كاهش خطر شكستگي لگن در زنان مسن با رژيم غذايي مديترانه اي

تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه مصرف رژيم غذايي موسوم به مديترانه اي خطر شكستگي استخوان لگن را در زنان مسن كاهش مي دهد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي هلث دي، محققان متوجه شدند كه خطر شكستگي استخوان لگن در زناني كه پيرو رژيم غذايي مديترانه اي --مملو از ميوه، سبزيجات، آجيل، حبوبات و غلات سبوس دار-- هستند، 20 درصد كمتر از ساير زنان است.
دكتر برنارد هارينگ از دانشگاه وورتسبورگ در آلمان كه رياست اين مطالعه را بر عهده داشت، گفت: نتايج اين مطالعه مويد اين مفهوم است كه پيگيري يك الگوي رژيم غذايي سالم در حفظ سلامت استخوان در زنان يائسه نقش دارد.
در اين مطالعه محققان آلماني ارتباط ميان رژيم غذايي و سلامت استخوان را در بيش از 90 هزار زن آمريكايي سالم كه متوسط سني 64 سال داشتند، بررسي كردند و وضعيت آنها را براي حدود 16 سال مورد پيگيري قرار دادند.
آنها متوجه شدند زناني كه از رژيم غذايي مديترانه اي پيروي مي كردند، به نسبت كمتر در معرض شكستگي لگن قرار داشتند.
محققان افزودند: اين خبر خوبي براي افرادي است كه رژيم غذايي مديترانه اي را دنبال مي كنند.
آنها خاطرنشان كردند: گرچه مقدار محصولات لبني در رژيم غذايي مديترانه اي به طور معمول كمتر از ساير رژيم ها است اما به نظر نمي رسد كه اين موضوع به سلامت استخوان ها آسيب بزند.
پزشكان معمولا توصيه مي كنند كه مقدار مناسب كلسيم از طريق رژيم غذايي مصرف شود و براي افرادي هم كه كمبود اين ويتامين را دارند مكمل هاي كلسيم و ويتامين دي تجويز مي كنند.
علمي**2038**2017