آمادگي كابل براي ثبت مثنوي معنوي به عنوان ميراث مشترك افغانستان و تركيه

كابل - ايرنا - رئيس جمهوري افغانستان گفت كه كابل آماده است تا مثنوي معنوي و ساير آثار جلال الدين محمد بلخي شاعر پرآوازه ادب فارسي را به عنوان ميراث مشترك افغانستان و تركيه در سطح بين المللي به ثبت برساند.

به گزارش ايرنا، دفتر مطبوعاتي رئيس جمهوري افغانستان اعلام كرد كه «محمد اشرف غني» روز پنجشنبه در ديدار «مولود چاووش اوغلو» وزير خارجه تركيه اين مطلب را عنوان كرد.
براساس اين گزارش، دو طرف همچنين در باره گسترش روابط كابل – آنكارا گفت و گو كردند.
اعلام آمادگي رئيس جمهوري افغانستان براي ثبت مثنوي معنوي به عنوان ميراث مشترك افغانستان و تركيه، يك هفته پس از انتشار اخباري از تصميم ايران و تركيه براي ثبت مثنوي معنوي به عنوان يك اثر فرهنگي مشترك صورت مي گيرد.
برخي از رسانه ها از ثبت مثنوي معنوي به عنوان يك اثر فرهنگي مشترك ايران و تركيه به عنوان ميراث مشترك دو كشور ياد كرده بودند كه اعتراض شماري از كشورهاي فارسي زبان از جمله افغانستان را به دنبال داشت.
«صلاح الدين رباني» وزير امور خارجه افغانستان نيز هفته گذشته از سفير تركيه در كابل در باره ثبت مشترك مثنوي معنوي توسط ايران و تركيه سوال كرد و سفير تركيه به وي وعده داد كه جزئيات اين مساله را پس از بررسي و تحقيق به اطلاع وزارت خارجه افغانستان خواهد رساند.
مثنوي معنوي شاهكار منحصر به فرد جلال الدين محمد بلخي شاعر و عارف نامي پارسي زبان ايران در قرن هفتم هجري در شش دفتر سروده شده و داراي بيش از 25 هزار بيت است.
بلخ كمتر از 200 سال بخشي از سرزمين ايران بود و اينك يكي از استان هاي شمالي افغانستان و هم مرز با جمهوري ازبكستان است. زادگاه مولانا شهر بلخ و مقبره وي در شهر قونيه تركيه است.
اساق**1610**1565