سيدمحمدرضا حسيني با تاكيد بر تكميل مستمر پروژه هاي نيمه تمام استان گفت : برنامه دولت در سال هاي 93 و 94 اتمام اين پروژه ها با پيشرفت بالاي 80 درصد بوده است.
***شركت آب و فاضلاب شهري
مديرعامل شركت آب و فاضلاب يزد با تشريح عملكرد اين اداره كل در دولت تدبير و اميد گفت: طي دو سال گذشته 182 ميليون و 358 هزار و 558 مترمكعب آب در اين استان توليد شده است.
علي اسلامي روز دوشنبه به مناسبت دومين سالروز آغاز به كار دولت يازدهم در گفت و گو با ايرنا افزود: طي همين مدت 161 ميليون و 506 هزار و 402 متر مكعب آب در سطح اين استان توزيع شد.
وي ادامه داد: در دو سال اخير لوله گذاري آب در بخش هاي توسعه، اصلاح و توسعه خطوط انتقال به ترتيب 177، 65 و 25 كيلومتر بوده است.
وي انشعابات آب واگذار شده و نصب شده طي همين مدت را به ترتيب 33 هزار و 854 و 33 هزار و 144 فقره عنوان و اضافه كرد: آحاد آب واگذار شده و نصب شده نيز به ترتيب 39 هزار و 968 و 37 هزار و 166 مورد بوده است.
اسلامي، انشعابات فاضلاب نصب شده و واگذار شده را هم به ترتيب 3 هزار و 132 و 9 هزار و 352 مورد اعلام كرد و گفت: در دو سال اخير آحاد فاضلاب واگذار شده و نصب شده نيز به ترتيب 14 هزار و 211 و پنج هزار 945 مورد است.
مديرعامل آبفا يزد اظهار كرد: توسعه خطوط اصلي و فرعي شبكه جمع آوري فاضلاب در استان يزد در دو سال اخير نيز به ترتيب 115 و 260 كيلومتر است.
*****فعاليت هاي دانشگاه يزد
رييس دانشگاه يزد نيز از اصلاح نظام پژوهانه اعضاي هيئت علمي، حمايت از طرح هاي كاربردي، فعال كردن پژوهشكده ها، توسعه كاربري فناوري و برگزاري نشست هاي دوره اي به عنوان اقدامات دانشگاه در راستاي چشم انداز توسعه ذكر كرد.
محمدصالح اولياء افزود: تدوين طرح جامع دانشگاه، بازنگري در توسعه رشته - گرايش ها، پيگيري ايجاد رشته هاي كليدي و جديد، ساماندهي فضاي فيزيكي و طراحي نظام بودجه از ديگر اقدامات دانشگاه يزد در راستاي چشم انداز توسعه بوده است.
وي ادامه داد: در راستاي توسعه دانشگاه نيز اقداماتي از جمله ساماندهي فيزيكي، عقدنامه تاسيس دانشكده اقماري، اخذ مجوز در رشته هاي حقوق، دامپزشكي و سيستم هاي اقتصادي - اجتماعي، توسعه و تجهيز پرديس بين الملل و حمايت از نخبگان انجام شده است.
وي اضافه كرد: در بخش بهبود سازماني اقداماتي چون برون سپاري برخي اماكن، ثبت نام غيرحضوري دانشجويان و اصلاح تشكيلات و در بخش تقويت روابط بين المللي نيز فعاليت هايي از جمله انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه هاي خارجي، بهبود ارتباط دانشگاه و صنعت، تقويت ارتباط با رسانه هاي گروهي و انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشكي صورت گرفته است.
دانشگاه يزد اكنون 14 هزار دانشجو و بيش از 500 عضو هيات علمي دارد.
***اقدامات دولت يازهم در بخش كشاورزي
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان يزد با اشاره اقدامات دولت تدبير و اميد گفت: در دو سال گذشته تسهيلات خوبي براي مكانيزاسيون كشاورزي اختصاص يافت.
سيد جمال سجادي پور روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در سال 92 ، 19 ميليارد و 800 ميليون تومان و در سال 93، 13 ميليارد و 720 ميليون تومان تسهيلات براي اين بخش تخصيص يافت.
وي با بيان اينكه در سالجاري هم 13 ميليارد و 720 ميليون تومان اختصاص يافته است اظهار كرد: مبلغ اين تسهيلات نسبت دو سال ما قبل از ان چندين برابر افزايش يافت و قابل مقايسه با دولت نهم و دهم نيست.
سجادي پور گفت: كشاورزان ،بيش از سهميه اي كه براي استان تخصيص داده شده بود، تسهيلات جذب نموده اند.
وي اظهار داشت: اين تسهيلات در زمينه تامين و خريد ماشين آلات و اداوات كشاورزي در زمينه باغي ، زراعي ، دامي و شيلات از خط اعتباري ويژه مكانيزاسيون پرداخت شد.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان يزد گفت: در دوسال گذشته 510 انواع تراكتور توسط كشاورزان استان خريداري شد.
وي اضافه كرد: در صورتيكه قبل از اين كل مجموع دستگاههاي موجود در استان چهار هزار مورد بود.
وي استقبال كشاورزان را در زمينه دريافت تسهيلات خوب ارزيابي كرد و افزود: دولت با اين اقدام كمكي و حمايتي بزرگي از كشاورزان نمود.
***اختصاص 18 ميليارد تومان به طرحهاي آبياري تحت فشار يزد
مدير آب و خاك و امور فني و مهندسي جهاد كشاورزي يزد گفت: دولت طي دو سال گذشته براي اجراي طرحهاي آبياري تحت فشار اين استان 18 ميليارد تومان تسهيلات و كمك بلاعوض تخصيص يافت.
سيد علي اصغر مصطفوي با بيان اينكه در سال 91 هيچ اعتباري به اين بخش اختصاص نيافت افزود: در اين دولت با وجود مشكلات اقتصادي تسهيلات خوبي در اين زمينه به كشاورزان اختصاص داد.
وي با بيان اينكه در سالجاري هنوز هيچ اعتباري ابلاغ نشده است گفت: پيش بيني مي شود كه امسال هم بيشتر از سال قبل تسهيلات در اين زمينه اختصاص يابد.
مدير آب و خاك و امور فني سازمان جهاد كشاورزي استان يزد با بيان اينكه آبياري قطره اي از سال 70 در استان آغاز شده است، گفت: هم اكنون افزون بر 12 هزار هكتار از اراضي باغي اين استان زير پوشش طرح آبياري قطره اي قرار دارد.
وي بيشترين طرحهاي اجرا شده اين بخش را در شهرستانهاي خاتم، ابركوه و تفت اعلام و اظهار كرد: بيشتر باغ هاي پسته استان زير پوشش اين طرح قرار گرفته اند.
مصطفوي خاطرنشان كرد: همچنين باغ هاي بادام، زردآلو، انار، زيتون و انگور از محصولاتي هستند كه از اين طريق آبياري مي شوند.
****اقدامات دولت تدبير و اميد طي دوسال گذشته در حوزه بهداشت
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد با اشاره به اقدامات دولت تدبير و اميد گفت: از اجراي طرح تحول نظام سلامت تاكنون 152 هزار بيمار بستري از مزاياي آن در اين استان بهره مند شدند.
محمدرضا ميرجليلي اجراي طرح تحول سلامت را يكي اقدامات خوب و موثر دولت تدبير و اميد بر شمرد و افزود: در ابتداي اجراي اين طرح ميزان فرانشيز (پرداختي) براي امور درمان بستري در مناطق شهري 10درصد و درمناطق روستايي تا پنج درصد رسيده بود كه پس از مدتي اين رقم در مناطق شهري به شش درصد و روستايي به سه درصد رسيد.
وي زايمان طبيعي و ترويج آن را در زمره بسته خدمتي برنامه تحول نظام سلامت بيان و خاطر نشان كرد: از زمان اجراي طرح تحول سلامت ميزان سزارين در بيمارستانهاي استان 5.23 درصد كاهش يافت.
ميرجليلي با بيان اينكه در اجراي اين طرح زايمان هاي طبيعي در بيمارستانهاي دولتي بصورت رايگان انجام مي شود افزود: همچنين ميزان مراجعين براي زايمان به بيمارستانهاي استان چهار درصد افزايش يافته است.
وي تعداد پزشك متخصص و مقيم در بيمارستانهاي اين دانشگاه را 30 پزشك بيان كرد و گفت: اين پزشكان در طول ساعات شبانه روز به بيماران خدمات ارائه مي دهند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد اضافه كرد: همچنين 198 پزشك با طرح ارتقاء ويزيت همكاري دارند.
وي ضريب اشغال بيمارستانهاي دانشگاه نسبت به سالهاي قبل در اين مدت هشت درصد افزايش داشته است گفت: وضعيت بيمارستانهاي در حد مطلوب و استاندارد شده است.
وي ارتقا ˈهتلينگˈ بيمارستان هاي دولتي را يكي از گامهاي ابلاغي مهم برنامه تحول نظام سلامت خواند تصريح كرد: پيش از اجراي اين طرح تفاوت هايي بين بيمارستانهاي دولتي و خصوصي وجود داشت كه با اجراي اين طرح، مشكل رفع و بودجه قابل توجهي هم براي اين بخش اختصاص يافت.
وي ادامه داد: همچنين هتلينگ بيمارستانهاي دولتي علاوه بر اقدامات عمراني بخش هاي درماني همچنين نوسازي و بهسازي شدند و تمام اتاقها به تجهيزات مجهز شدند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد ارتقاء سلامت روستاييان و شهرهاي زير 20 هزار نفر را از جمله بسته حمايتي دولت در اجراي طرح تحول نظام سلامت بيان كرد و گفت: حدود 60 درصد مراكز بهداشتي روستايي استان پزشك و ماما نداشتند اما با اجراي اين طرح در تمام مناطق پزشك حضور دارد و موجب رضايت مندي مردم گرديده است.
محمد حسن لطفي با بيان اينكه 110 هزار نفر در حاشيه شهرهاي استان يزد از خدمات اوليه بهداشت و درمان محروم هستند اظهار كرد: در سال جاري 10 پايگاه سلامت در اين مناطق در حاشيه شهرهاي يزد، ابركوه، ميبد و اردكان افتتاح شد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد هم با بيان اينكه طرح تحول نظام سلامت دستاوردهاي خوبي داشت، گفت: دولت تدبير و اميد نگاه ويژه اي به بحث سلامت مردم دارد.
وي ارتقا سلامت روستاييان و شهرهاي زير 20 هزار نفر را از جمله بسته حمايتي دولت در اجراي طرح ياد شده بيان كرد و افزود: حدود 20 تا 25 درصد اين مناطق بدون پزشك بود كه هميشه با اعتراض مردمي و مسوولان روبه رو بوديم.
وي تصريح كرد: با اجراي اين طرح در تمام مناطق، پزشك حضور دارد و موجب رضايت مندي جامعه شده است.
بهره مندي 85 هزار نفر از بيمه سلامت همگاني در يزد
مديركل بيمه سلامت استان يزد گفت: در حال حاضر 85 هزار نفر از جمعيت استان با اجراي طرح رايگان بيمه سلامت همگاني زير پوشش قرارگرفتند.
محمد دريجاني قبل از اجراي طرح ياد شده اين افراد فاقد پوشش بيمه درمان بودند افزود: اين از بركات دولت يازدهم است.
وي كار نام نويسي براي بيمه سلامت ايرانيان در استان يزد همزمان با سراسر كشور از اول ارديبهشت ماه سال گذشته در استان آغاز شد اظهار كرد: كساني كه تحت پوشش هيچ بيمه اي نبودند از اين بيمه مي توانستند استفاده كنند.
دريجاني ياد آور شد: يكي از اقدامات بسيار خوب و شايسته دولت تدبير و اميد اجراي طرح بزرگ تحول سلامت بود كه باعث ارتقاي سلامت در جامعه بصورت همگاني شد.
مدير كل بيمه سلامت استان يزد ياد آور شد: اين بيمه براي افراد رايگان و اعتبار ان هم يكساله است.
********************************
مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان يزد مهمترين اقدام دولت طي دو سال گذشته اعتبار ويژه به آبرساني روستاها بيان كرد و گفت: اين اعتبار در قانون بودجه هم مشخص شده است كه پيشتر رديف ملي نداشت .
محمدرضا حاتمي با بيان اينكه قبل از اين اصلا رديف ملي نداشت افزود: رفع مشكل آب روستاهاي كشور به مدت دو تا سه سال از الويتهاي وزارت نيرو در دولت يازدهم است
وي ادمه داد : در قانون بودجه سال جاري سهم استان يزد براي آبرساني به روستاها ي داراي جمعيت 90 ميليارد تومان خواهد بود.
به گفته اين مسوول براساس برنامه ريزي هاي دولت تدبير و اميد مشكل آب آشاميدني روستاهاي اين استان در مدت سه سال برطرف خواهد شد و همه روستاييان از نعمت آب آشاميدني سالم برخوردار خواهند شد .
***********************************
افزايش دو برابري درآمدهاي عمومي استان يزد در دو سال اخير
نماينده وزير و مدير كل امور اقتصادي و دارايي استان با مقايسه شاخص هاي اقتصادي پايان سال هاي 1391 و 1393 از كاهش 20 درصدي نرخ تورم و افزايش بيش از دو برابري درآمدهاي عمومي استان خبر داد .
علي نمازي درباره تحولات مهم اقتصادي استان در دولت تدبير و اميد گفت: در اين مدت كاهش چهار درصدي نرخ بيكاري، افزايش يك درصدي نرخ مشاركت اقتصادي، افزايش 90 درصدي اعتبارات عمراني تخصيص يافته، افزايش 60 درصدي حجم معاملات سهام، افزايش 45 درصدي مانده تسهيلات بانك هاي دولتي و افزايش 40 درصدي ارزش بيمه نامه هاي صادره از بيمه هاي دولتي را داشته ايم.
وي بهبود فضاي كسب و كار ، تسهيل شرايط سرمايهگذاري داخلي و خارجي، افزايش جلب مشاركت بخش خصوصي در طرح هاي زيربنايي و ادامه پيگيري سياستهاي استاني خروج از ركود براي افزايش رونق اقتصادي و تحقق برش استاني اهداف اقتصاد مقاومتي را از مهمترين سياستهاي اقتصادي استان ياد كرد .
دبير ستاد درآمد استان همچنين از عدم تخصيص اعتبارات مورد نياز، مشكلات موجود در اجراي قانون هدفمندكردن يارانهها و طرح سهام عدالت، مديريت طرحهاي عمراني نيمه تمام استاني، تأمين مالي توليد و اشتغال جوانان به عنوان مهمترين تنگناهاي اقتصادي استان نام برد و از انجام برنامهريزيهاي لازم در سطوح ملي و استاني براي رفع آنها خبر داد.
دبير ستاد سهام عدالت استان درباره اخرين وضعيت ثبت نام سهام عدالت گفت: انجام ثبت نام نهايي بيش از 620 هزار نفر از مشمولان سهام عدالت استان با همكاري شركت هاي تعاوني سهام عدالت شهرستان ها وضعيت نهايي اين بخش است.
نمازي اضافه كرد: بر اين اساس ثبت نام بيش از 97 درصد از مشمولين سهام عدالت استان نهايي شده و تاكنون حدود 60 درصد از جمعيت استان در قالب طرح سهام عدالت ثبت نام شده اند.
نايب رييس مركز خدمات سرمايهگذاري استان از بازديد از مراكز خدمات سرمايهگذاري استانهاي موفق در اين زمينه، بازديد از طرح هاي سرمايه گذاري خارجي فعال استان و رفع مشكلات آنها و پيگيري و هماهنگي براي گرفتن مجوز 3 طرح سرمايهگذاري خارجي با حجم سرمايهگذاري مصوب 12 ميليون دلار به عنوان مهمترين اقدامات مركز خدمات سرمايهگذاري استان يزد در يك سال گذشته ياد كرد.
اين مسوول يادآور شد: در اين مدت همچنين نامهنگاري و پيگيري براي معرفي نمايندگان تام الاختيار دستگاههاي اجرايي ، تدوين فرصت هاي سرمايهگذاري استان يزد (80 فرصت) ، بروزرساني كتاب يزد فرصتي براي سرمايهگذاري، طراحي سايت جديد مركز خدمات سرمايهگذاري متناسب با ويژگي هاي جديد و تدوين محتوا و طراحي لوح فشرده'يزد، سرزمين فرصت هاي سرمايهگذاري' را داشته ايم.
نمايند وزير اقتصاد در استان از تدوين نقشه جامع سرمايهگذاري و همچنين نقشه جامع تأمين منابع مالي استان به عنوان مهمترين اولويتهاي كاري مركز خدمات سرمايهگذاري پس از افتتاح ساختمان آن ياد كرد.ك/3
*************************************************************************
عملكرد دو ساله دولت در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري:
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد توجه دولت به صورت ويژه و جدي به بحث ميراث فرهنگي و برگرداندن آرامش به اين حوزه را از مهمترين دستاوردهاي دولت تدبير و اميد در اين حوزه دانست و عنوان كرد : واگذاري مجموعه هاي تاريخي به مردم هم براي حفظ و هم براي اينكه در خدمت هدف گردشگري و توسعه آن باشد اثربخش بوده است.
محمدمهدي شرافت افزود: نكته مهم اين است با واقع گرايي كه دولت داشته صرفاً با بودجه دولتي نمي شود حجم وسيع و گسترده بافت تاريخي را حفظ كرد و بايد به سراغ مردم رفت كه يكي از شاخص ترين اقدامات انجام شده در حوزه ميراث فرهنگي احياي انجمن هاي ميراث فرهنگي و در حوزه گردشگري با اعتمادسازي ايجاد شده شاهد رشد بسيار خوبي بوده ايم.
وي اظهار داشت: از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور توجه ويژه اي به استانها شد كه باتوجه به شرايط استانها حدود اختياراتي به مديركل هر استان تفويض گرديد و از مهمترين اقدامات انجام شده اين است كه مقرر شد در همه زمينه ها و شئون توسعه اي از مجموعه ميراث فرهنگي استعلام شود.
طرح جامع حفاظت از بافت قديم يزد به گونه اي بود كه با اجراي اين طرح ضمن آن كه بافت قديم را مورد حمايت قرار نمي داد زمينه هاي از بين بردن بافت تاريخي يزد را نيز پديد مي آورد. لذا ضمن متوقف كردن طرح مذكور نسبت به بازنگري آن اقدام شد.
مديركل ميراث فرهنگي يزد با بيان خارج شدن بدون هماهنگي چندصد هكتار از بافت ارزشمند يزد كه به ثبت آثار ملي رسيده بود صرفاً به بهانه عدم امكان رسيدگي به آن گفت: اين محدوده به عرصه بافت بازگشت. ضمن آنكه اين موضوع سبب شد تا با تغيير رويكرد مسئولين، جايگاه ميراث فرهنگي به عنوان يك جايگاه مهم تصميم گيري در تمام كميسيون ها و شوراهاي اثر گذار ارتقا يابد.
شرافت اظهار داشت: نظر به آنكه محدوديت منابع مالي وجود دارد لذا مشاركت مردم و شهرداري ها سبب انجام پروژه هايي در قالب مشاركتي شده است كه اميد است در آينده نزديك از نتايج آن بهره برداري گردد.
مديركل ميراث فرهنگي يزد تعداد پروژه هاي نيمه تمام و معطل مانده از دولت قبل را زياد برشمرد و گفت: پروژه هايي نظير مجموعه اميرچقماق، بهسازي خيابان مسجدجامع كبير، ساماندهي حسينيه شاه طهماسب و خيابان قيام پروژه هاي نيمه تمامي بوده است كه در دولت تدبير و اميد با درك نظارت كارشناسي و مستند به ضوابط و مقررات در حال اجرا است. در اين خصوص اين اداره كل به پروژه هاي مرمتي قنوات، سازه هاي آبي و بادگيرها توجه ويژه اي دارد. پروژه هاي نيمه تمام با ابتكار ميراث فرهنگي و به صورت مشاركت سه جانبه في مابين اداره كل ميراث فرهنگي، شهرداري و اداره كل راه و شهرسازي و هدايت استانداري در حال اجراست.
در راستاي ثبت جهاني بافت تاريخي يزد كه محتمل است در سه نوبت اقدام گردد نيازمند توجه و همگرايي مردمي بوده ايم كه تا حدودي اين اجماع نظر بين جامعه و مسئولان صورت گرفته است. بخش خصوصي متعهد و علاقمند براي پوشش هزينه هاي پژوهشي و تحقيقاتي و هزينه هاي جنبي پرونده ثبت جهاني را مورد حمايت قرار مي دهد.
يكي از مشكلات حوزه ميراث فرهنگي مباحث معادن و عدم رعايت حريم هاي ميراث فرهنگي بوده است كه در اين خصوص مجوزهايي كه خلاف نظر ميراث فرهنگي استان يزد و نظرات كارشناس اين اداره كل بوده، با همكاري دستگاه مربوطه باطل شده است.
محمدمهدي شرافت افزود: با تغيير رويكردها در كشور، گردشگري رشد مطلوبي داشته به طوريكه در استان يزد با رشد 5 برابري گردشگر خارجي روبرو شده ايم. در اين راستا براي پذيرش و اقامت گردشگران نيز به جهت تأمين زيرساخت هاي گردشگري نيز اقدامات موثري صورت گرفته است كه مي توان تلاش براي جذب سرمايه گذار براي احداث هتل اشاره كرد. 6 هتل 5 ستاره در مراحل مختلف اداري در دست اقدام است و همچنين 6 هتل در حدود 80 تا 100 اتاق در مراحل مختلف اجرايي قرار دارند كه اميدواريم در برنامه ميان مدت 2 تا 5 سال به بهره برداري برسد و آمادگي كامل تري براي پذيرش ميهمانان خارجي داشته باشيم.
وي با اشاره به وجود 5 طرح پرديسان در استان گفت: يكي از طرح ها به اتمام رسيده و در حال بهره برداري است. طرح دوم نيز به بخش خصوصي واگذار تا مرمت و سپس به بهره برداري برسد. دو طرح ديگر نيز مقرر شد تا با مديريت صندوق حفظ و احياي اماكن تاريخي به بخش خصوصي واگذار شود. تنها پروژه باقي مانده پرديسان يزد به دليل مشكلات حقوقي و اداري تا پايان ماه جاري تعيين تكليف خواهد شد.
شرافت حوزه صنايع دستي استان را يكي از حوزه هاي داراي جهش مناسب خواند و گفت: سياست هاي تشويقي اين اداره كل از جمله واگذاري بناهاي تاريخي به كارگاه ها و فروشگاه هاي صنايع دستي سبب مي شود تا ضمن اشتغال زايي و ايجاد جاذبه جديد گردشگري و صنايع دستي استان نيز جاني دوباره بگيرد.
در نظر داريم با احياي كاربافي خصوصاً در شهرستان ميبد، استان يزد به قطب منسوجات سنتي كشور تبديل شود. همچنين ترمه دستي و زري بافي نيز در برنامه هاي احياي صنايع دستي استان قرار دارد.
************************************************************
600كيلومتر راه بين شهري در مسير تكميل / مسكن مهر يزد در خط پايان
مديركل اداره راه و شهرسازي استان يزد از در دست اقدام بودن 600 كيلومتر راه هاي بين شهري در يك سال گذشته و تكميل و تحويل مسكن مهر استان يزد تا پايان سال 1394 خبر داد .
غلامرضا رضايي گفت: از جمله مهمترين طرحهاي ساخت و توسعه راه هاي بين شهري يزد مي توان ساخت باند دوم يزد – طبس ،بزرگراه يزد – بافق ، بهاباد – دربند – نايبند ،بزرگراه تفت- ابركوه- سورمق ، راه اصلي زرند - بافق ، ساخت تقاطع غير همسطح ورودي مهريز را نام برد كه براي به پايان رسيدن اين طرحها نيز چهار ميليارد و 666 ميليون ريال اعتبار ديگر نياز است.
وي مهمترين طرحهاي ملي راهسازي استان يزد (طرح توسعه راههاي كويري) را ساخت راه ندوشن – ورزنه ، ساخت راه ابركوه – مروست ، ساخت راه ابركوه – جرقوييه و ساخت راه ابركوه – صفاشهر دانست و افزود: اين محور هاي اصلي به طول 237 كيلومتر است كه 216ميليارد ريال تاكنون هزينه شده و 627 ميليارد ريال ديگر اعتبار نياز است.
مديركل راه و شهرسازي استان يزد ادامه داد: بهسازي محور زرند- بافق به طول 32 كيلومتر و تكميل راه فرعي آسفيج – كوهبنان به طول 18كيلومتر از مهمترين طرحهاي سال گذشته يزد ، بهسازي بزرگراه اردكان- عقدا ، بهسازي محور يزد- خاتم قطعه دوم (مصوبه سفر مقام معظم رهبري) ،روكش آسفالت محور يزد- انار ، بهسازي و روكش آسفالت محور يزد- شيراز ، روكش آسفالت حفاظتي محور اردكان- چوپانان از مهمترين طرحهاي در دست اجراي اداره به شمار مي روند.
رضايي در ادامه درباره وضعيت راههاي روستايي نيز گفت: در حال حاضر در حوزه راه هاي روستايي طرحهاي ساخت زردين – منشاد، شريف آباد – دهشير، بافق- حسن آباد و تيزوك در دست اجرا قرار دارد.
به گفته وي حدود 100 كيلومتر راه روستايي در سال گذشته در استان به بهره برداري رسيده كه از مهمترين آنها مي توان راه روستايي مزرعه ميرها، توت – انجيرآوند، حسن آباد- وليعصر، خوانسار- چنارناز را نام برد.
اين مسوول در ادامه تأكيد كرد:همچنين در حوزه نگهداري و روكش آسفالت راه هاي روستايي نيز بالغ بر 300 كيلومتر راه در سال گذشته روكش آسفالت شده است.
وي در تشريح سخنان خود گفت: در حوزه حمل و نقل ريلي نيز طرحهاي مهمي همچون ساخت راه آهن يزد- اقليد به طول 264 كيلومتر از سوي شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور در دست اجراست كه زيرسازي اين طرح داراي پيشرفتي بيش از 60 درصد است.
رضايي يادآور شد: علاوه بر اين دو خطه كردن راه آهن هاي موجود از جمله بافق- يزد، يزد – ميبد- بادرود و اردكان- چادرملو نيز از جمله پروژه هايي است كه براي افزايش ظرفيت خطوط موجود در دست اقدام است.
** مسكن مهر استان يزد يك گام تا پايان
مدير كل اداره راه و شهرسازي يزد در بخش ديگري از سخنان خود از افتتاح هفت هزار و 60 واحد مسكن مهر تا پايان سال و انجام اقدامات عمراني لازم براي اجراي طرح مطالعاتي بافت هاي فرسوده در استان خبر داد.
رضايي افزود: از مجموع 22هزار و 46 واحد مسكن مهر در استان يزد، سه هزار و 745 واحد مربوط به شهرهاي زير 25هزار نفر است.
به گفته وي بيش از 9 هزار واحد در سال 91 و بيش از پنج هزار واحد در سال 92 افتتاح شده كه هفت هزار و 60 واحد باقي مانده تا پايان سال 94 آماده بهره برداري خواهد شد.
*********************************************
40 طرح نيمه تمام ورزشي در دولت تدبير و اميد فعال شد
مدير كل ورزش و جوانان استان يزد گفت: از مجموع 80 طرح نيمه تمام موجود در يزد در دولت تدبير و اميد تاكنون 40طرح فعال شده است .
مسعود شريعتي در گفت و گو با ايرنا افزود: فعال شدن طرح هاي نيمه تمام ورزشي جزو اولويت دولت در بخش ورزشي است .
وي اضافه كرد: طي يكسال گذشته در مجموع 9 طرح ورزشي در يزد و شهرستان هاي تابعه استان در زمينه هاي مختلف تكميل و بهره برداري شد .
اين مسوول اظهار داشت: خوشبختانه شاهد افزايش 100 درصدي اعتبارات عمراني حوزه ورزش استان در بخشهاي ملي، استاني و از محل اعتبارات نفت هستيم .
شريعتي بدون اشاره به اشاره به ميزان اين اعتبارات گفت: تاكيد دولت در بخش ورزشي اتمام طرح هاي نيمه تمام با پيشرفت فيزيكي 80 درصدي است .
وي گفت: در صورت تخصيص اعتبارات در سال جاري نيز شاهد بهره برداري از پنج طرح ديگر در استان خواهيم بود.
مدير كل ورزش و جوانان يزد گفت: از اين طرح ها دو مورد روستايي و سه مورد بقيه نيز در شهرهاي تابعه قرار دارد .
شريعتي خاطر نشان كرد: اين فضاهاي ورزشي در سخويد شهرستان تفت، ده عرب و اسفندآباد شهرستان ابركوه، ملاباشي در شهرستان يزد و شهرستان بهاباد قرار دارند.
مدير كل ورزش و جوانان استان يزد به توجه به اهميت ورزشگاه نيمه تمام بزرگ شهر يزد ابراز اميدواري كرد تا با تخصيص اعتبارات به پايان برسد .
شريعتي سرانه فعلي فضاهاي ورزشي استان را 62 سانتي مترمربع براي هر نفر ذكر كرد و گفت: اين سرانه بايد تا افق 1404 به 1.2 مترمربع برسد.
استان يزد با يك ميليون و 70 هزار نفر جمعيت داراي 46 هيات ورزشي و حدود 60 هزار ورزشكار سازماندهي شده است .
8068
يزد - ايرنا - معاون هماهنگي امور عمراني استانداري يزد با اشاره به اينكه سه هزار و 400 پروژه نيمه تمام در استان وجود دارد گفت كه اين پروژه ها از 5 تا 90 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردارند.