به گزارش ایرنا، 'مصطفی محمد' وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی، با تاكید بر اینكه باید در این زمینه 'واقع بین' بود، گفت: اقتصاد متنوع و قوی به مقابله با چالش های پیش رو كمك خواهد كرد.
این در حالی است كه ارزش رینگیت واحد پول مالزی از روز پنجشنبه كاهش یافته و هر یورو روز سه شنبه در مقابل 4.51 رینگیت معامله سد كه 5 سن نسبت به روز پنجشنبه گذشته كاهش یافته است.
وی در ادامه گفت: هرگونه تاثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر اقتصاد مالزی و تجارت و سرمایه گذاری مالزی با بریتانیا حداقل خواهد بود و برجسته نیست.
به نوشته تارنمای 'استار'، وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی اذعان كرد آثار كامل این تاثیر را تنها در آینده نزدیك می توان شناخت و ما تاكنون تاثیر 'برگزیت' را در این بخش از جهان زیاد شاهد نبودیم.
وی دلیل این امر را تا حدی ناشی از مناسبات تجاری و سرمایه گذاری انگلیس در مالزی دانست كه به گفته اش جزو پنج یا 10 كشور بالای جدول نیست.
'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی 30 و 31 اردیبهشت با سفر به لندن و برگزاری نشست های مختلف تلاش كرد توجه سرمایه گذاران انگلیسی را برای سرمایه گذاری در این كشور جنوب شرق آسیا جلب كند كه با شرایط كنونی مقامات كوالالامپور ناامید شده اند.
مالزی همزمان با این سفر اعلام كرده بود انگلستان یكی از سرمایه گذاران اصلی در مالزی باقی مانده و رتبه سوم را در میان كشورهای اروپایی پس از آلمان و هلند به خود اختصاص داده است.
انگلیس در مجموع تا سال گذشته میلادی حدود 7 میلیارد رینگیتی (حدود دو میلیارد و 800 میلیون دلار) در 427 پروژه مالزی به منظور ایجاد 35 هزار و 518 شغل سرمایه گذاری كرده است.
وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی با این حال، گفت كه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا یك سری تاثیرات نامطلوب در تجارت مالزی با كشورهایی مانند هلند، فرانسه و آلمان برجای می گذارد.
وی بار دیگر تاكید كرد برگزیت یك عامل برای تضعیت ارزش رینگیت واحد پول مالزی نیست و تاثیرات خروج انگلیس از این اتحادیه موقتی است.
'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی نیز پیش از این رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا را 'گامی تاریخی و بی سابقه' دانست، اما گفت كه تصمیم بریتانیا برای خروج از این اتحادیه تأثیر عمده ای بر اقتصاد مالزی ندارد.
همه پرسی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا روز پنجشنبه گذشته برگزار شد و بیش از 50 درصد از شركت كنندگان در همه پرسی به خروج انگلیس از این اتحادیه رأی مثبت دادند.
انگلیس در دهه 70 میلادی به عضویت اتحادیه اروپا درآمد. این اتحادیه در آن سال ها، اتحادیه اقتصادی اروپا نام داشت و بعدها به اتحادیه اروپا تغییر نام داد.
همزمان با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، شوك بسیار بزرگی به بازارهای سهام و ارزی جهان وارد شد .
مالزی نیز 31 اوت سال 1957 با قرائت بیانیه استقلال توسط 'تونكو عبدالرحمان' از استعمار بریتانیا رهایی یافت.
آساق**1611
وزیر تجارت خارجی مالزی: تاثیر برگزیت براقتصاد قوی مالزی نادرست است
۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۳۶
کد خبر:
82129030
كوالالامپور – ایرنا – وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی روز سه شنبه تاثیر تصمیم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بر اقتصاد این كشور جنوب شرق آسیا را نادرست دانست و ادعا كرد اقتصاد مالزی به اندازه كافی برای مقابله با این وضعیت قوی است.