حميدرضا تشيعي روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: شركت هاي اروپايي از حضور در پروژه هاي آب و فاضلاب كشور استقبال كرده اند و اكنون با طرف هاي مربوطه مذاكره در حال انجام است .
وي افزود : يكي از برنامه هاي اصلي شركت آبفاي كشور، اصلاح و بازسازي شبكه ها و كاهش هدر رفت آب است كه در اين زمينه از شركت هاي اروپايي و ژاپني دعوت به همكاري شده است.
تشيعي ،نياز ساليانه آبفاي كشور براي اصلاح و بازسازي را 10 هزار ميليارد ريال ذكر كرد و گفت : چنانچه 50 درصد منابع مورد نياز از محل سرمايه گذاري هاي بخش خصوصي تامين شود، موفقيت بزرگي است .
وي خاطرنشان كرد: اينك فضاي كاري خوبي پس از توافق هسته اي حاصل شده و يك شركت فرانسوي در زمينه پروژه هاي بهره وري و كاهش هدر رفت آب در منطقه يك تهران مشغول فعاليت است.
اين مقام مسئول درباره متوسط هدر رفت آب شبكه هاي كشور، تصريح كرد: شاخص كاهش آب بدون درآمد اين شركت 26 درصد است كه 14 درصد آن شامل هدر رفت فيزيكي مي شود.
وزارت نيرو در بخش آب و فاضلاب تلاش مي كند تا با بهرهگيري از منابع انساني كارآمد، توسعه تحقيقات كاربردي، فناوري پيشرفته، دارا بودن ساختار اداري و مديريتي اثربخش و مشاركت موثر بخش تعاوني، خصوصي و عمومي، به عنوان كارآمدترين نهاد ذيربط به گونهاي عمل نمايد تا آحاد جامعه در حد استانداردهاي ملي و بينالمللي به آب شرب كافي و سالم دستيابند و ايران به عنوان كشور پيشرو معرفي شود .
همچنين امكانات جمعآوري، انتقال و تصفيه بهداشتي فاضلاب و در حوزههاي حفاظت منابع آب، كمك به حفظ محيط زيست، تامين بهداشت عمومي مردم و صدور خدمات فني و مهندسي در منطقه از برنامه هاي اجرايي بخش آب و فاضلاب است .
به گفته معاون آبفاي كشور، يكي از رويكردهاي اصلي شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور توسعه استفاده از انرژي هاي نو است و استفاده از انرژي باد براي تامين برق مورد نياز مخازن آب پراكنده روستايي و تامين انرژي پمپ هاي خورشيدي از حدود پنج سال پيش در دستور كار و اجرا قرار گرفت .
** جذب40 ميليارد ريال از ابتداي سال تاكنون
تشيعي با اشاره به جذب 20 درصدي اعتبارات توسط اين شركت، افزود: تاكنون 40 ميليارد ريال از مجموع اعتبارات مصوب شركت آبفاي كشور در سال 1394 جذب شده ، در حالي كه قرار بود مطابق برنامه پنجم توسعه كشور براي بازسازي شبكه ها 6 هزار و 900 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يابد.
** تنش آبي 457 شهر كشور
به گفته اين مقام مسئول ، سال گذشته 457 شهر كشور با تنش آبي مواجه شدند، اما براي بيان اين آمار در سال 1394 زود است و بايد بارندگي هاي 6 ماه نخست سال آبي مورد ارزيابي قرار بگيرد كه تاكنون نزديك به چهار ماه آن سپري شده است.
تشيعي افزود: بروز تنش آبي در سال آينده با وجود بيلان آبي منفي دشت ها و برخي شهرها اجتناب ناپذير است و اقدامات مديريت مصرف آب بايد تداوم يابد.
معاون نظارت بر بهرهبرداري شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور اضافه كرد: ايران از نظر جغرافيايي به عنوان يك كشور خشك و نيمه خشك جهان محسوب مي شود و پيش بيني هاي هواشناسي حاكي از بارش هاي در حد نرمال براي فصل زمستان است، اما نمي توان به بارندگي ها براي خروج از شرايط تنش اميدوار شد .
تشيعي تصريح كرد: تابستان گذشته به ميزان 50 متر مكعب در ثانيه كمبود آب در سطح شهرهاي كشور وجود داشت؛ اما با مديريت لازم ، قطعي آب و نوبت بندي آن اجرايي نشد.
وي تصريح كرد :استفاده از ظرفيت شبكه 740 آزمايشگاه آب و فاضلاب كشور در تابستان سال گذشته ، مانع بروز بيماري وبا از طريق آب شد.
حميد چيت چيان وزير نيرو به تازگي گفته بود ، وزارت نيرو خواستار افزايش چشمگير اعتبارات اين وزارتخانه در بودجه سال 1395 است.
وي اضافه كرد : شرايط امروز كشور و بويژه محدوديت هاي ايجاد شده در درآمدهاي نفتي، اعتبارات عمراني اين وزارتخانه براي سال آينده مطابق چارچوب مصوب سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور در حد اعتبارات مصوب امسال يعني 70 هزار ميليارد ريال پيش بيني شده است.
چيت چيان اضافه كرد: وزارت نيرو علاوه بر منابع دولتي، از محل سرمايه گذاري هاي بخش خصوصي و درآمدهايي كه از محل فروش آب، برق و خدمات فاضلاب ،كسب مي شود ، نسبت به افزايش سرمايه گذاريها اقدام خواهد كرد.
اقتصام 3065 ** 1559
يك مقام مسئول:
آب و فاضلاب براي اصلاح و بازسازي ساليانه 10هزار ميليارد ريال نياز دارد
۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۴۲
کد خبر:
81917561
تهران - ايرنا - معاون نظارت بر بهرهبرداري شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور گفت: اصلاح و بازسازي شبكه هاي آب و فاضلاب نيازمند سالانه 10 هزار ميليارد ريال اعتبار است و در اين زمينه از توان شركت هاي معتبر خارجي نيز استفاده خواهد شد.