سید كمال حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه راه اندازی مناطق آزاد تجاری صنعتی در كردستان همواره یكی از خواسته های بخش خصوصی نیز بوده است افزود: راه اندازی این منطقه در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و رشد صنایع توریسم بسیار موثر است.
وی گفت: با توجه به اینكه كردستان یكی از استان های كم برخوردار كشور است لذا راه اندازی مناطق آزاد تجاری صنعتی می تواند مكانیزمی برای جبران عقب ماندگی های استان است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی سنندج تسریع در امور زیربنایی، عمران و آبادانی، آسان كاری برای ترانزیت، ایجاد اشتغال پایدار، تنظیم بازار و توسعه صادرات كالاها را از دیگر مزیت های مناطق آزاد تجاری صنعتی عنوان كرد.
به گفته وی مناطق آزاد تجاری -صنعتی مشمول ممنوعیت ها و محدودیت های واردات و صادرات نیستند، از نوعی حمایت های سرمایه ای برخوردار هستند و از معافیت های مالیاتی مایبن 10 تا 15 سال برخوردارند.
وی اظهار كرد: راه اندازی منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان همانند قطار سریع السیری است كه توسعه استان را شتاب می بخشد و بدون شك بر رفاه اجتماعی و زندگی مردم نیز تاثیرگذار خواهد بود.
حسینی با بیان اینكه ایجاد مناطق آزاد تجاری در ایران از سال 72 آغاز شد گفت: برای این امر در ابتدا مناطق آزاد كیش، قشم و چابهار مصوب شد و پس از آن نیز بخشی از آبادان، خرمشهر و اخیرا نیز بندر انزلی اضافه شد و امروز نیز پیگیری های انجام شده برای ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان نتیجه داد.
وی افزود: انتظار می رفت خبر راه اندازی منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه- مریوان در سفر رییس جمهوری به استان اعلام شود اما به دلیل اینكه پروسه آن طی نشده و كار كارشناسی بر روی ان انجام نگرفته بود اخیرا در شورای عالی مناطق آزاد مصوب و به هیات دولت داده شد و امید می رود در مجلس نیز تصویب نهایی شود.
رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و كشاورزی سنندج با بیان اینكه مناطق آزاد تجاری صنعتی پتانسیلی برای جبران كسری تراز پرداخت های كشور است اظهار كرد: همچنین با این حركت، كردستان می تواند در توسعه اقتصاد كشور، نقش خود را ایفا كند.
پیشنهاد لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه ـ مریوان عصر دیروز دوشنبه با دفاع و تلاش عبدالمحمد زاهدی استاندار كردستان، در نشست شورای عالی مناطق آزاد كه به ریاست معاون اول رییس جمهوری برگزار شد، به تصویب رسید.
داشتن 227 كیلومتر مرز مشترك با كشور عراق، برخورداری از گمرك های بین المللی باشماق، سیف سقز و سیرانبند بانه، ظرفیت های كشاورزی و گردشگری منطقه از جمله پتانسیل هایی است كه استان كردستان برای ایجاد مناطق آزاد و تجاری از آن برخودار است.ك/3
7348/1904
رییس اتاق بازرگانی سنندج:
راه اندازی مناطق آزاد راه را برای حضور بازارهای جهانی در كردستان باز می كند
۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۳:۰۳
کد خبر:
81814041
سنندج- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی سنندج با اشاره به تصویب لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه- مریوان در شورای عالی مناطق آزاد كشور گفت: با راه اندازی مناطق آزاد تجاری صنعتی، بانه- مریوان بازارهای جهانی حضور فعالی در منطقه خواهند داشت.