۲۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۳۱
کد خبر: 81760615
T T
۰ نفر
سالانه 8 میلیون مترمكعب چوب و 600 هزار تن بوته در كشور خاكستر می شود

همدان - ایرنا - مدیركل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: سالانه هشت میلیون مترمكعب چوب و 600 هزار تن بوته برای تامین انرژی روستاییان ساكن در جنگل، عشایر و طبیعت نشینان سوزانده می شود.

بهمن افراسیابی روز سه شنبه در جریان بازدید از طرح های حفاظت مشاركت منابع طبیعی اظهار كرد: این میزان انرژی از محل سوزاندن منابع جنگلی، مرتعی و بوته ای برای مصارفی همچون پخت غذا، استحمام و گرمایش استفاده می شود.
وی اضافه كرد: یكی از سیاست های سازمان جنگلها تامین نیاز سوختی جنگل نشینان و بهره برداران از منابع طبیعی است كه در این راستا باید یك سوخت جدید جایگزین سوخت گیاهی شود.
افراسیابی افزود: در گذشته بیشتر توجه این سازمان به تامین سیلندر گاز و دیگر فرآوردهای نفتی و گازی معطوف بود ولی با روی كار آمدن دولت یازدهم رویكرد سازمان نگاه به انرژی های نوین شد.
وی گفت: به طور مثال می توان با فراهم كردن زمینه استفاده از انرژی خورشیدی بویژه آبگرمكن خورشیدی بخشی از انرژی مورد نیاز افراد ساكن در جنگل را تامین كرد.

*نوار دوستی بین دولت و مردم
مدیركل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور یادآوری كرد: افرادی دارای زمین ملكی در نزدیكی مناطق جنگلی هستند پیشتر اراضی خود را به سمت منابع ملی گسترش می دادند كه این اقدام آنها باعث تخریب عرصه های جنگلی و مرتعی می شد.
افراسیابی افزود: برای جلوگیری از این كار سازمان جنگلها و مراتع یك خط جدا كننده بین زمین مردم و منابع طبیعی ایجاد می كرد.
وی اضافه كرد: اكنون معتقدیم باید این خط جدا كننده را تبدیل به نوار سبز كرده و گونه هایی در آن كاشت كه قابیلت اقتصادی داشته باشند.
وی ادامه داد: به طور مثال می توان در این خط حائل از گونه های گیاهی اقتصادی از جمله گونه های دارویی و صنعتی و گونه های مثمر و تاثرگذار در تولید چوب البته با در نظر گرفتن شرایط اكولوژیكی منطقه و میزان آب كاشت.
مدیركل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور تاكید كرد: دیگر نیازی به ایجاد خاكریز و احداث دیوار بتنی در عرصه های طبیعی نزدیگ به اراضی كشاورزی نیست.
وی اضافه كرد: می توان از این خط حائل به عنوان نوار سبز و نوار دوستی بین دولت و مردم یاد كرد.

*جامع نگری و مشاركت مردمی اولویت اصلی سازمان
مدیركل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: وظیفه این سازمان، حفاظت، احیا و مدیریت منابع طبیعی كشور است كه بر اساس این اهداف سیاست های اجرایی در بخش های مختلف جنگل، مرتع، ممیزی اراضی و دیگر واحدها ترسیم شده است.
افراسیابی اضافه كرد: رویكرد سازمان جنگل های كشور در دولت یازدهم كه بر دو بخش جامع نگری و مشاركت مردمی تاكید و استوار است.
وی اظهار كرد: سازمان جنگلها و مراتع دنبال در پیش بردن فعالیت ها به صورت جامع است به این منظور از انجام ماموریت ها به صورت بخشی و جزیره ای پرهیز می شود.
وی اضافه كرد: این اقدام در راستای بهره گیری بهینه از تمامی ظرفیت های موجود و هم افزایی برای پیشبرد اهداف و سیاست های ابلاغی سازمان است.

*حفاظت از منابع طبیعی را باید به مردم واگذار كرد
مدیركل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور یادآوری كرد: از سال 1341 تا 1369 نگاه به سازمان جنگلها حاكمیتی بود ولی پس از واگذاری این سازمان به وزارت جهاد كشاورزی برای مردم نیز نقش های اجرایی تعریف شد.
افراسیابی اضافه كرد: چنانچه مردم در كنار مجموعه سازمان جنگلها نباشند شاهد توفیق در این بخش نخواهیم بود لذا در زمینه اصلاح، احیا، مدیریت منابع طبیعی و حفاظت باید نقش اساسی و كلیدی برای مردم تعریف شود.
وی افزود: با وجود تاكید بر ضرورت مشاركت مردم در حفاظت از منابع خدادادی ولی همچنان در بخش حفاظت، دیدگاه حاكمیتی برقرار است كه این نگاه را باید اصلاح كرد.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به گذشت 50 سال از ملی شدن جنگل ولی یافته های علمی موید این است كه با نگاه حاكمیتی نمی توان منابع طبیعی را حفظ كرد.
وی افزود: بر این اساس طرحی با عنوان حفاظت مشاركتی در سازمان جنگلها و مراتع تدوین شده كه در آن امتیازاتی برای جلب مشاركت مردمی و ایجاد انگزش حفاظت از جنگل پیش بینی شد.
مدیركل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور افزود: بنابراین طرحهایی برای این سازمان تعریف شد كه از نظر اقتصادی برای بهره برداران ره آوردهای بیشماری به همراه داشته باشد.
استان همدان دارای 905 هزار هكتار اراضی ملی است كه 42 هزار و 566 هكتار از آن شامل جنگل های دست كاشت و طبیعی است.
2077/7526/6993
۰ نفر