به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، موسسه مزبور روز شنبه با صدور بیانیه ای اعلام كرد كه عربستان به دلیل افت بهای نفت، رتبه اعتباری خود را از دست داده است.
كاهش رتبه اعتباری در عربستان به منزله افزایش ریسك اعتباری سرمایه گذاری در این كشور است.
موسسه یاد شده رتبه اعتباری عربستان را از Aa3 به A1 كاهش داد و اعلام كرد: بهای پایین نفت به كاهش رتبه اعتباری عربستان سعودی منجر شده است.
موسسه مزبور در عین حال یادآور شد كه طرح های اعلام شده ریاض برای تنوع بخشی به اقتصاد خود ممكن است به افزایش رتبه اعتباری این كشور در آینده منتهی شود.
بحرین نیز دیگر كشور واقع در خاورمیانه بود كه در ارزیابی موسسه رتبه بندی مودیز، رقم پایینی را به خود اختصاص داد، به طوری كه رتبه اعتباری این كشور از Ba1 به Ba2 كاهش یافت.
عمان در روند محاسباتی موسسه مزبور، سومین كشوری نام گرفت كه رتبه اعتباری اش را از دست داد و این رتبه از A3 به Baa1 رسید، ضمن اینكه چشم انداز ابوظبی، قطر و كویت در بررسی های این موسسه، منفی ارزیابی شد.
براساس این گزارش، بهای نفت خام برنت در حال حاضر به تقریبا 40 درصد كمتر از رقم اعلام شده در نوامبر 2014 رسیده است.
عربستان در آن زمان سازمان كشورهای صادر كننده نفت (اوپك) را به حفظ میزان تولید برای محافظت از سهم بازار سوق داد.
دیگر موسسه های اعتبارسنجی همچون استاندارد اند پورز و فیچ نیز رتبه اعتباری عربستان را در ماه های اخیر كاهش داده اند.
كاهش بهای نفت خام از بشكه ای یكصد دلار در اوایل سال 2014 به بشكه ای 46 دلار در روز گذشته (جمعه)، عربستان را وا داشته است از میزان وابستگی اش به دلارهای نفتی بكاهد.
از سویی، تولید كنندگان اصلی نفت در جهان موفق نشدند در نشست ماه گذشته خود در قطر به توافقی در زمینه فریز تولید دست یابند. عربستان در آن نشست، اصرار داشت كه هر گونه توافقی در این زمینه باید همه اعضای اوپك از جمله ایران را به مشاركت وا دارد.
خاورم**9109**1144
تهران - ایرنا - موسسه رتبه بندی مودیز روز شنبه رتبه اعتباری عربستان را كاهش داد.