به گزارش گروه علمي ايرنا از بخش فناوري هاي همگراي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، اين پوششها، چادر را قادر ميسازند تا آب را مديريت، از گسترش باكتريها جلوگيري و انرژي خورشيد را دريافت و نگهداري كنند.
محققان اين طرح پژوهشي از دانشگاه پنسيلوانياي آمريكا شامل راشل كامپوستو پروفسور بخش مهندسي و علم مواد، زهرا فخرايي استاديار بخش شيمي، دائيون لي استاديار مهندسي شيمي و زيستمولكولي و كريستين فيلد مدير برنامه مركز نانوزيست هستند.
لي، در رابطه با آينده اين پروژه و امكان گسترش آن به ساختمانها اينگونه توضيح ميدهد: اين نوع پوششها ميتوانند اثرات وسيعتري نيز داشته باشند؛ از آنجايي كه ميتوانند روي مواد متنوعي قرار داده شوند، ميتوان از آنها براي نوسازي ساختمانهاي موجود استفاده كرد تا آنها به لحاظ سازگاري با محيط زيست و بازدهي انرژي ارتقا يابند.
فخرائي نيز اهداف پروژه را اينگونه توضيح ميدهد: ايده اصلي، دستيابي به لايههاي جمع كننده انرژي و آب و نيز لايههاي آنتيبيوتيك است؛ ما ميتوانيم آنها را به صورت شفاف و پرمنفذ طراحي كنيم تا بر اساس نياز به صورتهاي مختلف روي هم انباشته شوند. چالشبرانگيزترين قسمت كار اين است كه آنها را به نحوي بسازيم تا ويژگيهاي آنها با هم تداخل نداشته باشند.
محققان براي ساخت اين ماده به منظور استفاده در پوشش چندمنظوره در چادرهاي اورژانسي يك حمايت مالي به مبلغ 3.6 ميليون دلار براي مدت پنج سال از بنياد ملي علوم آمريكا دريافت كردهاند.
علمي **1354**1834
تهران- ايرنا- محققان حوزه نانوزيست فناوري در حال تلاش براي ساخت مادهاي به عنوان پوشش چندمنظوره براي چادرهاي اورژانسي با هدف مديريت آب، جلوگيري از گسترش باكتريها و دريافت و ذخيره سازي انرژي خورشيد هستند.