در اين يادداشت به قلم عبدالله احمدي آمده است: رويكرد «تعاملي» در روابط ميان دولت و مجلس، از جمله نخستين مواضعي بود كه روساي دو قوه پس از تشكيل دولت يازدهم بر آن صحه گذاشتند اما رفته رفته با شكل گيري جبهه بندي ميان دو فراكسيون رهروان ولايت كه حامي لاريجاني بوده و اكثريت مجلس را در اختيار دارد و فراكسيون اصولگرايان به رهبري غلامعلي حدادعادل كه بعضا طيف تندرو مجلس را تشكيل مي دهند، تعامل مجلس نهم با دولت يازدهم در برخي موارد با اصطكاك روبرو شد.
در اين ميان، استيضاح وزير علوم در يك سالگي آغاز به كار دولت يازدهم خبر از اختلافاتي ميان دو قوه مي داد كه با جدي تر شدن مذاكرات هسته اي و اعلام موجوديت جمعيتي موسوم به 'دلواپسان' شكل ديگري به خود گرفت.
از آن پس سير فراخواندن وزراي دولت به كميسيون هاي تخصصي و توضيح خواستن از آن ها شدت بيشتري گرفت و نمايندگاني كه عمدتا نزديك به جبهه پايداري، عضو فراكسيون اصولگرايان و يا موسوم به دلواپس بودند، با اعلام اينكه از پاسخ وزير قانع نشده اند، وزرا را به صحن علني مجلس مي كشاندند.
از اين جاي ماجرا، دو سرنوشت در انتظار وزرا بود. در شيوه نخست، از وزير در صحن علني قول مي گرفتند كه مورد مطرح شده در سئوال را حل كرده و در شيوه دوم چنانچه وزرا قولي خارج از دامنه اختياراتشان ارائه نمي دادند نماينده سوال كننده اعلام مي كرد كه از پاسخ وزيرقانع نشده و با به راي گذاشتن سئوال در مجلس، وزير را درآستانه گرفتن كارت زرد از اكثريت نمايندگان قرار مي دادند.
اين رفتار از سوي برخي وكلاي ملت، رويكردي توام با شائبه سياسي و جناحي تلقي شد تا دولت را ناكارآمد جلوه دهند.
وزرايي كه تاكنون نتوانسته اند نمايندگان مجلس را قانع كرده و اصطلاحا از مجلس كارت زرد گرفته اند عبارتند از: علياصغر فاني وزير آموزش و پرورش (2 كارت زرد)، علي ربيعي وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي (يك كارت زرد)، علي طيبنيا وزير امور اقتصادي و دارايي (سه كارت زرد )، علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي (2 كارت زرد)، عبدالرضا رحمانيفضلي وزير كشور (يك كارت زرد) ، محمدرضا نعمتزاده وزير صنعت، معدن و تجات (2 كارت زرد) و محمود واعظي وزير ارتباطات (يك كارت زرد).
اين اتفاق با واكنش معاون پارلماني رئيس جمهور نيز مواجه شده است. مجيد انصاري در گفت و گويي درباره تعدد سوال از وزرا در كميسيونهاي تخصصي مجلس صراحتا گفت: من هر هفته فهرست سوالات را ميبينم، ضمن احترام نهادن به حق قانوني نمايندگان به نظر ميرسد كه از حد متعارف فراتر رفته است.
برخي وزارتخانههايي كه با ادغام 2 يا 3 وزارتخانه در هم شكل گرفته است بايد امروز به حجم بزرگي از كار بپردازند، اما غالباً بعضي وزراي اين وزارتخانهها هفتهاي يك يا دو روز در مجلس حاضر شده و به سؤالات بعضاً تكراري نمايندگان پاسخ ميدهند.
با كارت زردي كه روز گذشته علي طيب نيا گرفت، وي با 10 سئوال بيشترين تعداد سئوالات نمايندگان را به خود اختصاص داده و پس از آن وزير صنعت با 4 سئوال در رتبه بعدي قرار دارد.
البته برخي نمايندگان در اين مدت نيز سعي كرده اند با توجه به سال پاياني مجلس نهم و همچنين تلاش براي تحقق شعار سال رهبري مبني بر همدلي و همزباني دولت و ملت، تعامل خود را با دولت افزايش دهند.
در همين رابطه مي توان به از دستور خارج كردن برخي سئوالات و طرح هاي استيضاح و دادن راي اعتماد مجدد به وزير آموزش و پرورش اشاره كرد.
منبع: خبرگزاري خبرآنلاين
اول**1577
تهران - ايرنا - خبرگزاري خبرآنلاين در يادداشت روز دوشنبه نوشت كه رويكرد «تعاملي» در روابط ميان دولت و مجلس كه از بدو تشكيل دولت يازدهم بنا نهاده شده بود، اين روزها با شكل گيري جبهه بندي در داخل مجلس، از هدف اوليه خود دور شده است.