۹ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۳۲
کد خبر: 81900182
T T
۰ نفر
یارانه كود تا زمان تعیین قیمت مناسب برای كشاورزان برقرار است

تهران- ایرنا- معاون امور زراعی وزارت جهاد كشاورزی گفت: امروز كشاورزان از شرایط تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات و تولید كنندگان و وارد كنندگان از انباشت محصولات رضایت ندارند ، بنابراین تا برطرف شدن این دو مساله ، یارانه كود تداوم خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس كشاورز روز چهارشنبه در حاشیه نشست تولید كنندگان و وارد كنندگان كودهای شیمیایی در جمع خبرنگاران افزود: حذف یارانه كود یكی از دلایلش عدم توان تامین یارانه مورد نیاز این بخش است كه شركت های عرضه كننده به دلیل انباشت محصولات از دولت طلبكار می شوند.
وی اظهار داشت: بنابراین برای وضعیت كود باید تعیین تكلیف شود و در صورت حذف یارانه آن ، اختلاف نرخ ، در قیمت ها اعمال شود.
كشاورز اضافه كرد: اكنون كشاورزان نسبت به تعیین قیمت تضمینی محصولات نیز احساس نارضایتی می كنند و تا تعیین تكلیف این مساله یارانه كود برقرار خواهد ماند.
وی درباره استاندارد كودهای شیمیایی گفت: استانداردسازی كود و مساله كیفیت آن دو موضوع متفاوت است و تا هنگامی كه محصولات شناسنامه دار نشوند، نسبت به استاندارد سازی آنها نمی توان اقدام كرد .
وی اظهار داشت: استانداردسازی كودهای شیمیایی توسط مرجع رسمی سازمان ملی استاندارد انجام می شود كه وزارت جهاد كشاورزی ،پیشنهاد و نظرهای خود را به این سازمان ارایه داده است.

** ثبت 50 درصد كودهای شیمیایی وارداتی

معاون وزیر جهاد كشاورزی گفت: طبق آیین نامه ثبت انواع كودهای شیمیایی از 25 مرداد ماه سال جاری تولیدكنندگان و وارد كنندگان سه ماه مهلت داشتند تا درخواست های خود را ارایه دهند و تاكنون درخواست بیش از 50 درصد وارد كنندگان كودهای شیمایی ثبت شده است.
وی تصریح كرد: اقدام یاد شده به تقاضای وارد كنندگان و تولید كنندگان نیاز دارد و وارد كنندگان از اردیبهشت امسال تا آبان ماه درخواست های خود را ارایه دادند، اما تولیدكنندگان داخلی كمتر از 30 درصد تقاضای خود را مطرح كردند.
كشاورز معتقد است: بخش عمده دیر كرد در اعلام ثبت كودهای شیمیایی ناشی از تاخیر درخواست تقاضا است به طوری كه در آذر ماه 440 تولید كننده داخلی درخواست ثبت كودهای خود را ارایه دادند.
وی گفت: شركت خدمات حمایتی كشاورزی تمامی شعب و نمایندگی های تولید كننده های داخلی را دعوت به همكاری كرده كه این فرصت مناسبی برای تولید كنندگان سراسر كشور است.
كشاورز افزود: وزارت جهاد كشاورزی برای استانداردسازی كود تلاش دارد تا از تمامی ظرفیت ها ، از جمله كمك های فنی، تكنولوژی و تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده كند.
وی اضافه كرد: مصرف كود در كشور بسیار پایین است و باید میزان مصرف كود حداقل تا 80 درصد برآورد موسسه آب و خاك برسد.

** پیش بینی تولید 140 هزار تن دانه كلزا طی سال آینده

معاون امور زراعی وزیر جهاد كشاورزی گفت:امسال با اقدامات صورت گرفته نسبت به سال گذشته سطح زیر كشت دانه كلزا دو برابر شده و از تنوع ارقام داخلی، خارجی، هیبرید و بهاره استفاده شده و بیش از 120 درصد خرید پارسال ، دانه كلزا خریداری می شود.
وی اضافه كرد: خرید روزانه دانه كلزا و پرداخت به موقع بهای آن به كشاورزان توسط این وزارتخانه مورد تاكید قرار دارد و این موضوع از نكات اساسی برای كشاورزان محسوب می شود .
وی گفت : نارسایی در خرید، تحویل و معیارهایی برای تشخیص خلوص محصول ، از مشكلات كشت دانه كلزا است و تا زمانی كه این مشكلات حل نشود ،نمی توان كشت كلزا را توسعه داد.
این مقام مسئول پیش بینی كرد: سال آینده 140 هزار تن كلزا از 80 هزار هكتار اراضی كشاورزی تولید و تامین شود.

** مدت زمان نگهداری برنج حداقل یك و نیم تا دو سال

كشاورز درباره مدت زمان نگهداری برنج در انبارها گفت: چنانچه محیط برنج سفید در انبارها در دمای منهای چهار تا پنج درجه باشد ، قابلیت نگهداری در مدت زمان طولانی را دارد ، اما چنانچه در درجه حرارت بالای 10 تا 15 درجه نگهداری شود ، زمان نگهداری آن یك و نیم تا دو سال بطول خواهد انجامید و مدت زمان
نگهداری شلتوك برنج نیز 10 سال است.
اقتصام**9186**ل.الف.ی/ 3061 ** 1559
۰ نفر