به گزارش روز یكشنبه این خبرگزاری، روسیه راه اندازی حملات هوایی مشترك با آمریكا علیه جبهه النصره در سوریه را كه یكی از گروه های شبه نظامی خطرناك در خاورمیانه است مطرح كرد تا ابتكار عمل در مبارزه علیه تروریسم را به دست گیرد اما در این راه با برخی موانع غیرمنتظره از جمله مخالفت آمریكا مواجه شد.
سرگی شویگو وزیر دفاع روسیه با اشاره به تلاش روسیه، آمریكا و احزاب دیگر برای حل مشكلات در سوریه گفت: در این راستا در نشست 25 مه، روسیه پیشنهاد حملات هوایی مشترك علیه تروریستهای جبهه النصره را مطرح كرد.
وی گفت: تا 25 مه، روسیه خواهان همكاری با آمریكا برای ایجاد آتش بس در مناطق تحت كنترل نیروهای مخالف میانه رو بود اما با اینكه جبهه النصره در لیست گروه های تروریستی قرار داشت پنتاگون پیشنهاد روسیه را رد كرد.
متیو آلن سخنگوی وزارت دفاع آمریكا به اسپوتنیك گفت: همچنان كه وزیر دفاع آمریكا گفته همكاری و حمایت از عملیات های روسیه، در واقع ریختن سوخت در آتش است و رژیم اسد را تقویت می كند.
ولادیمیر اوسییو تحلیلگر مسائل سیاسی در موسسه كشورهای همسود، گفت: جبهه النصره یكی از عوامل اصلی بی ثباتی در سوریه و شمال این كشور است و روسیه ثابت كرد كه این گروه به غیرنظامیان حمله می كند.
به گفته این تحلیلگر، ائتلاف به رهبری آمریكا با در نظر گرفتن منافع تركیه حاضر به انجام عملیات مشترك علیه این گروه نشد.
وی افزود: واشنگتن دوست ندارد به خاطر درگیر شدن با جبهه النصره، دچار مشكلات اضافی با تركیه شود.
به عبارت دیگر دولت تركیه از گروه های تندرو حمایت می كند و این واقعیت دیر یا زود آمریكا را عصبانی خواهد كرد.
برخلاف داعش، جبهه النصره این توانایی را دارد كه خود را با آتش بس وفق دهد و به طور پنهان و گروه شبه نظامی میانه رو به كار خود ادامه دهد.
روسیه بارها در مذاكرات خود با آمریكا برای حل و فصل بحران سوریه، به از بین بردن جبهه النصره تاكید كرده اما هر بار طرح های مسكو از سوی واشنگتن رد شده و آمریكا تنها به محكوم كردن این گروه بسنده كرده است.
پیش از این نیز دیپلمات سابق آمریكا گفته های سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مورد حفاظت و حمایت مذاكره كنندگان آمریكایی از گروه افراطی جبهه النصره را تایید كرده بود.
جیم جاتراس مشاور سابق سیاست خارجی سناتورهای جمهوریخواه در كنگره آمریكا گفت: جای تعجب نیست كه آمریكا از این گروه در مذاكرات آتش بس در حلب حمایت كرد.
سرگئی لاوروف در مصاحبه با اسپوتنیك اظهار كرده بود كه آمریكا در مذاكرات آتش بس حلب تلاش می كرد تا جبهه النصره نیز شامل توافق آتش بس جدید شود، اما دولت روسیه اصرار بر حذف گروه های افراطی در توافق نامه جدید داشت.
جاتراس مشاور سابق سیاست خارجی سناتورهای جمهوریخواه در كنگره آمریكا اظهار كرد: باراك اوباما، رئیس جمهوری آمریكا نیز به طور مداوم از جنبش های اسلام گرا حمایت كرده بود.
وی ادعا كرد: واقعیت این است كه دولت اوباما به رغم اینكه گروه های افراطی را دشمنان مرگبار آمریكا عنوان می كند، اما همواره از آنها به نحوی حمایت كرده است.
به گفته جاتراس، فرض واشنگتن كه عمدتا ناشی از نفوذ عربستان، تركیه و كشورهای حوزه خلیج فارس است بر این بود كه جنگ در سوریه یك درگیری فرقه ای است كه در پایان می بایست به ایجاد یك دولت سنی می انجامید.
آساق**3077**1565
چرا آمریكا پیشنهاد روسیه برای انجام حمله هوایی مشترك علیه جبهه النصره را رد كرد؟
۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۲۹
کد خبر:
82084057
تهران - ایرنا - خبرگزاری اسپوتنیك در مطلبی به دلایل مخالفت آمریكا با پیشنهاد روسیه به حمله هوایی مشترك مسكو و واشنگتن علیه گروه تروریستی جبهه النصره در سوریه پرداخت.