به گزارش ايرنا، ماجد نصراوي روز پنجشنبه در نشست تخصصي استاندار بصره و هيات همراه و مسئولان اتاق بازرگاني خرمشهر، با اشاره به اشتراك هاي ديني، اعتقادي و فرهنگي بصره و خرمشهر گفت:بصره نزديكترين استان به شهرستان خرمشهر است كه با توجه به ظرفيت هاي مشترك فرصت سرمايه گذاري براي تجار ايراني در استان بصره فراهم است.
استاندار بصره افزود: مشكلات ايجاد شده در پي سقوط قيمت نفت، باعث شده كشور عراق درصدد باشد همچون جمهوري اسلامي ايران كه با تكيه بر ساير منابع و ظرفيت هاي خود بحران نفت را با موفقيت پشت سر بگذارد، براي توسعه اقتصادي خود علاوه بر منابع نفتي بر ساير ظرفيت ها نيز تكيه كند.
وي سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف اقتصادي را جايگزيني مناسب براي درآمدهاي نفتي خواند و گفت: در عراق بالغ بر 200 فرصت سرمايه گذاري وجود دارد كه اميدواريم فعالان اقتصادي و تجار ايراني به ويژه سرمايه گذاران خرمشهري از اين فرصت ها از جنبه هاي مختلف همچون فراهم كردن ادوات صنعتي و بحث زيرساخت ها استفاده كنند.
وي با بيان اينكه اين فرصت ها در اختيار فعالان اقتصادي و تجار ايراني قرار خواهد گرفت گفت: در زمينه سرمايه گذاري در استان بصره، كشور ايران مي تواند وارد همكاري شود كه در اين ميان فعالان اقتصادي و تجار خرمشهري در اولويت قرار داشته و براي آنها تسهيلاتي خاص فراهم خواهد شد.
وي اظهار داشت: در زمينه كشاورزي و سرمايه گذاري زراعي و صنعتي شرايط خاصي در بصره وجود دارد و سرمايه گذاران ايراني در اين زمينه مي توانند در زمينه تامين زيرساخت هاي صنعتي ما را ياري كنند.
وي با بيان اينكه ما تمام اختيارات خود را در جهت پيشبرد اهداف رونق اقتصادي به كار مي بريم، گفت: با توجه به اينكه مشكل موجود در كشور عراق اختيارات دولت هاي محلي و دولت مركزي با هم متفاوت است ولي ما تمام سعي خود را در جهت پيشبرد اهداف به كار خواهيم گرفت.
دكتر نصراوي در خصوص مشكلات مرزي شلمچه گفت: با توجه به مشكلات متعدد موجود در مرز شلمچه راه حل هاي سريع و مطلوبي در جهت رفع اين معضلات اتخاذ شده است.
وي همچنين به موضوع ويزاي متعدد بازرگانان اشاره و اظهار كرد: در نشست روز گذشته با نخست وزير عراق به اين مشكل نيز پرداخته شد و مقرر شد صدور ويزا در مرز سريعتر انجام شود.
استاندار بصره در ادامه با اشاره به قبول گواهي بهداشتي صادره از جمهوري اسلامي ايران گفت: گواهي بهداشت و كيفيت كالاها براي ما شرط كار بازرگاني است و قطعا در برنامه هاي بعدي ما قرار خواهد گرفت.
وي افزود: تعرفه هاي گمركي از مشكل عمده در مرز شلمچه است، ما مخالف اين تعرفه ها نيستيم بلكه مشكل تبعيض موجود در اين مرز با ساير مرزهاي عراق است.
وي از برگزاري كارگاه مشترك كاري در بصره با حضور ادارات مرتبط و اتاق هاي بازرگاني بصره و خرمشهر خبر داد و گفت:پيش بيني مي شود مسئولان مناطق آزاد عراق نيز در اين كارگاه شركت داشته باشند.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خرمشهر در اين نشست گفت: با توجه به اشتراكات ديني، مذهبي و فرهنگي توانايي افزايش سطح تجارت و تبديل پتانسيل هاي موجود به صورت بالقوه و بالفعل از اهداف بازرگانان ايراني است.
سيداحمد حسيني فر از تدوين تفاهمنامه در راستاي گسترش مبادلات اقتصادي خبر داد و گفت:اميدواريم مفاد تفاهمنامه در كوتاهترين فرصت زماني آماده شود تا بتوان مرز شلمچه را زنده تر و پوياتر از گذشته فعال كرد.
وي ادامه داد:جمهوري اسلامي ايران در پي جايگزين كردن يك كشور به جاي امارات در مبادلات تجاري است و بصره عراق يك گزينه مناسب در اين زمينه است.
در اين نشست تفاهم نامه اي مبني بر 21 ساعته نمودن زمان كاركرد طرف عراقي در مرز شلمچه ،تشكيل جلسات دوره اي ماهانه بين دو طرف جهت حل مشكلات بوجود آمده با حضور كارشناسان متخصص حكومت محلي بصره، تجار بصره، منطقه آزاد اروند و اتاق بازرگاني ، صنايع، معادن و كشاورزي خرمشهر به امضا رسيد.
در اين تفاهمنامه همچنين لغو مطالبه مانيفست ويژه كالاي صادره از خرمشهر و قبول گواهي بهداشت صادره از جمهوري اسلامي ايران و تاييد شده توسط اتاق بازرگاني خرمشهر و تقاضاي گواهي مبدا صادره از طرف اتاق خرمشهر كه داراي هولوگرام مطرح شد.
لغو آزمايش پزشكي خون تجار ايراني جهت دارندگان ويزاي متعدد و همچنين پيگيري بازگشت تعرفه ها به روال سابق براي همه كالاها مانند سيمان از ديگر مفاد مورد تفاهم در اين نشست بود.
بازنگري در قانون قبلي كالاهاي وارداتي متوقف شده از قبيل سيب درختي و ايزوگام كه از مرزهاي ديگر به عراق وارد مي شوند از ديگر خواسته هاي بازرگانان ايراني از طرف عراق در اين نشست بود.
7100/6125/6068 /1596
استاندار بصره: 200 فرصت سرمايه گذاري براي ايران در بصره وجود دارد
۲۹ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۴۶
کد خبر:
81969393
آبادان - ايرنا - استاندار بصره گفت: 200 فرصت سرمايه گذاري براي تجار و سرمايه گذاران ايراني در استان بصره عراق وجود دارد.