۲۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۲۳
کد خبر: 81842541
T T
۰ نفر
استاندار ایلام: فضای مجازی رقیب بزرگ كتابخوانی است

ایلام - ایرنا - استاندار ایلام گفت: اینترنت و فضای مجازی اكنون بعنوان رقیب بزرگ حوزه كتاب و كتابخوانی و مطالعه خود را مطرح كرده و فضای فرهنگ مطالعه در كشور تغییر داده است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا مروارید روز سه شنبه در آیین هفته كتاب، كتابداری و تقدیر از فعالان این حوزه اظهار كرد: عرصه كتاب و كتابخوانی عرصه مادی نیست چه در طول تاریخ چه در وضعیت فعلی به ندرت ناشران كتاب از وضغ مالی خوبی برخوردار بودند.
وی با اشاره به مشكلات حوزه كتاب و كتابخوانی افزود: كتاب معجزه پیامبر گرامی اسلام (ص) و برای تمامی مسلمانان مقدس است علمای ما هر چه دارند از كتاب و مطالعه است.
استاندار ایلام ادامه داد: مشكلات كشور ما آنقدر زیاد است كه به این حوزه چندان زیاد توجه نمی شود در حالیكه در حوزه چاپ و نشر كتاب باید بیش از گذشته كار شود و از ناشران، نویسندگان، مؤلفان و سرمایه‌گذاری در حوزه كتاب حمایت های لازم انجام شود.
مروارید یادآور شد: قبل از انقلاب وضعیت نشر كتاب و توجه مردم به حوزه كتاب و كتابخوانی تا جایی بود كه مردم برای برای خرید و تهیه آن صف می‌كشیدند، در ابتدای انقلاب جمعیت كشور 30 میلیون نفر بود ‌الان بیش از 70 میلیون نفر جمعیت داریم ولی كمتر كتابی با تیراژ 10 هزار جلدی به چاپ می رسد.
وی فضای مجازی را یكی از رقبای جدی كتاب و كتابخوانی معرفی كرد و گفت: امروزه فضای مجازی بعنوان رقیب حوزه مطالعه، موضوع كتاب و كتابخوانی را تهدید می كند اما این فضاها سطحی هستند و هیچ گاه نمی توانند همچون مطالعه كتاب به مردم آگاهی بخشی كنند.
مرارید گفت: با برنامه ریزی در راستای نهادینه كردن فرهنگ مطالعه و سوق دادن افراد بسوی مطالعه مفید می توان از فضای مجازی برای توسعه كتاب و كتاب خوانی استفاده كرد.
استاندار ایلام تاكید كرد: تلاش می شود مشكلات و موانع موجود بر سر راه كتاب و كتابخوانی را مرتفع كرد و برنامه‌ریزی لازم در راستای حمایت از ناشران و نویسندگان بویژه كتابداران كه خاك كتاب را می‌خورند اما درآمد چندانی ندارند، را انجام داد.
مدیركل نهاد كتابخانه‌های عمومی استان ایلام نیز در این آیین گفت: قطره ‌قطره كتاب طراوش ذهنی انسان‌های فهیم و روح زنده اجتماعی زندگی برای تسلط بر سختی ها و عصاره رسول باطنی و راز بین علم خدایی و علم بشری برای پیشرفت و توسعه انسان‌ها است.
مراد جلیلیان تاكید كرد: مطالعه كتاب و تقویت كتاب‌خوانی بهترین راه مبارزه با یورش پیام‌آوران ویرانگر یا همان تهاجم فرهنگی است و نردبان همه انسان ها برای پیشرفت و ترقی كتاب است، همه ما مدیون كتاب هستیم و باید این مهم را از حاشیه به متن زندگی مردم وارد كنیم.
وی با بیان اینكه هم‌اكنون 31 باب كتابخانه فعال در استان ایلام وجود دارد، افزود: شش باب كتابخانه مشاركتی و 9 ایستگاه مطالعه با 96 نیرو در كتابخانه های استان فعالیت دارند.
جلیلیان یادآور شد: امسال اعتباری بالغ بر 30 میلیارد ریال برای بخش كتابخانه‌های عمومی استان مصوب شده كه باید تلاش كنیم این میزان اعتبار را جذب و برای حل مشكلات این حوزه تلاش كنیم.
وی گفت: 30 روستای استان جمعیت بالای یك هزار و 500 نفر دارند كه بر اساس شاخص‌های تعریف ‌شده برای آنها، باید كتابخانه روستایی در نظر گرفته شود كه در این زمینه برنامه‌ریزی لازم برای احداث شش باب كتابخانه روستایی صورت گرفته است.
وی در خصوص كتابخانه مركزی شهر ایلام نیز خاطر نشان كرد: این كتابخانه از پیشرفت فیریكی 95 درصدی برخوردار است و در صورت تخصیص اعتبار تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می رسد.
در این آیین از تعدادی فعال عرصه كتاب و كتابخوانی و حوزه نشر استان ایلام تقدیر شد.
3032/9002