بهگزارش ايرنا از خانه ملت، «محمد ياسين» نماينده مجلس موزامبيك كه به دعوت دبيرخانه اتحاديه پارلمانهاي كشورهاي اسلامي (PUIC) به تهران سفر كرده است با «كاظم جلالي» رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي ديدار و گفتوگو كرد.
جلالي با استقبال از توسعه همكاريهاي مجالس ايران و موزامبيك گفت: با توجه به جايگاه مهم مجالس دو كشور در حوزه قانونگذاري و نظارت، همكاريهاي پارلماني فيمابين ميتواند ظرفيتهاي مناسبي براي توسعه و گسترش روابط دو كشور در سطوح مختلف ايجاد كند.
وي افزود: مركز پژوهشها و مجلس شوراي اسلامي آمادگي انتقال تجربيات خود در زمينه قانون نويسي و نظارت را به پارلمان موزامبيك دارد.
رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه توسعه همكاريهاي همه جانبه با كشورهاي آفريقايي از محورهاي اصلي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران ميباشد، گفت: جمهوري اسلامي ايران از ابتداي انقلاب تاكنون اهميت زيادي براي روابط خود با كشورهاي آفريقايي از جمله موزامبيك قائل بوده و در مقطع فعلي نيز از توسعه هرچه بيشتر اين روابط استقبال ميكند.
اين نماينده مجلس با اشاره به عضويت ايران و موزامبيك در اتحاديه پارلمانهاي كشورهاي اسلامي (PUIC) گفت: اتحاديه پارلمانهاي كشورهاي اسلامي (PUIC) به عنوان يك نهاد تاثيرگذار بين پارلماني ميان كشورهاي اسلامي، نقش مهمي در ارتقاء سطح ارتباطات پارلماني ميان كشورهاي عضو ايفاء ميكند.
وي تصريح كرد: جلسات اين اتحاديه فرصتي مقتضي براي رسيدگي به چالشهاي پيش روي جهان اسلام و هم چنين گفتوگوهاي دوجانبه ميان كشورهاي عضو ميباشد.
**موزامبيك خواستار توسعه روابط پارلماني و دولتي با ايران است
همچنين «محمد ياسين» نماينده مجلس موزامبيك در اين ديدار با اشاره به نقش مهم ايران در منطقه و اتحاديه پارلمانهاي كشورهاي اسلامي گفت: جمهوري اسلامي ايران كشوري بزرگ با جايگاه ممتاز در منطقه و ميان كشورهاي اسلامي است و موزامبيك از توسعه روابط خود با ايران در سطوح مختلف پارلماني و دولتي استقبال ميكند.
نماينده موزامبيك در كميته اجرايي بين المجالس اسلامي، با اشاره به ظرفيتهاي تجاري و اقتصادي دو كشور براي توسعه همكاريهاي فيمابين گفت: موزامبيك نيز همانند ايران داراي منابع زيرزميني زيادي مانند نفت و گاز است و با توجه به سابقه طولاني ايران در بهرهبرداري از اين منابع، موزامبيك خواستار انتقال تجربيات ايران در زمينه اكتشاف، استخراج و بهره برداري اين منابع و نحوه تخصيص درآمدهاي حاصل از آن در بودجههاي سالانه كشور ميباشد.
نماينده پارلمان موزامبيك بر اراده كشور خود جهت حضور فعال در اتحاديه پارلمانهاي كشورهاي اسلامي (PUIC) تاكيد كرد و گفت: با توجه به جايگاه مهم اين سازمان در تقريب نظرات و ديدگاههاي كشورهاي اسلامي و انتقال تجربيات آنها به يكديگر، موزامبيك درصدد حضور فعال و پررنگ در اين اتحاديه و توسعه هرچه بيشتر همكاريهاي خود با كشورهاي عضو به ويژه جمهوري اسلامي ايران ميباشد.
سيام(1)**3070**1449
جلالي در ديدار با نماينده مجلس موزامبيك؛
توسعه همكاري با كشورهاي آفريقايي،از محورهاي اصلي سياستخارجي ايران است
۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۹:۱۰
کد خبر:
81814661
تهران-ايرنا-رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، گفت: توسعه همكاريهاي دوجانبه با كشورهاي آفريقايي از محورهاي اصلي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران است و در اين رابطه مركز پژوهشها و مجلس ايران آمادگي انتقال تجربيات خود در زمينه قانون نويسي و نظارت را به پارلمان موزامبيك دارد.