انتخابات در استان كردستان در دو حوزه 'سنندج، دیواندره و كامیاران' و 'مریوان و سروآباد' به دور دوم كشیده شده و چهار كاندیدای راه یافته به این مرحله در این دو حوزه انتخابیه روز 10اردیبهشت برای كسب دو كرسی با هم به رقابت می پردازند.
ایرنا در جهت لزوم حضور مردم در مرحله دوم انتخابات و میزان اهمیت و جایگاه آن در فضای سیاسی كشور با دعوت از حجت الاسلام بلال عربیان رئیس و عباس حسین پناهی عضو شورای همگرایی اصولگرایان استان كردستان این مسائل را با آنها در میان گذاشت.
*** ایرنا: آیا مرحله دوم انتخابات از اهمیت مرحله اول برخوردار است و نیازی به مشاركت حداكثری مردم هست و تاثیری در آرایش سیاسی مجلس دارد؟
** حجت الاسلام عربیان: انتخابات به دلیل اینكه عرصه تعیین سرنوشت ملت محسوب می شود هر مرحله آن از اهمیت و جایگاه بسیار زیادی برخوردار است و در حقیقیت مرحله دوم تكمیل كننده مرحله اول است و اهمیت آن به دلیل مشخص بودن دیدگاه كاندیداها و دو قطبی شدن فضای انتخابات بسیار حساس تر و بیشتر است و مردم با اندكی تفكر و ارزیابی می توانند كاندیدای اصلح را انتخاب كنند.
انتخابات عرصه تعیین سرنوشت برای تصمیم گیری های كلان در كشور است و ملت ایران و مردم فهیم و با بصیرت كردستان همواره حساسیت های انتخابات را درك كرده اند و در این عرصه سرنوشت ساز مشاركت بالایی داشته اند و برای آنها مرحله اول و دوم تفاوت چندانی ندارد.
او با دعوت گسترده از اقشار مردم كردستان و با توصیه به نخبگان برای مشاركت گسترده در انتخابات تاكید كرد و گفت: حضور پرشور در انتخابات مایه دلگرمی مسئولان نظام برای كار و تلاش و توسعه و آبادانی است و قطعا در این دوره از انتخابات نیز مردم كردستان همانند گذشته برگ زرین دیگری بر افتخارات این سرزمین می افزایند.
** عباس حسین پناهی: رسانه های جمعی در پر شور كردن فضای انتخابات و تشویق و ترغیب مردم به حضور در پای صندوق های رای بیشترین تاثیر را دارند و امروزه تبلیغات و اطلاع رسانی از طریق رسانه ها بهترین راهكار برای مشاركت مردم در عرصه تعیین سرنوشت است كه در استان كردستان خبرگزاری ایرنا با برگزاری میزگردهای مختلف و گفت و گو و مصاحبه با فعالان سیاسی و مدنی نقش پر رنگ و موثری در تشویق مردم برای حضور در انتخابات های متعدد داشته است.
مردم كردستان در انتخابات 7 اسفند 94 با حضور 53 درصدی خود بار دیگر ولایت مداری و وفاداری خود به انقلاب، امام (ره)، رهبر معظم انقلاب و خون شهیدان را بار دیگر به اثبات رساندند.
مردم كردستان در آستانه سالروز سفر رهبر معظم انقلاب به كردستان در 10اردیبهشت ماه نیز با حضور گسترده در پای صندوق های رای كار مرحله اول را تمام می كنند و حماسه دیگری را خلق خواهند كرد.
*** ایرنا: مردم با مشاركت آگاهانه خود در 7 اسفند و تكرار آن در 10 اردیبهشت در راستای تشكیل مجلسی كه مطالبات آنها را پیگیری كند تلاش كردند به نظر شما مجلس دهم بر اساس اولویت باید كدام مطالبه مردم را پیگیری كند؟
** حجت الاسلام عربیان: مردم در انتخابات های متعدد بعد از انقلاب همواره در لبیك به ندای امام(ره)، رهبر معظم انقلاب و براساس وظیفه خود مشاركت گسترده ای داشته اند و این نشان از میزان تبعیت ملت از رهبر و پیشوای خود دارد و به همین میزان نمایندگان منتخب مردم نیز باید به مطالبات اولویت دار مردم در همه حوزه ها توجه جدی داشته باشند كه در شرایط فعلی توجه به وضعیت اقتصادی مردم، كنترل تورم و گرانی باید در اولویت برنامه ریزی نمایندگان باشد.
مقوله اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل كه از سوی رهبر معظم انقلاب و در راستای توجه به معیشت مردم و بهبود وضعیت اقتصادی كشور مطرح شده نیز باید در اولویت كاری نمایندگان مجلس باشد و با تصویب قوانین تسهیل گر در راستای رونق تولید و ایجاد اشتغال و رفع بیكاری در كشور تلاش نمایند.
**حسین پناهی: نمایندگان منتخب ملت باید با شجاعت، شهامت و صداقت در برابر بیگانگان و استعمارگران دفاع جانانه كنند و از سرزمین ایران اسلامی و ارزش های اسلام و انقلاب و نظام با تمام وجود دفاع كنند و امانت دار خوبی باشند بین ملت و حاكمیت ارتباط نزدیك ایجاد كنند و فتنه را بین ببرند و به خوبی بتوانند عملكرد نظام و انقلاب را به مردم اطلاع رسانی كنند.
مقابله با فساد كه از دغدغه های اصلی رهبر معظم انقلاب و ملت است باید در اولویت كاری نمایندگان مجلس دهم قرار گیرد و برای مقابله و مبارزه با آن برنامه جدی داشته باشند.
توجه به مشكلات جوانان از جمله ایجاد شغل و تسهیل در امر ازدواج و مسكن نسل جوان نیز از دیگر دغدغه های جدی مردم است كه انتظار می رود نمایندگان دور دهم برای رفع این معضلات و مشكلات برنامه عملیاتی داشته باشند.
*** ایرنا: با چه ابزاری باید تنور انتخابات مرحله دوم را كه همواره نسبت به دور نخست كاهش مشاركت را داشته است داغ كرد و برنامه احزاب و تشكل های سیاسی برای فعال كردن بدنه خاموش و رای های خاكستری چیست؟
**حجت الاسلام عربیان: تبلیغات و اطلاع رسانی از دستاوردها و عملكردها و برنامه های آینده، بهترین راهكار برای جلب آرای مردم است و هر كاندیدا به تناسب فعالیت خود در هر مسند و قدرتی باید صادق و شفاف با مردم سخن بگوید و به صورت مستقیم عملكرد خود را تشریح نماید و برنامه های خود را در چارچوب مطالبات مردم تدوین كند و نسبت به خواسته ها و مطالبات مردم بی تفاوت نباشد.
آنچه مردم باید بدانند و مهم و اساسی است حفظ دستاوردهای نظام است چرا كه برای انقلاب و تثبیت آن فداكاری ها و ایثار زیادی شده و مشاركت و حضور مردم در انتخابات منجر به تقویت هرچه بیشتر پایه های انقلاب می شود و مردم برای تقویت این پایه ها و حفظ روند فعلی و توجه به آینده باید مشاركت پر رنگ تری در هر مرحله از انتخابات داشته باشند.
** حسین پناهی: اقبال عمومی به یك كاندیدا زمانی شكل می گیرد كه با آنها صادق باشد و به قصد خدمت بخواهد در مجلس حضور پیدا كند و برای رفع مشكلات مردم برنامه ریزی كند و بر اساس اولویت ها مشكلات را پیگیری نماید كه در این صورت مردم هم او را انتخاب می كنند و در غیر این صورت نباید انتظار روی آوری مردم و جلب آرای آنها را داشته باشد.
آنچه در زمان رقابت های انتخاباتی مهم است توجه به اخلاق و داشتن سعه صدر است كه هم خود كاندیداها و هم داوطلبان آنها باید اصل رقابت را بپذیرند و از تخریب چهره یكدیگر بنا بر صراحت دین مبین اسلام و قرآن كریم خودداری نمایند چرا كه در این رقابت ها هدف تنها خدمتگزاری به مردم است.
*** ایرنا: به عنوان یك تشكیلات سیاسی در مرحله دوم انتخابات در دو حوزه انتخابیه كردستان آیا به صورت رسمی از كاندیدایی حمایت می كنید؟
***حجت الاسلام عربیان: در این مرحله از انتخابات همانند دوره های قبلی بی تفاوت و ساكت نیستیم و گفت و گوهایی در این زمینه در شورای همگرایی اصولگرایان انجام دادیم و مباحثی مطرح شد و در نهایت با توجه به حضور مردم در مرحله اول و نوع انتخاب آنها به این نتیجه رسیدیم كه فهم و شعور سیاسی مردم در حد بسیار بالایی است و اهل تدبیر، تشخیص و شناخت هستند و نیازی به تعیین خط مش از طرف ما ندارند و از این رو از كسی به صورت رسمی حمایت نكرده و نمی كنیم.
**حسین پناهی: مردم كردستان فرهنگی و دارای بینش سیاسی بالا و با بصیرت هستند و نیازی به رهبری و هدایت از سوی جریان های سیاسی و احزاب ندارند و ما نیز در شورای همگرایی اصولگرایان استان كردستان تصمیم به حمایت از هیچ كاندیدایی به صورت رسمی و جریانی نكرده ایم.
***سخن پایانی
** حجت الاسلام عربیان: ارتباط قلبی عمیقی بین امام (ره) و مردم كردستان برقرار بود كه متقابل و از دو طرف بود و این ارتباط اكنون با رهبر معظم انقلاب و مسئولان ارشد كشور عمیق تر شده و نشانه بارز آن میزان مشاركت بالای مردم كردستان در انتخاب ها و صحنه های مختلف است و این مشاركت در 10 اردیبهشت نیز همچنان پرشور و حداكثری خواهد بود.
** حسین پناهی: انتظار ما از مسئولان، برگزاری انتخاباتی سالم، قانونی و رقابتی است و باید زمینه مشاركت مردم در پای صندوق های رای توسط مسئولان فراهم گردد تا با شور و اشتیاق بالای خود بتوانند در تعیین سرنوشت خویش مشاركت فعالانه ای داشته باشند و نماینده ای در طراز مردم فرهنگی و با بینش و بصیرت كردستان انتخاب نمایند.
3033/1904
در میزگرد انتخاباتی ایرنا مطرح شد
انتخابات عرصه تعیین سرنوشت برای تصمیم گیری های كلان
۷ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۰۱
کد خبر:
82050370
سنندج- ایرنا- مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دو حوزه در استان كردستان 10اردیبهشت برگزار می شود و این روزها فعالان سیاسی و اجتماعی و احزاب و تشكل های مختلف با دعوت از مردم آنان را به حضور گسترده در پای صندوق های رای دعوت می كنند و معتقدند این مرحله از انتخابات حساستر است.