی های سازمان بهزیستی بوده و افزایش بهره مندی معلولان از لوازم توانبخشی در همین راستا است.
وی خاطرنشان كرد: در سال 94 ، 98 هزار معلول را از تجهیزات توانبخشی برخوردار كردیم و متعهد شدیم با كمك دولت و مجلس شورای اسلامی در سال 95 ، 220 هزار –یعنی دو و نیم برابر جمعیت معلول سال 94- معلول را از این امكانات بهره مند سازیم.
**احداث مسكن
رئیس سازمان بهزیستی كشور به مساله مسكن برای معلولان هم اشاره كرد و گفت: با همكاری بنیاد مسكن برای خانواده های دو معلول به بالا، احداث مسكن را در اولویت كار خودمان قرار دادیم و مقرر شده تا در یك برنامه زمانبندی دو ساله ، همه این خانواده ها از نعمت مسكن برخوردار شوند.
محسنی بندپی اضافه كرد: برای خانواده های بی سرپرست نیز 46 هزار مسكن در دست احداث داریم كه از پیشرفت فیزیكی 40 تا 60 درصد برخوردار است.
**8500 معلول امسال شاغل شدند
رئیس سازمان بهزیستی كشور همچنین به موضوع اشتغال معلولان هم اشاره كرد و گفت: در زمینه اشتغال جامعه هدف بهزیستی نیز در سال 94، 45 هزار اشتغال ایجاد كردیم و در سه ماهه اول امسال نیز توانستیم برای هشت هزار و 500 نفر، اشتغال ایجاد كنیم.
محسنی بندپی یادآور شد: ارتقای خودباوری و تقویت آموزه های الهی و فرهنگی ، یكی دیگر از استراتژی های سازمان بهزیستی در راستای برنامه های توانمندسازی است.
وی توضیح داد: از جمله رویكردهای فرهنگی سازمان بهزیستی می توان به برخوردار كردن جامعه هدف بهزیستی از تعالیم قرآنی و برگزاری مسابقات بین المللی نابینایان جهان اسلام اشاره كرد ؛ سازمان بهزیستی در سال 94 ، جزو سازمان های برتر قرآنی انتخاب شد.
**اورژانس اجتماعی؛ جلوگیری از خودكشی 4700 نفر
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: مداخلات اجتماعی از دیگر اهداف كلی سازمان بهزیستی به شمار می رود كه در این راستا كشور از شبكه وسیع اورژانس اجتماعی برخوردار است.
محسنی بندپی تصریح كرد:مداخلات بهنگام در بحران های فردی، خانگی و اجتماعی از طریق اورژانس اجتماعی صورت می گیرد كه جلوگیری از 4700 نفر خودكشی در سال 94 از اقدامات ارزشمند این شبكه به شمار می رود.
**یك درخواست از سازمان های مردم نهاد و خیران
رئیس سازمان بهزیستی كشور افزود: رویكرد توسعه خیر جمعی و استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد در جامعه از دیگر اهداف كلی بهزیستی است چراكه انجام همه این اقدامات در دولت به دلیل محدودیت ها قابل انجام نیست.
محسنی بندپی خواستار جلب مشاركت های همه سازمان های مردم نهاد و خیران در عرصه های اجتماعی شد و گفت: امید است برای افرادی كه در جامعه به دلیل فرصت های نابرابر، دچار ناتوانی ، آسیب و مشكل شده اند با بهره گیری از علم ، تخصص و آموزه های دینی، شرایط بهتر زیستن فراهم شود.
اجتمام(3)**9185**1429
رئیس سازمان بهزیستی مطرح كرد:
مهار شیب افزایش طلاق و جلوگیری از تولد 1300 كودك معلول
۲۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۱۷
کد خبر:
82149686
تهران - ایرنا - رئیس سازمان بهزیستی كشور، مهار شیب افزایش طلاق، اشتغال زایی برای معلولان، ارتقا بخشیدن دانش جامعه در خصوص اعتیاد و جلوگیری از تولد یكهزار و 300 كودك معلول طی دو سال اخیر را از مهم ترین اقدامات سازمان بهزیستی كشور در جهت مقابله با آسیب های اجتماعی عنوان كرد.