به گزارش ايرنا مهدي فيروزي روز يكشنبه در نشستي با مديران و مربيان اداره كل آموزش فني و حرفه اي آذربايجان شرقي افزود: در اين سند با توجه به چشم انداز 1404 و تامين 3 درصد از انرژي كل كشور از اين حوزه، سياست هاي توليد و استفاده از منابع تجديد پذير مانند انرژي هاي تابشي، بادي و زمين گرمايشي در نظر گرفته شده است.
وي گفت: اين سند به عنوان پيوست سند جامع علمي كشور كه توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوب شده است، تدوين و به صورت قانون جهت اجرا ابلاغ مي شود.
فيروزي افزود: يكي از بندهاي پيشنهاد شده در اين سند تربيت نيروي كار ماهر و متخصص براي صنايع مطرح در اين سند است كه بايد با مشاركت مراكز آموزشي به خصوص آموزش فني و حرفه اي كشور در اين خصوص برنامه ريزي و نشست هاي مشترك برگزار شده و برنامه اجرايي آن تدوين شود.
وي گفت: مقرر شده 10درصد توليد برق نيروگاه هاي كشور تا چشم انداز 1404 از محل انرژي هاي تجديد پذير تامين شود كه لازمه تحقق اين امر تربيت نيروي انساني ماهر جهت تزريق به اين واحدهاست.
فيروزي افزود: در بازديدي كه امروز از كارگاه هاي تخصصي و به خصوص كارگاه آموزشي انرژي هاي نو داشتيم ، پتانسيل هاي لازم از لحاظ نيروي انساني و تجهيزات كارگاهي در استان فراهم شده كه ستاد نيز اين موضوع را مدنظر قرار داده است.
وي افزود: يكي از شاخصه هاي اين اداره كل ايجاد ارتباطات ملي و استفاده از منابع در اين استان بوده كه تاسيس اولين كارگاه فناوري نانو در آموزش فني و حرفه اي كشور در اين استان نشان از تلاش و فعاليت مديريت و كارشناسان اين استان را دارد.
مديركل آموزش فني و حرفه اي آذربايجان شرقي نيز گفت: اين استان با توجه دولتمردان به توسعه علمي و فناوري از پيش قراولان توسعه علمي و فناوري در كشور است.
محمدرضا سياباني گفت: با توجه به تشكيل ستادهاي علمي و فناوري در منطقه ويژه علمي و فناوري ربع رشيدي اين اداره كل نيز با عضويت در چهار كميته در ارائه مهارت هاي پيشرفته و به روز تلاش مي كند.
وي افزود: اين اداره كل با خروج از شيوه هاي آموزش كتابخانه اي و نظري در علوم روز سعي دارد به شيوه جديد فناوري هاي نو و پيشرفته را وارد بازار كار كند و از آن براي توليد ثروت بهره گيرد.
وي گفت: با توجه به پيشرفت تكنولوژي در توليد لزوم آموزش اين نوع از علوم براي نيروي كار بسيار اهميت داشته و آموزش ضمن خدمت در قالب پيوست هاي مهارتي در حوزه مهارت هاي پيشرفته را در برنامه خود دارد.
وي افزود: دومين پيوست مهارتي در حوزه فناوري نانو براي استانداردهاي مهارت از اقدامات صورت گرفته در اين خصوص است كه در آينده نيز در برخي از رشته هاي مرتبط صنعت برق و انرژي پيوست هاي انرژي هاي تجديد پذير نيز به آن اضافه مي شود.
سياباني گفت: آموزش ها در حوزه فناوري هاي پيشرفته بايد به گونه اي باشد كه جوانان به راحتي آن را لمس كرده و اثرات آن را در سطوح مختلف احساس شود تا با فراگيري آن در توسعه و فرهنگ سازي و ترويج آن تلاش كنند.
وي اظهاركرد: امروزه بايد تلاش شود فناوري هاي جديد در سطوح و اقشار مختلف جامعه بومي سازي شود زيرا وقتي فناوري در يك كشور بومي سازي شد، ديگر كسي توانايي جلوگيري از پيشرفت آن را نخواهد داشت.
به گزارش ايرنا معاونت علمي فناوري رياست جمهوري اقدام به تشكيل ستادي به نام ستاد توسعه فناوري انرژيهاي تجديد پذير كرده است تا كارهاي پراكندهاي كه در زمينه انرژيهاي تجديد پذير در دانشگاهها، سازمانها و ديگر مراكز بخش خصوصي كشور انجام ميگيرند، تحت پوششي هماهنگ همراستا شوند.
اين ستاد در تير ماه 1387 شمسي با اهداف فعال كردن كليه منابع موجود انساني و مالي كشور، پرهيز از موازي كاري، شفاف سازي و ايجاد امكان نقد و ارزيابي فعاليتها، تعيين ظرفيتهاي موجود در كشور و تجاري سازي نتايج حاصل از تحقيقات به عنوان مهمترين حلقه زنجير نوآوري در زمينه انرژيهاي تجديد پذير تأسيس شد.
3072/518/1772
مدير اجرايي ستاد انرژي هاي تجديد پذير:
سند توسعه انرژي هاي تجديد پذير در مرحله ابلاغ از سوي رئيس جمهوري
۱۵ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۱۲
کد خبر:
82020760
تبريز- ايرنا- قائم مقام دبير ستاد و مدير اجرايي ستاد انرژي هاي تجديد پذير معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: سند ملي توسعه دانش بنيان انرژي هاي تجديد پذير آماده ابلاغ از سوي رئيس جمهوري به دستگاه هاي اجرايي است.