به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، علي شمس، سرپرست و خواننده ي اين گروه روز دوشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه به پيشينه ي فعاليت رسمي گروه «علي شمس» در سال 76 اشاره كرد و گفت: در سال هاي مياني دهه ي هفتاد و با توجه به موج فراگير موسيقي تلفيقي و فيوژن كه در دنيا و همچنين ايران به راه افتاده بود، ما نيز با فكر تلفيق موسيقي، فعاليت خود را آغاز كرديم.
شمس با اشاره به برگزاري سه دوره بخش پاپ در جشنواره ي موسيقي فجر (سال هاي 86 تا 88) و نقش مهم اين بخش در معرفي گروه هايي از موسيقي پاپ و تلفيقي كه حرفي براي گفتن داشتند، گفت: از سال 89، بخش پاپ دوباره از جشنواره كنار گذاشته شد، در حالي كه اين بخش در طول سه سال برگزاري اش، روندي رو به رشد داشت؛ با اين حال، گروه ما با همه ي توان كوشيد تا نوع موسيقي را كه به آن اعتقاد داريم زنده نگه دارد. براي همين از سال 89 تا كنون هر سال اجراهاي گوناگوني در تالار رودكي، مؤسسه ي محك، خانه ي هنرمندان و مجموعه ي آزادي داشته ايم.
اين خواننده و نوازنده ي پيانو ضمن اشاره به پيشينه ي آكادميك خود در زمينه ي موسيقي و آواز كلاسيك، درباره ي نوع موسيقي كه گروهش اجرا مي كند نيز گفت: افزون بر اين تجربه در موسيقي كلاسيك، تجربه هاي فراواني هم در گونه هاي راك و جز داشته ام و در كنار مشورت هايي كه از استادانم، همچون مصطفي كمال پورتراب و حسين دهلوي مي گرفتم، كوشيدم به نوع ديگري از موسيقي با كلام فارسي برسم كه اين نوعِ ديگر حاصلش، اين نوع موسيقي راك تلفيقي است كه با گروه اجرا مي كنيم.
وي افزود: اكنون به سبب جهاني شدن، در فضاي موسيقي ايران هم كم تر اثر موسيقي را مي توان يافت كه رنگي از تلفيق نداشته باشد. ما كوشيده ايم تا بر خلاف بسياري اجراهاي راك يا فيوژن، كه وقتي روي موسيقي آن ها كلام فارسي گذاشته مي شود نوعي لهجه پيدا مي كنند، اجرايمان با كلام فارسي، بي لهجه باشد.
شمس در ادامه ي اين نشست به محتواي قطعه هاي اجرا شده ي گروه خود اشاره كرد و گفت: ما كوشيده ايم تا مضمون هاي تازه يي بيان كنيم؛ از اين رو مدت زمان قطعه هايي كه اجرا مي كنيم، به نسبت بيش تر است و ما در اجرايمان حتي قطعه يي 20 دقيقه يي هم داريم.
وي افزود: اين طولاني بودن قطعه ها برمي گردد به اينكه ما در هر قطعه، داستاني را براي مخاطب تعريف مي كنيم و براي آنكه مخاطب دچار بي حوصلگي و ملال نشود، پس از سال ها تجربه كردن، به نوعي از تنظيمِ همراه با فراز و فرود در كلام و موسيقي رسيده ايم تا مخاطب با اشتياق و علاقه، روايت هر قطعه را تا پايان دنبال كند.
براي نمونه، قطعه ي 'حيله'، داستان كسي است كه مي خواهد خودكشي كند، اما در درون خود دچاركشمكش است كه اين كار را انجام بدهد يا نه».
اين سرپرست گروه در پايان ضمن اشاره به نقش رسانه ها در معرفي گروه هايي كه موسيقي جدي عرضه مي كنند، گفت: رسانه ها مي توانند با حمايت از گروه هايي كه براي موسيقي زحمت مي كشند، از نقش پر رنگ گروه هايي كه روي صحنه ي كنسرت زنده، لب مي زنند و به شكل پلي بك اجرا مي كنند بكاهند. ضمن اينكه اميدوارم كه پس از 17 سال، آلبوم گروه ما با گرفتن مجوز، منتشر شود تا حرف و موسيقي ما به گوش عموم مخاطبان برسد.
اعضاي گروه موسيقي علي شمس كه در گونه ي موسيقي راك تلفيقي (فيوژن راك) فعاليت مي كنند، عبارتند از: سعيد همتيان (ني)، رضا بنايي نيا (درامز)، كيومرث طالبي (گيتار باس)، اشكان شاهرخ (گيتار الكتريك)، پگاه رضوي (كمانچه) و علي شمس (آواز، پيانو و گيتار الكتريك).
كنسرت گروه علي شمس، 24 مردادماه جاري ساعت 21 در تالار رودكي اجرا مي شود.
فراهنگ**3067**1569
تهران- ايرنا- كنسرت گروه علي شمس، 24 مردادماه جاري در تالار رودكي اجرا مي شود.