شكراحتمال ابتلا به سرطان سينه را افزايش مي دهد

تهران - ايرنا - مطالعات جديد محققان نشان مي دهد، مصرف شكر احتمال ابتلا به سرطان سينه را افزايش مي دهد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا، مطالعات محققان دانشگاه تگزاس نشان مي دهد كه مصرف شيريني علاوه بر احتمال ابتلا به چاقي، ديابت، بيماري هاي متابولسيم و بيماري هاي قلبي، با سرطان سينه و متاستاز تومور مرتبط است و احتمال بروز اين عارضه را افزايش مي دهد.
مصرف روزانه شكر، روي يك مسير سيگنالينگ آنزيمي به نام 12-LOX موثر است. مطالعات قبلي نشان داد كه مصرف شكر سبب التهاب مي شود و از اين طريق احتمال سرطان را افزايش مي دهد. مطالعات جديد نشان مي دهد شكر در شكل گيري تومورهاي غدد شيري موثر است و مدل هاي حيواني اين ادعا را اثبات كرده است.
حقايقي در مورد شكر:
*** عملكرد شكر در مغز مشابه موادمخدر است
چندي پيش تحقيقاتي انجام شد كه نشان داد شكر بسيار مضرتر از آن چيزي است كه افراد مي پندارند و تاثير منفي آن بر روي عملكرد مغز مشابه مواد مخدر است. اسكن مغزي نشان مي دهد كه پس از صرف غذاي شيرين، همان مناطقي در مغز تحريك مي شوند كه پس از مصرف كوكايين و هرويين فعال مي شوند. آزمايشي در سال 2007 بر روي موش هاي معتاد به كوكايين نشان داد كه آنان به آب قند تمايل بيشتري دارند و بيشتر تحريك مي شوند.
نتايج اين آزمايش در PLOS1 منتشر شده است.

*** شكر مهمترين عامل كندذهني است
مقاله اي به عنوان 'شكر احمقتان مي كند' در نشريه Physiology در سال 2012 توجه همگان را بر انگيخت. اين مقاله كه حاصل سال ها مطالعه دانشمندان است نشان مي دهد كه رژيم غذايي حاوي فروكتوز بالا در طول زمان باعث كاهش يادگيري و اختلال حافظه مي شود.
در اين مقاله آمده است كه استفاده از اسيدهاي چرب امگا 3 اثر عكس دارند و بر خلاف شكرو غذاهاي شيرين، باعث افزايش يادگيري و هوش مي شوند.
*** شيريني باعث افزايش انرژي كودكان نمي شود
اكثر والدين بر اين باورند كه شيريني و شكلات باعث افزايش انرژي و كارايي فرزندان مي شود كه باور اشتباهي است.

*** شكر قهوه اي ارجحيتي به شكر سفيد ندارد
برخي از افراد معتقدند كه مضرات شكر قهوه اي كمتر از شكر سفيد است، اين تصور پايه علمي ندارد چراكه شكر قهوه اي حاصل تصفيه شكر سفيد با ملاس است و حتي مي تواند مضرتر باشد.

*** ميزان شكر نانو سبوس دار بيشتر از نان حجيم سفيد است
نان سبوس دار به طور كلي بسيار مغذي تر از نان سفيد است ولي متاسفانه برخي نانوايان بخاطر كاهش تلخي آرد سبوس دار، به آن شكر اضافه مي كنند.
قبل از خريد نان سبوس دار از عدم وجود شكر در آن مطمئن شويد.
اپيدمي ديابت به بزرگترين نگراني در حوزه سلامتي بدل شده است. سم شيريني به نام شكر، اولين نامي است كه به محض شنيدن ديابت به ذهن خطور مي كند.با كاهش مصرف شيريني، مي توان از طيف وسيعي از بيماري هاي پيشگيري كرد. نتايج اين تحقيقات در نشريه Cancer Research منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440