۹ دی ۱۳۹۴، ۲۱:۴۵
کد خبر: 81900671
T T
۰ نفر
بيانيه خبرنگاران حوزه سلامت در واكنش به معضل آلودگي هوا

تهران - ايرنا - جمعي از خبرنگاران حوزه سلامت در واكنش به معضل آلودگي هوا كه سلامت مردم را به مخاطره انداخته است با صدور بيانيه اي از مسوولان خواستند براي نجات مردم از آسيب بيشتر تلاش كنند.

به گزارش ايرنا، خبرنگاران حوزه سلامت در اين بيانيه با اشاره به شاخص هاي آلودگي هوا در تهران و تعدادي از شهرهاي بزرگ كشور از حالت معمول، فراتر رفته و مه غليظ آلاينده هاي حامل ذرات معلق همه جا را فراگرفته است.
دراين بيانيه آمده است: آلودگي هوا براي مردم تهران و كلانشهرهاي كشورمان البته موضوع تازه اي نيست و تقريبا در تمام سالهاي اخير به ويژه در فصول سرما در پاييز و زمستان زندگي و سلامت مردم را در همه ابعاد جسمي، رواني و اجتماعي مختل مي كند.
سرفه ها و خس خس سينه ها بيشتر شده است، چشم ها مي سوزد،خستگي و بي حوصلگي افزون و بيماريهاي قلبي و تنفسي تشديد شده است، سينه ها به درد آمده است و قلبها مي گيرد. ذرات معلق كوچكتر از 2.5 ميكرون كه اكنون آلاينده اصلي هواي كلانشهرهاست، در كنه ريه ها جا خوش مي كند و چه نسلي براي آينده اين سرزمين رشد مي كنند و بزرگ مي شوند.
در اين بيانيه آمده است بيماريهاي جسمي تنها ارمغان هواي آلوده نيست، شاخص هاي سلامت روان هم از اين بلاي عادي شده، تاثير مي گيرند، همه كلافه اند، استرس، افسردگي و اضطراب مردم قطعا در اين روزها بيشتر شده است و عصبانيت، در اين روزهاي آلوده بيشتر رخ مي نمايند. مي گويند از خانه خارج نشويد، در خانه بمانيد، پس حتماً سلامت اجتماعي مردم هم به مخاطره افتاده است، ديد و بازديدها و سفرها نيز از حالت عادي خارج مي شود .
آلودگي هوا مساله امروز و ديروزمان نيست و با اين روال قطعاً مساله فرداي كشور عزيرمان نيز خواهد بود. راه حل هاي اين پديده نامبارك را بارها بارها در مصاحبه ها،ميزگردها و مناظره ها گفته اند و شنيده ايم.
راه حل هاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت. از نوسازي و توسعه سيستم حمل و نقل عمومي گرفته تا استانداردسازي خودروها،بنزين، گازوئيل و دور كردن صنايع آلاينده از محيط زندگي مردم تا استفاده از فناوري هاي نوين براي كاهش آلاينده ها. همه، راه حل ها را مي دانيم اما ... برنامه هاي مصوب روي كاغذ مي مانند، شهرهاي بزرگ بزرگتر مي شوند و فاصله توسعه كلانشهرها با شهرهاي كوچك، هر روز بيشتر مي شود، تا شاخص هاي آلودگي به مرز ناسالم و وضعيت اضطرار برسد.
آخر سر هم همه چشم به آسمان دارند، شايد بادي بوزد يا باراني ببارد.
خبرنگاران هم جزئي از همين مردم آسيب ديده اند و البته آنان نيز از اخبار ناقص، قطره چكاني و ديرهنگام آزرده خاطرند. اطلاعات مربوط به آلاينده هاي هوا نيز به خاطر نبود دستگاههاي سنجش كافي در شهرها و حتي مناطق مختلف پايتخت به درستي سنجش نمي شود. صنايع آلاينده نيز بي هيچ ترسي در حريم شهرها به فعاليت خود ادامه مي دهند، مي ماند مردمي كه بايد با مديريت رفت و آمد خود با وجود سيستم ضعيف حمل و نقل عمومي سهمي در كاهش آلاينده ها داشته باشند.
خبرنگاران حوزه سلامت از روساي قواي سه گانه، وزراي محترم، نمايندگان مجلس، شهرداران، متوليان توليد و پايش خودروها و صنايع، برنامه ريزان شهري و توسعه مي خواهند، از همين امروز به فكر داشتن شهر و سرزميني سالم در سالهاي آينده باشند.
شبد* 1528 * 1095
۰ نفر