۱۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۶:۴۵
کد خبر: 81793316
T T
۰ نفر
معاون سياسي استاندار خوزستان:مرزهاي استان امن است

اهواز - ايرنا - معاون سياسي اجتماعي استاندار خوزستان گفت: مرزهاي استان امن است و اگر تهديدهايي از طرف گروه هاي تروريستي بوده صرفا رجزخواني است.

فرج الله خبير روز شنبه در گفت و گو با ايرنا در اهواز افزود: نيروهاي انتظامي و نظامي ما با صلابت كامل در حال رصد اوضاع بوده و توانسته اند امنيت مطلوبي را فراتر از مرزها ايجاد كنند.
به گفته وي استان خوزستان با دارا بودن 320 كيلومتر مركز خاكي و 301 كيلومتر مرز آبي به ترتيب 6.5 و 8.6 درصد از مجموع مرزهاي خاكي و آبي كشور را به خود اختصاص داده است.
اين ارقام معادل 2.6 درصد از مجموع مرزهاي آبي و خاكي كشور است و خوزستان از اين لحاظ در جايگاه ششم بين استان هاي كشور قرار دارد.

*آبگيري پنج حوضچه تالاب هورالعظيم
معاون سياسي اجتماعي استاندار خوزستان همچنين از شروع عمليات آبگيري حوضچه سوم در تالاب هورالعظيم براي تامين منابع آبي اين تالاب خبر داد.
خبير گفت: عراق از نظر منابع آبي دچار مشكلات جدي است و تركيه در بالادست سدهاي متعددي ايجاد كرده كه در كنار خشكسالي مشكلات جدي را به وجود آورده است.
وي اظهار كرد: در خصوص تامين منابع آبي مورد نياز تالاب هورالعظيم در داخل كشور اقدام هايي در دست انجام است كه قرار شده از پنج حوضچه در هورالعظيم آبگيري شود كه با اين كار و نيز رفع خشكسالي تا حدودي آب تالاب تامين شود.
خبير افزود: با آبگيري تمام حوضچه ها بخشي از معضلات در ارتباط با ريزگردها و گرد و غبار هم حل خواهد شد.
تالاب مرزي هورالعظيم در جنوب غربي كشور قرار دارد كه يك سوم آن در ايران و دو سوم در عراق است.
هورالعظيم آخرين بازمانده تالاب هاي بين النهرين است كه برنامه محيط زيست سازمان ملل در سال 2002 خشك شدن آن را يكي از دو فاجعه زيست محيطي قرن اعلام كرد و نسبت به تبعات آن به كشورهاي ايران و عراق هشدار داد.
بخش ايراني تالاب هورالعظيم از يك طرف با كاهش شديد آب روبه روست و از سوي ديگر با اكتشافات نفتي دچار خسارت شده است.
اين تالاب از زمان خشك شدن به عنوان يكي از كانون هاي اصلي توليد گرد و غبار معرفي شده است.

* مذاكرات با شركت هاي خارجي در جريان است
معاون سياسي اجتماعي استاندار خوزستان همچنين گفت: مذاكرات با شركت هاي خارجي در چارچوب تبادلات اقتصادي و تجاري در جريان است و ارتباطات با عراق در دست پيگيري است و با اين كشور تبادل هيات وجود دارد.
خبير افزود: مذاكرات با ديگر كشورها هم در جريان است و مذاكرات با كشور عمان بيشتر از طريق اتاق بازرگاني آبادان پيگيري مي شود.
وي ابراز اميدواري كرد با اجراي برجام و برداشته شدن تحريم ها ، ارتباطات بين المللي شتاب بيشتري بگيرد و شرايط مطلوبي از نظر اقتصاد بين الملل براي استان و كشور ايجاد شود.
استان خوزستان به غير از تبادلات خود با كشور عراق، از چندي پيش به عنوان استان معين در زمينه سرمايه گذاري شركت هاي عماني تعيين شده و در اين چارچوب نيز ششم شهريور امسال هياتي مشتمل بر مديركل دفتر بازرگاني كشورهاي عربي، آفريقايي سازمان توسعه تجارت ايران، رايزن بازرگاني ايران در عمان و دبيركل اتاق بازرگاني مشترك ايران و عمان به خوزستان سفر كردند كه در نشستي مشترك با حضور استاندار خوزستان بر ضرورت انسجام حركتي در بخش هاي مختلف سرمايه گذاري و بازرگاني در توسعه روابط في مابين تاكيد شد.
با توجه به مذاكرات سي ام شهريور وزير نفت كشورمان با وزير نفت و گاز عمان در تهران، اميد مي رود در آينده اي نه چندان دور خوزستان شاهد سرمايه گذاري شركت هاي عماني در صنايع نفت و بالادستي باشد.

*لايروبي اروندرود با مشكلاتي از سوي عراق رو برو است
خبير گفت: اقدام هايي از طرف ايران در زمينه لايروبي اروندرود با همكاري سازمان منطقه آزاد اروند و سازمان بنادر و دريانوردي توسط سپاه در دست اجراست ولي در توافق با عراق در زمينه لايروبي اروند رود هنوز مشكلاتي وجود دارد كه اميد مي رود وزارت امور خارجه كشورمان اين مشكلات را سريع تر حل كند.
معاون سياسي اجتماعي استاندار خوزستان توضيح داد: خارج سازي شناورهاي مغروقه در اروندرود در دستور كار قرار گرفته و اميد است شتاب گيرد كه لايروبي اروند رود منوط به اين كار است.
نظاميان بعثي عراق در اوايل تهاجم زميني، دريايي و هوايي خود به خاك جمهوري اسلامي ايران در پاييز سال 1359 ده ها فروند شناور در حال تردد را در آبراه مرزي و مشترك اروندرود غرق كردند.
بر اساس آمار، 31 فروند مغروقه تاكنون از اروندرود خارج شده و 64 فروند ديگر نيز در اعماق رودخانه مانع تردد شناورها در محيط امن هستند.
پس از شناورسازي مغروقه ها تردد شناورهاي با تناژ بالا و ايمني كامل اروند تنها در سايه لايروبي و با راه اندازي دفتر هماهنگي مشترك ايران و عراق امكانپذير است.
6084/6065