حمید كارگر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اضافه كرد: ارزش صادرات فرش دستباف ایران به چین در پنج سال گذشته از هشت هزار دلار به هشت میلیون دلار افزایش یافته است.
وی با تاكید بر توجه به بازارهای جدید در صادرات فرش گفت: در دوره ای كه در تنگنای تحریم قرار گرفتیم و حضورمان در برخی بازارهای سنتی مانند بازارهای اروپایی بدلیل ركود اقتصادی كمرنگ شد، فعالان فرش دستباف ما به سراغ بازارهای جدید رفتند و بطور مشخص كشورهایی مثل برزیل، آفریقای جنوبی، روسیه و در راس آنها چین در زمره بازارهای فرش ایران قرار گرفتند.
رئیس مركز ملی فرش ایران ادامه داد: چین كه تولیدكننده و رقیب فرش ایران بود، در این چند سال از رقیب به مشتری تبدیل شد و امروز یكی از بهترین خریداران فرش دستباف ایران است.
كارگر در پاسخ به این پرسش كه چه عواملی باعث این تغییر جایگاه شد، گفت: تحول اقتصادی چین، خروج از صنایعی همچون فرش و شكل گیری طبقه نوظهور ثروتمند كه دنبال كالاهای لوكس و فاخر هستند، بازار بالقوه ای را در این كشور برای فرش دستباف ایران ایجاد كرد.
رئیس مركز ملی فرش ایران میانگین ارزش صادرات فرش دستباف ایران در دهه های گذشته را سالیانه 500 میلیون دلار ذكر كرد و گفت: به دلیل مشكلات داخلی و خارجی، صادرات فرش ایران در سال های گذشته به حدود 300 میلیون دلار كاهش یافت.
وی حجم و ارزش صادرات فرش دستباف كشورمان در 10 ماه نخست امسال را چهار هزار تن به ارزش حدود 230 میلیون دلار اعلام و تاكید كرد این رقم به هیچ وجه رضایت بخش نیست.
اقتصام**9189**1561
رئیس مركز ملی فرش ایران در گفت و گو با ایرنا:
چین به جمع 10 كشور اصلی واردكننده فرش دستباف ایران پیوست
۶ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۱۳
کد خبر:
81978364
تهران- ایرنا- رئیس مركز ملی فرش ایران گفت: چین كه در چند سال گذشته رقیب ما در بازار جهانی فرش بود، امروز به یكی از 10 كشور اصلی واردكننده فرش دستباف ایران تبدیل شده است و حجم وارداتش از كشورمان هر روز بیشتر می شود.