۶ دی ۱۳۹۴،‏ ۱۳:۱۳
کد خبر: 81896170
۰ نفر
هواي آلوده سبب نابودي بافت هاي بدن مي شود

تهران - ايرنا - عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي درباره اينكه آلودگي هوا چگونه بر بافت‌ها و سيستم‌هاي مختلف بدن تأثير مي‌گذارد، گفت: موادي كه از طريق هواي آلوده وارد محيط مي‌شوند داراي تركيباتي هستند كه باعث نابودي بافت‌هاي مختلف ‌بدن خواهد شد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از مركز پزشكي دكتر مسيح دانشوري، دكتر منصور رضايي افزود: اين راديكال‌هاي‌آزاد، از طريق ريه، پوست، مخاط بدن، مخاط چشم، گوش، بيني و دستگاه گوارش، وارد بدن شده و باعث تخريب تك‌تك سلول‌ها بدن مي شود در واقع تجمع راديكال‌هاي آزاد در بدن هنگام آلوده بودن هوا، افزايش يافته و راديكال‌هاي آزاد، به‌دليل آنكه اكسيژن‌هاي ناپايداري دارند به دنبال جا و مكاني مي‌ شوند كه با يك سلول واكنش نشان دهند و آن را اكسيد كنند.
متخصص تغذيه مركز پزشكي دكتر مسيح دانشورعنوان كرد: با تجمع راديكال‌هاي آزاد در بدن به‌دليل آلودگي هوا، يك فرآيند تخريبي و التهابي اتفاق مي‌افتد و به‌دنبال آن، انواع بيماري‌هاي مزمن از قبيل برونشيت، سرطان‌هاي خون و برخي ديگر از بيماري‌ها افزايش مي‌يابد و ذرات آلوده در هوا، از راه‌هاي مختلف وارد بدن و پس از آن وارد سيستم گردش خون شده و از آنجا كه خون همه بدن را سيراب مي‌كند، اين خون آلوده به سلول‌هاي بدن آسيب مي‌رساند و باعث افزايش بيماري‌هاي مزمن مي‌شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي درباره تغذيه در روزهاي آلوده گفت: به توصيه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي در روزهاي آلوده و در شرايط آلودگي هوا، شير كم چرب مصرف كنيد، زيرا كلسيم موجود در شير از جذب سرب و فلزات سنگين موجود در هواي آلوده جلوگيري مي‌كند.
وي ادامه داد:مصرف لبنيات و شير پرچرب به‌دليل كاهش كارايي سيستم ايمني و بروز بيماري‌هاي ريوي در هواي آلوده توصيه نمي‌شود. شير عوارض ناشي از آلودگي هوا بر دستگاه گوارش را نيز كاهش مي‌دهد، زيرا شير به‌دليل دارا بودن فسفر، منيزيم و كلسيم، خنثي‌كننده سموم است.
رضايي گفت :از ديگر مواردي كه بايد در اين روزها مورد استفاده قرار گيرد مي توان به مصرف برخي آنتي اكسيدان‌ها مانند ويتامين‌هاي C A، E، بتاكاروتن و سلنيوم در شرايطي كه مجبور به زندگي و تردد در هواي آلوده هستيم، اشاره كرد. همچنين مصرف 7 تا 9 وعده ميوه و سبزي در روزهاي آلوده سال به تمام افراد توصيه مي‌شود.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: به‌طور كلي، بين ميوه‌ها و صيفي‌هاي مختلف، آنهايي كه رنگشان نارنجي پررنگ و قرمز است و بين سبزي‌ها، آنهايي كه برگ‌هاي پهن تيره دارند (مانند كاهو و اسفناج)، حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاي بيشتري هستند و سموم بدن را بيشتر خنثي و دفع مي‌كنند.
وي ياد آور شد :كيوي، آلو بخارا، انار، انگور، سير، كلم بروكلي، كشمش، گوجه فرنگي و پرتقال سرشار از آنتي اكسيدان است كه توصيه به استفاده از آنها مي شود.
علمي **1354**1440