۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۱۸:۲۴
کد خبر: 81799564
T T
۰ نفر
صاحبان و كارشناسان واحدهاي نمونه صنايع غذايي مازندران تجليل شدند

ساري-ايرنا- همزمان با برگزاري گرامي داشت روز جهاني غذا ،روز چهارشنبه در مراسمي در ساري كارشناسان كنترل كيفي و فني دستگاههاي نظارتي به همراه واحد هاي نمونه كيفي صنايع غذايي استان مازندران مورد تجليل قرار گرفتند.

به گزارش ايرنا ،در اين مراسم صاحبان 28 واحد نمونه كيفي صنايع غذايي و 24نفر از كارشناسان كنترل كيفي و فني دستگاههاي نظارتي استان مازندران تجليل شدند.
450 واحد شناسايي شده صنايع غذايي مازندران در 9 گروه لبني، آرد، فرآورده هاي گوشتي ، روغن، بسته بندي، كنسرو غير گوشتي ، فرآورده هاي آردي ، نوشيدني و كشتارگاه طيور فعاليت دارند.
دكتر اسماعيل خاتمي مقدم رييس انجمن صنايع غذايي و دارويي استان مازندران در اين مراسم گفت:هم اكنون 35 درصد ظرفيت كارخانه هاي صنايع تبديلي استان فعال هستند.
وي توجه صاحبان واحدهاي صنعتي و كارشناسان كيفي و فني صنايع غذايي مازندران به بهره وري را كم دانست و افزود: امروز چرخه بعد از توليد يعني توزيع و بازار در استان و كشور بيمار است و به تغيير و تحول نياز دارد.
وي صريح كرد: انجمن صنايع غذايي مازندران نسبت به روش برخورد با تخلفات و ابهامات در حوزه صنايع غذايي از سوي مسئولان وزارتخانه ها ناراضي است و انتظار و توقع است كه اين گونه بيان مواضع و نظرات، تغيير كند.
خاتمي مقدم گفت: تا كنون بر صنعت غذاي مازندران به ويژه برند هاي معروف و مشهور زيان قابل توجهي وارد شده است.
خاتمي مقدم خاطرنشان كرد: ما كه كشور توسعه يافته اي نيستيم كه انتظار آنچناني از كارخانجات صنعتي خود داشته باشيم و اين موضوع نيازمند زمان، تشويق، ترغيب و آموزش دارد.
رئيس انجمن صنايع غذايي مازندران از نبود تعامل كافي دستگاههاي نظارتي گلايه كرد و ادامه داد: نبايد با آبروي صنعت آنهم صنايع غذايي بازي كرد.
رييس انجمن غذايي با اشاره به اينكه تشكلها راه عبور نيستند بلكه هدف و مقصود براي خدمت هستند بر تقويت و حفظ شأن و جايگاه تشكلهاي مردمي تاكيد كرد و گفت: دستگاه اصلي و واقعي متولي صنايع غذايي هنوز معلوم نيست و تعامل لازم و كافي مابين سازمان هاي نظارتي نيز تاكنون بوجود نيامده است.
بر اساس امار بانك اطلاعاتي انجمن صنايع همگن غذايي و دارويي مازندران ،450 واحد صنايع غذايي در استان شناسايي شده است كه 315 واحد آن توسط سازمان صنعت و معدن و 135 واحد توسط جهاد كشاورزي مجوز فعاليت بهره برداري دارند.
از مجموعه 450 واحد صنايع غذايي شناسايي شده در مازندران حدود نيمي از اين واحد ها برابر با 200 واحد فعال هستند كه البته تمامي آنان به طور ميانگين كمتر از 50 درصد ظرفيت فعاليت دارند.
نياز سالانه واحد هاي صنايع غذايي در گروه هاي مختلف در مازندران ، گندم 500هزار تن ، تخم مرغ 900تن ، گوشت قرمز 30 هزار تن ، ماهي كنسروي دو هزار تن ، نمك چهار هزار تن ، روغن 17هزار تن و شير خشك چهار هزار تن است كه از 50 تا 100 درصد مواد اوليه مورد نياز واحد هاي صنايع غذايي خارج از استان تامين مي شود.
سالانه بيش از 700 هزار تن شير در كارخانه هاي لبنياتي استان مازندران به عنوان مواد اوليه مصرف مي شود كه فقط 30 درصد آن در استان تامين مي شود و بقيه با هزينه حمل چندين ميلياردي از ديگر استان هاي كشور وارد مي شود.
مازندران 460 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي دارد و رويكرد جدي در توسعه استان توجه به حوزه كشاورزي و گردشگري است.
ضريب كشت در مازندران 35/1 درصد و حدود دو برابر ميانگين هفت دهم درصدي كشور است.ك/2
6990/1899