به گزارش گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، واقعيت مجازي پتانسيل متحول كردن برخي از جنبه هاي پزشكي و مراقبت از سلامت را دارد و هم اكنون برخي از پزشكان متخصص در حال به كارگيري آن براي آموزش پزشكان و كمك به تشخيص هاي پزشكي هستند؛ هر چند واقعيت مجازي ظرفيت كاربرد درماني نيز دارد.
در اين راستا، گروهي از متخصصان قلب در ورشو لهستان موفق شدند با استفاده از يك ابزار واقعيت مجازي شريان كرونري راست يك بيمار را كه به طور مزمن مسدود شده بود، باز كنند.
پزشكان از سامانه تصويربرداري نصب شده روي عينك گوگل در درمان بيماري استفاده كردند كه شريان وي كاملا مسدود شده بود و بازسازي آن با استفاده از روش مداخله اي غير تهاجمي يا همان آنژيوپلاستي (PCI) دشوار بود.
اين سيستم، تصاوير سه بعدي از بازسازي هاي شريان را در يك اپليكيشن تلفن همراه ارائه مي دهد كه شامل يك سيستم هندزفري تشخيص صدا است و بزرگنمايي و تغييرات تصاوير را ميسر مي سازد.
همچنين قرار گرفتن نمايشگر نوري اين سيستم روي سر، به پزشكان امكان مي دهد كه همزمان با تعامل با محيط اطراف خود، تصوير و ويديو بگيرند.
در بيماراني كه به انسداد كلي مزمن مبتلا هستند، استفاده از تصويربرداري سي تي آنژيوگرافي قلبي (CTA) به عنوان راهكار معمول بازسازي شريان همواره موفق نيست، مشكلي كه دستكم تا حدي ناشي از دشواري تجسم انسداد با استفاده از اين روش است.
متخصصان قلب از راهكار جديد حين عمل جراحي روي يك مرد 49 ساله استفاده كردند و موفق شدند با دريافت تصاوير سه بعدي از فرآيند بازسازي هاي شريان، امكان هدايت سيم راهنما را براي بازكردن انسداد شريان و قرار دادن دو استنت stent رهاكننده دارو بيابند.
به گفته محققان، فناوري موبايل به راحتي در دسترس است و فرصت روزافزوني براي توسعه پلتفرم موجود براي اپليكيشن هاي تلفن همراه ارائه مي دهد كه به نوبه خود مي تواند بر محدوديت هاي اقتصادي و ظرفيتي سامانه هاي پيشرفته آنژيوگرافي غلبه كند.
اين گزارش در Canadian Journal of Cardiology منتشر شده است.
علمي**2038**2017
تهران-ايرنا- پزشكان لهستاني با استفاده از يك سيستم واقعيت مجازي كه تركيبي از يك اپليكيشن سفارشي تلفن همراه و عينك گوگل است، موفق شدند رگ كرونر مسدود شده يك بيمار را باز كنند.