به گزارش ایرنا، اصولگرایان حاضر در این میزگرد انتخاباتی با بیان اینكه انتخابات یك فرصت است گفتند: باید از این فرصت استفاده كنیم و حكومت مردم سالاری دینی را به جهانیان نشان بدهیم.
آنان اظهار كردند: انقلاب اسلامی الگوی جدید حكومتی به عنوان جمهوری اسلامی حكومت مردم سالاری دینی را ارائه كرده تا به امروز هم موفق بوده و تاكنون 33 انتخابات در این نظام با مشاركتی حداكثری برگزار شده كه در هیچ كجای دنیا چنین چیزی سراغ نداریم.
در ابتدای این نشست رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی در خراسان شمالی با بیان اینكه این فرصت برای نظام نباید تبدیل به تهدید شود گفت: باید تمامی احزاب، تشكل ها و گروه های مرجع مردم را برای مشاركتی آگاهانه و پرشور به پای صندوق های رای دعوت كنند.
علی اصغرافتاده با بیان اینكه مجلس در راس همه امور است بر تلاش برای رای آگاهانه اقشار مختلف تاكید كرد و افزود: مردم به چه كسی باید رای دهند، اگر قرار است به جناحی رای دهند به چه جناحی رای دهند، ملاك و معیارها را باید برای مردم تشریح كرد.
وی با بیان اینكه این استان در حوزه های مختلف مشكلاتی دارد افزود: تنها با یك جناح و یك گروه این مسائل و مشكلات حل نخواهد شد بلكه نیاز است تمامی گروه های مختلف در راستای توسعه استان و برطرف شدن چالش ها قدم های مثبتی بردارند و در این راستا مشاركت تمامی آنان مورد نیاز است.
یك عضو شورای هماهنگی اصولگرایان خراسان شمالی بر مشاركت پرشور در هفت اسفند تاكید كرد و افزود: افراد از همه گروه ها، جناح ها و قشر خاكستری و افراد مستقل تلاش و در صندوق ها نقش خود را ایفا كنند و گروه های مرجع و تشكل های فرهنگی و اجتماعی می توانند در موضوع انتخابان نقش مهمی داشته باشند.
ماشاء الله طالبی افزود: جریان اصولگرای كشور نیز با نگاه عمیق به شرایط سیاسی اجتماعی كه الان در آن هستیم توانایی خود را برای پررنگ انجام دادن انتخابات و رقابتی بودن این فضا به كار گرفته است.
وی گفت: تعداد زیاد نامزدها و پراكنده شدن آرای نامزدان نقطه ضعف و منفی روی صلابت و قدرت راه یافتگان به مجلس خواهد گذاشت اما در افزایش حضور مردم نقش گسترده ای بازی می كند.
وی با بیان اینكه ما در یك حوزه انتخابیه با دو نماینده 32 نفر حاضر در صحنه داریم افزود: به ازای هر كرسی 16 نفر حاضر هستند كه اگر تقسیم شود برای هر كدام افراد شش و نیم درصد رای وجود دارد و در صورت مساوی اگر برخی افراد آرای چهار برابری یك نفر را كسب كند به 25 درصد خواهد رسید و اینكار آسان نیز اتفاق نمی افتد.
*** كار انتخابات به قومیت، منطقه و فامیل كشیده نشود
وی با بیان اینكه در قانون جامع انتخابات باید راه حل هایی اندیشه شود اظهار كرد: افراد برای نامزد شدن باید شرایط ویژه ای داشته باشند تا كار انتخاب را به قومیت، منطقه و فامیلی نكشند از سوی دیگر قدرت منتخبان را نیز كاهش می دهد چرا كه فردی كه با رای كم به مجلس راه یابد از نظر صلابت و قدرت تحت تاثیر قرار می گیرد و این امر اثر روانی دارد، باید قانون جامعه انتخابات به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد.
وی گفت: گروه های مرجع می توانند آگاهی بخشی به مفهوم معیار انتخاب اصلح یا صالح برای مردم داشته باشند و وزنه سیاسی دارای شهرت در منطقه یا سطح گسترده تر اطلاع رسانی داشته باشند تا مردم هوشمندانه انتخاب كنند و به شعار، وعده و یا قومیت رای ندهند.
وی افزود: در نظام جمهوری صداقت، رعایت حق و رعایت انصاف اهمیت حیاتی دارد و شخصی كه برای مردم مرجع قرار می گیرد باید به افراد جامعه حقیقت را منتقل كند و گرایش های گروهی، جناحی، مسائل خلاف شرع، خلاق قانون یا خلاف رفتار انسانی در این راستا وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به مشكلات اقتصادی كشور گفت: تنها راه برون رفت از چالش ها رفع معضلات اقتصادی است كه در این راستا نامزد ها باید برنامه ها و اهداف خود را برای مردم به صورت شفاف و روشن و منطقی ارائه دهند اما وقتی لیست های كلی را نگاه می كنیم تهی از اقتصادان است كه در این زمینه اختلاف دیدگاه در جریان اصولگرا و جریان دیگر در برون رفت اقتصاد وجود دارد.
وی گفت: ما توقع داریم كسی كه شورای نگهبان تایید كرده ایشان یك مسلمان مومن به انقلاب، مدافع قانونی اسلامی، مدافع اركان نظام و دشمن ستیز است، اگر در آینده ضعفی در یكی از این شاخص ها نشان دهد خلاف اخلاق است.
عضو شورای همگرایی اصولگریان و دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری در استان نیز بر اهمیت انتخابات در نظام و حضور حداكثری با انتخابی آگاهانه و انتخاب خوب تاكید كرد و گفت: انقلاب اسلامی الگوی جدید حكومتی به عنوان جمهوری اسلامی حكومت مردم سالاری دینی را به دنیا ارائه داد.
علی احمد نیا افزود: غرب و شرق مسئله انتخابات را تنها مدعی بودند اما این امر در نظام اسلامی با مشاركت حداكثری مردم در هر دوره از انتخابات به دنیا ثابت شده است.
وی اظهار كرد: در جمهوری رای مردم اهمیت دارد كه حكومت مردم بر مردم است و هم بخش اسلامی حكومت دینی را با هم داشته باشیم كه این یك الگوی موفق در دنیا معرفی شده است.
وی گفت: همه اركان نظامی، تمام نمایندگان و حتی رهبری در این نظام توسط مردم به وسیله انتخابات انتخاب می شوند.
وی اظهار كرد: دلایل محكمی وجود دارد كه مجلس در راس امور است، تنها نهادی كه بر اساس قانون اساسی تعطیل بردار نیست نهاد مجلس شورای اسلامی است.
به گفته وی در این كشور شرایطی داشته ایم كه رئیس جمهوری را عزل كرده اند اما مجلس شورای اسلامی تاكنون هیچ تعطیلی نداشته است از جمله مجلس ششم كه خیلی مشكلات داشت ولی تا پایان عمرش باقی ماند و بحث انحلال و یا تعطیلی مجلس وجود نداشت.
وی بر اهمیت احزاب و تشكل ها نیز تاكید كرد و گفت: اما متاسفانه در سطح كشور حزب های فعال و بادوام كه كار تشكیلاتی انجام دهد كم است چرا كه احزاب در زمان انتخابات و شرایط خاصی با آمدن دولت ها راه اندازی می شوند و بعد نیز محو خواهند شد.
محمد اكبرزاده یكی دیگر از اصولگرایان خراسان شمالی با بیان اینكه جریان اصولگرا در همه دوره ها تاكید بر مشاركت حداكثری داشته است گفت: در این دوره نیز حضور حداكثری را باعث پایداری و تقویت انقلاب و نظام می دانیم و از تمامی اقشار دعوت می كنیم در هفت اسفند در پای صندوق های رای حضور داشته باشند.
وی افزود: احزاب و تشكل های سیاسی فرهنگی و اجتماعی در شور آفرینی و ایجاد فضای همدلی نقش بسیار موثری دارند كه از جمله در انتخابات فعالیت پررنگ تر می شود و حضور حداكثری را تقویت می كنند و در این میان باید شاخص ها و معیارهایی كه برای نماینده موفق در نظر بگیرد تدوین و روشن و برای مردم تشریح كنند.
وی اظهار كرد: احزاب باید راه درست كه منجر به رشد و تعالی كشور می شود را تبیین و در این راستا نقش آفرینی كنند.
اكبرزاده از احزاب، جناح ها و گروه های مختلف خواست تا در هر شرایطی اخلاق را زیر پا نگذارند چرا كه كینه و نفرت و موضع گیری ناصحیح بین افراد اتفاق می افتاد كه برای آینده كشور خطرناك است.
وی افزود: معمولا با عوض شدن مسئولان جابجایی هایی در دستگاه ها و مسئولیت ها اتفاق خواهد افتاد كه اگر كینه و نفرتی وجود داشته باشد برای كشور مشكلاتی ایجاد خواهد كرد و اگر این اخلاق گسترش یابد كشور با چالش روبه رو خواهد شد.
وی با بیان اینكه رقابت ها باید سالم باشد افزود: بعد از انتخاب همه باید با هم برای آبادانی كشور تلاش كنند و اگر انتقادی نیز وجود دارد باید منصفانه و علمی باشد و تنها به علت پیروزی یك حزب یا گروه نقد نكنند.
وی یكی از مطالبات احزاب را از مجلس و دولت فراهم كردن زمینه فعالیت با دوام احزاب و تشكل ها عنوان كرد و افزود: گروه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی باید همیشه فعالیت داشته باشند و محدود به انتخابات نشود.
وی از رسانه ها نیز خواست تا این مهم را مطالبه گری كنند و اظهار كرد: رسانه های در این زمینه می توانند نقش موثری ایفا كنند و این مهم بعد از انتخابات به فراموشی سپرده نشود در این صورت بسیاری از هزینه های كشور نیز كاهش خواهد یافت.
وی گفت: اگر برای مشكلات به مرور زمان راه كار پیدا كنیم مشكلات جمع نخواهند شد.
جلیل شریعتی یكی از اصولگرایان و عضو جامعه اسلامی مهندسین خراسان شمالی نیز در این میزگرد بر اهمیت انتخابات از دیدگاه این جریان پرداخت و گفت: در درجه اول برای این حزب نظر رهبر معظم انقلاب در خصوص مشاركت حداكثری، شركت در انتخابات و پای صندوق های رای مهم است.
وی نیز انتخابات را یك فرصت مهم برای نظام دانست و افزود: مشاركت پرشور برای نظام در عرصه های بین المللی عزت می آفریند چرا كه مردم پشتوانه نظام هستند.
وی گفت: در كشورمان در هر دوره از انتخابات مردم با ذوق و شوق در پای صندوق های رای شركت كرده اند و در این راستا هیچ اجباری نیز مانند برخی از كشور ها نبوده است، در این نظام مردم آزادانه با میل و رغبت در انتخابات رای می دهند.
وی اظهار كرد: احزاب و تشكل نیز تنور انتخابات را داغ نگاه می دارند و مردم را برای شركتی پرشور دعوت می كنند.
*** پیروز انتخابات ملت شریف ایران هستند
وی با بیان اینكه كدام جناح یا گروه برنده انتخابات باشد مهم نیست گفت: در درجه اول معتقدیم كه انتخابات باید سالم و پرشور برگزار شود و دشمنانی كه چشم به این مهم دوخته اند مایوس شوند و پیروز انتخابات ملت شریف ایران هستند است و در همه انتخابات در رتبه بعد انتخاب اصلح مهم است، ما دنبال صالح ترین هستیم و یك نماینده مجلس بایستی همه شرایط را داشته باشد.
وی اظهار كرد: احزاب بایستی دنبال شاخص هایی باشند و به مردم معرفی كنند تا برخی از اقشار از سر درگرمی بیرون بیایند.
وی نگاه اصولگرایان در زمینه های متخلف را تشریح كرد و گفت: در بحث فرهنگی نگاه ارزشی است و با توجه به آموزه های دینی جوهره نظام مقدس است، در بحث امنیتی نگاه استدلال است نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی، در بحث اقتصاد سیاست هایی اجرایی می كنیم كه ضربه به منابع انسانی و اقتصادی داخل كشور وارد نشود و پیرو خط امام هستیم.
وی از برخی تبلیغات تخریبی نیز انتقاد كرد و گفت: نامزدها نباید چهره یكدیگر را تخریب كنند نباید با حربه تخریب پله های رسیدن به مجلس و بهارستان را طی كنند چرا كه بسیار ناپسند و غیر اخلاقی است باید توانمندی و برنامه های خود را به مردم ارائه دهند تا آنان قضاوت كنند.
شریعتی با بیان اینكه علایق و سلایق مختلف نیاز جامعه است و اگر نقد نباشد ایراد است گفت: ما با علایق مختلف هیچ مشكلی نداریم اگه جناح و یا گروه نباشد مردم پای صندوق های رای نخواهند آمد چرا كه شور و شوقی ایجاد نخواهد شد.
خراسان شمالی دارای 4 كرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است و شهرستان فاروج نیز مشترك با شهرستان قوچان استان خراسان رضوی یك نماینده دارد. این استان همچنین یك كرسی نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری دارد.
حدود 67 درصد از جمعیت 925 هزار نفری این استان واجد شرایط رای دادن در انتخابات هفتم اسفند هستند.ك/4
3007/ 1744 /
در دهمین میزگرد ایرنای خراسان شمالی عنوان شد،
باید اقشار جامعه بویژه قشر خاكستری را برای حضور در پای صندوق ها ترغیب كرد
۵ اسفند ۱۳۹۴، ۱۳:۰۱
کد خبر:
81977265
بجنورد - ایرنا- شماری از فعالان سیاسی جریان اصولگرای خراسان شمالی در دهمین میزگرد تخصصی ایرنا در خراسان شمالی، گفتند: در مدت زمان باقی مانده از تبلیغات باید همه اقشار جامعه بویژه قشر خاكستری را برای حضور در پای صندوق ها ترغیب كرد.