به گزارش خبرنگار سينمايي ايرنا مستقر در برج ميلاد، نزديكي كه قطعا در دو فيلم يعني «پل خواب» ساخته اكتاي براهني و فيلم «اژدها وارد مي شود» از ماني حقيقي به خوبي به چشم مي خورد. پل خواب فيلمنامه اي اقتباسي از داستان جنايت و مكافات «فئودور داستايوسكي» نويسنده روس است كه خود براهني آن را براي فيلمنامه آماده كرده است و در دومي نيز ماني حقيقي ارجاعات زيادي به ادبيات معاصر ايران از جمله داستان «ملكوت» نوشته بهرام صادقي وجود دارد؛ ضمن اينكه ليلي گلستان مترجم و گالري دار مطرح كه مادر ماني حقيقي نيز هست در چند سكانس از فيلم در نقش خود حاضر مي شود.
از اينها گذشته به بهانه نمايش فيلم پل خواب شخصيت هايي از ادبيات معاصر ايران از جمله شمس لنگرودي شاعر معاصر و جواد مجابي نويسنده و محقق ادبيات نيز در برج ميلاد حضور داشتند و همراه با عوامل روي فرش قرمز رفتند و سوژه خوبي براي عكاسان شدند.
برنامه هاي روز گذشته (دوشنبه) كاخ رسانه اي جشنواره فجر با نمايش مستند آزادي ساخته رضا فرهمند و سهيل كميلي و استقبال نسبي از آن آغاز شد. در ادامه فيلم مميرو ساخته هادي محقق در برنامه جا داشت و پيش از آن فرش قرمز اين فيلم به همراه عوامل آن برگزار شد كه بعضي با لباس هاي محلي (لري) آمده بودند.
از آنجا كه فيلم مميرو پيش از اين در جشنواره پوسان كره جنوبي و پونا در هند جايزه بهترين فيلم را كسب كرده بود، خبرنگاران حاضر در كاخ از اين فيلم به خوبي استقبال كردند. ضمن اينكه سر كارگردان و بقيه عوامل كه عمدتا نابازيگر بودند بعد از نمايش فيلم براي مصاحبه و شركت در برنامه هاي تلويزيوني حسابي شلوغ شد.
بعد از مميرو فيلم پل خواب به نمايش درآمد، اين فيلم كه به تهيه كنندگي جهانگير كوثري ساخته شده است اولين ساخته براهني است و در بخش نگاه نو در جشنواره حضور دارد. براهني به خوبي توانسته از جنايت و مكافات فيلمنامه اي مناسب حال جامعه امروز ايران بنويسد. بازي خوب اكبر زنجانپور بازيگر مطرح تئاتر ايران بعد از سال ها دوري از سينما همچنين قصه اي روان از جمله نكات مثبت پل خواب است هر چند در پاره اي سكانس ها به نظر مي رسيد نقش اصلي كه اتفاقا نقش دشواري نيز بود به كمي تامل بيشتر نياز دارد.
برنامه بعدي امروز برج ميلاد فيلم عادت نمي كنيم دومين اثر ابراهيم ابراهيميان بود كه سروقت به نمايش درآمد. حضور ساره بيات بازيگر اين فيلم كه از زمان بازي در فيلم جدايي نادر از سيمين به شهرت بيشتري رسيده است، صف عكاسان را مقابل جايگاه و روي فرش قرمز فشرده تر كرد و لنزها بيشتر به دنبال روزنه اي براي عكاسي بودند؛ هر چند هديه تهراني ديگر بازيگر مشهور اين فيلم در كاخ جشنواره حاضر نشده بود. فيلم با روايتي خطي داستان دو خانواده را ترسيم مي كند كه يكي از آنها به دليل سوء ظن به هم مي ريزد. بازي هاي قابل قبول چهار شخصيت اصلي، تعليق مناسب و كارگرداني صحيح ابراهيميان هم تماشاگر را تا انتها با خود همراه كرد و هم تشويق را در پايان در پي داشت.
عوامل فيلم برادرم خسرو البته بدون حضور شهاب حسيني نقش اصلي مرد و هنگامه قاضياني نقش اصلي زن اين فيلم حوالي ساعت 22:45 روي فرش قرمز رفتند و بعد از آن به سرعت فيلم اكران شد. برادرم خسرو اولين فيلم احسان بيگلري است كه سعيد ملكان آن را تهيه كرده است و الحق بيگلري در ساخت اولين اثر سينمايي جسورانه عمل كرده و به سراغ سوژه اي رفته كه كمتر در سينماي ايران در مورد آن فيلم ساخته مي شود؛ يك بيمار مبتلا به بيماري رواني دو شخصيتي كه دست بر قضا بايد مدتي را با خانواده برادرش كه زن و شوهر دندانپزشكي هستند بگذراند.
آخرين فيلم دوشنبه شب يا بامداد سه شنبه نيز آخرين ساخته ماني حقيقي بود كه عوامل آن از پيش اعلام كرده بودند روي فرش قرمز نمي روند. فيلم اژدها وارد مي شود كه قطعا با تمام آثار پيشين ماني حقيقي فرق دارد در قالب گونه اي خاص از مستند به نام مستند درام روايت شده است. فيلم حدودا دو ساعت و سي دقيقه اي حقيقي به ماجراي واقعي در سال هاي دهه 40 در ايران مي پردازد و براي اين روايت از شخصيت هاي تاريخي و زنده اين رويداد كمك مي گيرد.
اما دوشنبه روز پرخبري در كاخ رسانه اي جشنواره فيلم فجر بود از برگزار نشدن هر سه نشست فيلم هاي دختر از رضا ميركريمي، خماري از داريوش غذباني و مالاريا آخرين ساخته پرويز شهبازي كه هر كدام بي دليل و بادليل برگزار نشد و عكاسان و خبرنگاران را مدتي در سالن سعدي برج ميلاد نگه داشت تا اعلام نامزدهاي بخش هاي مستند و نگاه نو كه تا حدي تكليف برنده هاي جشنواره سي و چهارم فجر را روشن كرد.
همچنين اكران فيلم خاطرات خانه متروك از مهدي فارسي كه روز شنبه (17 بهمن) به دليل نقص فني به نمايش درنيامده بود؛ امروز و همزمان با اكران فيلم مميرو در سالن هاي 4 و 5 برج ميلاد اكران شد. از آنجايي كه هر كدام از اين سالن ها تنها 100 نفر ظرفيت دارند به نظر مي رسد اين اكران محدود و همزمان براي يك فيلم تا حدي اجحاف به آن باشد.
غير از اين حضور دو فيلمنامه نويس زن در دو اثر خوش ساختي كه روز دوشنبه به نمايش درآمد يعني سارا سلطاني فيلمنامه نويس همكار در فيلم عادت نمي كنيم و پريسا هاشم پور كه مشتركا با احسان بيگلري فيلمنامه برادرم خسرو را نوشته است؛ از نكات قابل توجه بود. حضور اكبر زنجانپور بازيگر برجسته تئاتر در فيلم پل خواب و ناصر هاشمي بازيگر سال هاي گذشته تلويزيون و سينما نيز در فيلم برادرم خسرو جاي خوشحالي دارد.
اما برج ميلاد دوشنبه شب براي اولين بار ميزبان بعضي از هنرمندان بود؛ آتيلا پسياني هنرمند مشهور كه پيش از اين در شب هاي اكران فيلم هايش مانند فيلم دلبري در كاخ رسانه اي جشنواره حاضر نشده بود و مهتاب كرامتي براي اولين بار در برج ميلاد ديده شدند. رضا بابك، رضا فياضي هر دو بازيگر، فرزاد حسني و سيد جواد يحيوي مجري تلويزيون و گلوريا هاردي بازيگر ايتاليايي كه اخيرا در سريال كيميا بازي كرده است نيز در برج ميلاد بودند. عليرضا تابش مدير عامل بنياد سينمايي فارابي لحظاتي در كاخ رسانه اي جشنواره ديده شد.
سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر از دوازدهم بهمن ماه با 55 فيلم در چهار بخش مستند، نگاه نو، هنر و تجربه و سوداي سيمرغ در 23 سينما و پرديس سينمايي در تهران برگزار مي شود. جشنواره سي و چهارم فيلم فجر 22 بهمن ماه جاري به پايان مي رسد.
فراهنگ**9157 ** 1569

تهران- ايرنا- نمايش يك فيلم اقتباسي و فيلمي با ارجاعات مشخص به ادبيات معاصر ايران، همچنين حضور شاعران و نويسندگان در كاخ رسانه اي جشنواره از نزديكي بيشتر ادبيات و سينما حكايت دارد.