۲۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۰۴
کد خبر: 81842495
T T
۰ نفر
درخواست پاكستان از هند برای بازگشت به طرح خط لوله گاز ایران

اسلام آباد - ایرنا - یكی از نمایندگان ارشد مجلس پاكستان و رییس كمیسیون امور دفاعی سنای این كشور به صراحت از هند خواست تا بار دیگر به طرح خط لوله گاز 'ایران-پاكستان' (آی-پی) ملحق شود؛ طرحی كه قبلا معروف به طرح خط لوله ایران-پاكستان-هند(آی-پی-آی) یا 'خط لوله صلح' بود.

'مشاهد حسین سید' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: خط لوله گاز ایران-پاكستان در مقایسه با سایر طرح های انرژی از جمله طرح 'تاپی' (طرح خط لوله برای انتقال گاز تركمنستان به افغانستان، پاكستان و هند) بدون تردید اقتصادی ترین، امكان پذیرترین و آسان ترین مسیر دستیابی پاكستان و همچنین هند به ذخایر عظیم انرژی ایران است و ما از هند می خواهیم تا بار دیگر به این طرح بزرگ ملحق شود.
این سیاستمدار ارشد پاكستان گفت: خواسته ما از هند این است كه این كشور بهتر است در اقدام قبلی خود مبنی بر كنار كشیدن از قرارداد طرح احداث خط لوله گاز ایران-پاكستان-هند تجدید نظر كند زیرا این طرح می تواند علاوه بر فایده های اقتصادی بزرگ برای هر سه كشور، به بهبود روابط میان آنها نیز كمك فراوان كند.
وی افزود: چند سال پیش ایران، پاكستان و هند قرارداد سه جانبه ای را برای احداث خط لوله گاز از ایران به پاكستان و هند امضا كردند اما مدتی بعد، هندی ها به دلیل برخی مسایل بین المللی از این قرارداد كنار كشیدند ولی پاكستان با وجود فشارهای بین المللی، این قرارداد را ترك نكرد و اگرچه نتوانسته تعهدات خود را به موقع انجام دهد، اما مصمم به اجرای این طرح و تكمیل آن است.
مشاهد حسین تاكید كرد: هیچ گونه مشكل سیاسی در مسیر اجرای این طرح میان ایران و پاكستان وجود ندارد. پاكستان به اجرای این طرح به شدت نیاز دارد و اجرا و تكمیل این طرح بزرگ، هم برای منافع كوتاه مدت و هم برای منافع بلند مدت پاكستان مفید است ضمن اینكه ایران نیز از آن سود خواهد برد.

** نیاز به ایفای نقش ایران و پاكستان در روند صلح افغانستان
مشاهد حسین در خصوص اهمیت نقش ایران در منطقه، به موضوع دعوت از ایران در كنفرانس 'قلب آسیا' كه قرار است روز 18 آذر ماه سال جاری در اسلام آباد با موضوع كمك به صلح و ثبات در افغانستان برگزار شود، اشاره كرد و گفت: ایران یكی از مهم ترین بازیگران تاثیر گذار در منطقه است و از همسایگان قدرتمند افغانستان و پاكستان محسوب می شود ضمن اینكه در طول چند دهه اخیر، پذیرای بیش از دو میلیون آواره و مهاجر افغان بوده است و نقش و سهم بسزایی در كمك به حل مسایل و مشكلات افغانستان دارد.
وی اظهار داشت كه ایران و پاكستان به عنوان همسایگان افغانستان باید در كمك به روند صلح این كشور مشاركت داشته باشند و به ویژه بعد از توافق هسته ای ایران و قدرت های بزرگ جهان، جایگاه و اقتدار منطقه ای ایران به مراتب ارتقا یافته و این كشور می تواند بیش از پیش در كمك به حل مسایل منطقه ای، از جمله مسایل افغانستان و كمك به ایجاد صلح و ثبات در این كشور، اثرگذار ظاهر شود.
كنفرانس مهم منطقه ای با عنوان 'قلب آسیا' روز 18 آذر ماه سال جاری با محوریت تلاش برای صلح افغانستان، به میزبانی پاكستان و در سطح وزیران خارجه برگزار می شود. 12 كشور منطقه ای و همسایگان افغانستان، از جمله ایران، برای شركت در این كنفرانس دعوت شده اند ضمن اینكه شركت كنندگانی از 14 كشور دیگر و همچنین نمایندگانی از 14 سازمان بین المللی در این كنفرانس بزرگ حضور خواهند داشت.
آساق**1723