معاون وزیر ارتباطات: اتصال ایران به بازار فضایی جهان فرصت مهمی در پساتحریم است

تهران- ایرنا- معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اتصال ایران به بازار فضایی جهان را فرصت مهمی در پساتحریم به دلیل تعامل مثبت با جهانیان دانست.

«امیرحسین دوایی» عصر چهارشنبه در سومین جشنواره «تجلیل از پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران» در محل این پژوهشگاه گفت: فرصت پساتحریم و تعامل مثبت با جهانیان می تواند شركت های دانش بنیان فعال در عرصه فناوری فضایی ایران را به بازارهای جهان متصل سازد.
دوایی به شركت های دانش بنیان ایرانی سفارش كرد از فرصت ایجاد شده در پساتحریم بیشترین استفاده را ببرند و راه خود را در بازارهای جهانی بگشایند.
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات به بازارهای تازه ای كه ماهواره های كوچك می توانند ایجاد كنند اشاره كرد و گفت: امید است كشور ما نیز با ورود به این عرصه جایگاه مناسبی در بهره برداری از فضا كسب كند.
به گزارش ایرنا، شامگاه بیست و ششم دی ماه با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.
بر پایه برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) كه بیست و سوم تیرماه بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 (انگلیس، فرانسه، آمریكا، روسیه و چین به همراه آلمان) با حضور اتحادیه اروپا نهایی شد، باید در ازای كاهش برخی فعالیت های اتمی تهران، تحریم های هسته ای علیه این كشور لغو شود.

** برنامه ایران برای طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره مخابراتی در مدار زمین‌آهنگ
«حسن حدادپور» سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران، در این آیین اقدام هایی مانند طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره مخابراتی در مدار زمین‌آهنگ را از هدف های كلیدی این پژوهشگاه برشمرد.
مدار زمین‌آهنگ (جی.اس.او مخفف Geosynchronous orbit) كه مدار هم‌گردش زمین یا زمین‌هم‌زمان نیز خوانده می شود، مدارهای فرضی دور كره زمینند كه سرعت زاویه‌ای چرخش ماهواره‌ها روی این مدارها با سرعت چرخش زمین برابر است و به دو نوع دسته بندی می شود:
مدار زمین‌ثابت كه ماهواره ها بالای خط استوا در فاصله ۳۵۷۸۶ كیلومتری از سطح زمین قرار می گیرند و مدار زمین‌ایست كه دایره‌ای با شعاع ۴۲۱۶۴ كیلومتر است.
سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران گفت: طراحی، ساخت و پرتاب دو ماهواره مخابراتی سنجشی عملیاتی از دیگر اولویت های این پژوهشگاه در برنامه ششم توسعه خواهد بود.
وی ساخت مرحله دوم آزمایشگاه سیستمی فضایی، توسعه و بكارگیری فناوری استفاده از سكوهای استراتوسفری، طراحی و توسعه پایگاه فضایی بین المللی چابهار و توسعه و بومی سازی دست‌كم 20 فناوری كلیدی را از برنامه های در دست اجرای این پژوهشگاه برشمرد.
سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران اكنون در محل پژوهشگاه فضایی ایران در حال برگزاری است.
اقتصام**2078**3061**1961
۰ نفر